Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kaszás Attila - VÉGTELEN ÚT
22
hallgató

Az alapvető jogsérelmeket nem orvosolta az Alkotmánybíróság

- 2012. december 11. 15:44 - 2125 megtekintés

Az alapvető jogsérelmeket nem orvosolta az Alkotmánybíróság,csak keveseken és kismértékben segít a keddi döntés.

A MEOSZ szerint az alapvető jogsérelmeket nem orvosolta keddi döntésével az Alkotmánybíróság. A Szövetség apró részsikernek tartja a testület határozatát, amellyel ? ombudsmani indítványra – megsemmisítette a megváltozott munkaképességűek ellátásairól szóló törvénynek azt a passzusát, miszerint a rehabilitációs ellátás keresőtevékenység esetén nem jár. A Szövetség szerint a törvény ezer sebből vérzik, az egész jogszabályt meg kellene semmisíteni, mert számos alapvető, emberi jogot sért.

A szerdán ismertetett döntés az ellátottak mintegy 30 százalékát érinti, nekik valamelyest javulhat a helyzetük, eddig ugyanis sokuknak választaniuk kellett a 30 ezer forint körüli ellátás és a négyórás, szintén 30 ezer forint körüli munkabér között. A MEOSZ már a jogszabály születésekor jelezte, hogy a rehabilitációs ellátás melletti keresőtevékenység tilalma elfogadhatatlanul alacsony jövedelmet fog eredményezni az érintetteknek és a munkavállalás ellen fog hatni. Amennyiben a kettő együtt is jár, az nemcsak a munkavállalást ösztönzi, hanem az államnak is bevételt jelent. A rehabilitációs ellátás összege 28 ezer és 46 ezer forint között lehet. Az idei komplex minősítéseken eddig mintegy 20 ezer embernek javasoltak ilyet, ez a szám azonban folyamatosan emelkedni fog.

A Szövetség szerint a rokkantsági ellátottakra vonatozó, alacsonyan meghúzott keresetkorlát is ésszerűtlen, növeli az érintettek kiszolgáltatottságát, eltörlése ráadásul az államnak is többletbevételt hozhatna. Ennek megsemmisítését az ombudsman is indítványozta, az Alkotmánybíróság azonban ezt elutasította.

A MEOSZ szerint a törvény több ponton sérti a jogállamiságot és számos alapjogba is ütközik. A kötelező társadalombiztosítási rendszerben szerzett nyugdíjjogosultságot, a rokkantsági és az öregségi nyugdíj esetén egyaránt megilleti a tulajdonhoz való jog védelme. A rokkantnyugdíj megszüntetésével az érintetteket megfosztották az alkotmányos garanciákkal védett rokkantnyugdíjuktól, helyébe egy bármikor csökkenthető, elvonható ellátást léptetettek, amivel megsértették a tulajdonhoz való alapvető jogukat. Az új, 30-50 ezer forint körüli ellátások a létfenntartáshoz szükséges minimumot sem biztosítják a tartós beteg vagy fogyatékos emberek számára, ez pedig sérti az emberi méltósághoz és a szociális biztonsághoz való jogukat. A jogbiztonságot sérti, hogy az érintetteknek mindössze egy nap felkészülési idejük volt a jogszabály kihirdetése és hatályba lépése között.

A jogszabály alkotmányossági vizsgálatát és megsemmisítését a MEOSZ is kérte néhány magánszeméllyel együtt még a nyáron, de a testület mindezidáig nem vizsgálta az alkotmányossági panaszt. A Szövetség támogatásával tizenhét magánszemély a strasbourgi emberi jogi bíróságához is beadvánnyal fordult az ügyben. A MEOSZ reméli, hogy a Bíróság ki fogja mondani, hogy a törvény nincs összhangban az Európai Emberi Jogi Egyezménnyel, egy ilyen, pozitív döntés ugyanis egy méltányosabb jogi szabályozás kialakítását eredményezhetné.

Közölte a Hobby Rádióval Gábor Imola a MEOSZ Sajtófőnöke.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ nyolc = 14

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com