Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fekete vonat - Hol van az a Lány
32
hallgató

Az LMP elfogadhatatlannak, az új helyettes államtitkár pedig előrelépésnek tekinti a fogyatékosságügyi biztos pozíciójának megszűnését

- 2012. szeptember 29. 8:00 - 2238 megtekintés

Továbbra sincs egyetértés Fülöp Attila kinevezése, és a fogyatékosságügyi biztos pozíciójának megszűnése körül. Az új helyettes államtitkár úgy gondolja, ezzel a döntéssel feljebb emelték a fogyatékosügyet, hiszen a fogyatékkal élő embereket nem másoktól elkülönítve, hanem a társadalom részeként akarják segíteni. Fülöp Attila az MTI-nek jövőbeli terveiről is beszélt, az LMP szerint azonban a kormány lemondott arról, hogy a fogyatékosügyet kiemelt helyen kezelje.

A fogyatékosügynek az esélyteremtést, a társadalmi integrációt kell szolgálnia, ezért is került a terület szeptembertől a családpolitikáért és az esélyteremtésért felelős helyettes államtitkársághoz” ? nyilatkozta múlt héten az MTI-nek Fülöp Attila, aki szerint a döntés azt jelzi, hogy a fogyatékossággal élő embereket a kormányzat nem másoktól elkülönítve, hanem a társadalom részeként akarja segíteni. Az államtitkár kinevezése óta először beszélt arról, milyen változások várhatóak a fogyatékosügy területén. ?A lehető legjobb kapcsolatra fogunk törekedni a fogyatékossággal élőket képviselő nagyobb szervezetekkel, de szeretnénk, ha a kormányzati támogatásokkal, az Új Széchenyi Terv pályázataival minél több embert el tudnának érni” ? így Fülöp.

A nyilatkozat ellenére az LMP továbbra sem ért egyet az álllamtitkár kinevezésével, hiszen már a kezdetektől elfogadhatatlannak tartotta a fogyatékosügyi biztos szerepének megszűnését. ?Nem sok jót ígér, hogy egy olyan államtitkárság alá helyezték be a fogyatékosügyet, amely számos más területért felelős: így a jövőben várhatóan még kevesebb idő, energia és odafigyelés jut majd a fogyatékosügyre, hiszen a helyettes államtitkár idejének egy kisebb részét fogja e területre szánni” ? osztotta meg véleményét a Közelkép Hírügynökséggel Szél Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője és a rehabilitációs albizottság elnöke.

A politikus szerint a legnagyobb probléma, hogy az EMMI csúsztatott, amikor azt állította, hogy Fülöp Attila államtitkár a miniszteri biztos utódaként fog működni a jövőben. ?Az EMMI átszervezése következtében kettévált a szociálpolitikáért, valamint a család- és esélyteremtési ügyekért felelős helyettes államtitkárság, és ez utóbbit vezeti a jövőben Fülöp Attila. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jövőben nem lesz önálló felelőse a fogyatékosságügynek” ? olvasható az LMP közleményében.

A Lehet Más a Politika szerint a területért felelős egy bizonyos személy nyomon követhetőbb, számonkérhetőbb, és nem utolsósorban jobban képes koordinálni a célkitűzéseket. ?A miniszteri biztos ráadásul adott esetben plusz jogosítványokkal is rendelkezik – például Bernáth Ildikó az egyes minisztériumoktól bekérhette a beszámolókat az Országos Fogyatékosügyi Program végrehajtása érdekében az egyes minisztériumok által tett lépésekről” ? magyarázta Szél Bernadett, majd hozzátette, nagyon fontos lenne, hogy a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének szempontja minden releváns kormányzati területen beépüljön a döntéshozásba.

Eltérő az LMP és Fülöp Attila véleménye a kormány eddigi, esélyegyenlőségi tevékenységével és a jövőben várható előrelépésekkel kapcsolatban is. Az új helyettes államtitkár a múlt heti nyilatkozatában a tárca eddigi eredményei között említette a látássérülteknek felállított hét rehabilitációs központot, a hallássérülteknek megjelenő, a jelnyelvi szolgáltatás bővítését célzó pályázatot, az autista lakóotthonok támogatásának 100 millió forintos emelését, valamint a gépkocsiszerzési támogatásra jogosultak körének kiterjesztését. ?A minisztérium jövőbeli tervei között szerepel a közintézmények akadálymentesítési programja, amelyben a nagyobb ügyfélforgalommal rendelkező épületeket kívánjuk átalakítani” ? vázolta Fülöp.

Az LMP azonban egyelőre nem lát konkrét terveket a helyettes államtitkárság részéről. ?Kérdés, hogy a fogyatékkal élők esélyegyenlőségéről szóló törvény átfogó módosítása, vagy egy új Fogyatékosügyi Program kidolgozása szerepel-e a tervek közt ? erről ugyanis korábban volt szó. Nem látni, lesz-e előrelépés az akadálymentesítés terén, amiben katasztrofális eredményeket mutat fel a jelenlegi kabinet ? gyakorlatilag két éve nem tettek semmit ezen a területen” ? tudta meg a Közelkép Szél Bernadettől.

Az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) a közelmúltban, az LMP írásbeli kérdésére adott válaszában erősítette meg, hogy Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi biztos utóda a számos szakpolitikáért felelős Fülöp Attila lesz, aki szeptember 5-től vezeti a helyettes államtitkárságot. A fogyatékosügyet a kormányzati átalakításig önálló miniszteri biztos felügyelte, ám most más területekkel együtt egy államtitkársághoz tartozik.

Adta hírül a civilhirek.aspnet.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy - = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com