Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
37
hallgató

Cáfolják a rokkantak Tapolczai nyilatkozatát

- 2013. augusztus 23. 9:41 - 1741 megtekintés


Egy civil rokkant érdekvédő csoport reagálása a pénteken, az MTI-ben megjelent kormány-nyilatkozatra. Állításuk szerint, Tapolczai Gergely (Fidesz-KDNP) pénteki MTI-nek adott sajtótájékoztatója jobban sántít, mintha egy “hozzá nem értő”, bice-bóca rokkant adott volna nyilatkozatot.

A cikkben megnevezett képviselő nyilatkozata ugyanis kiverte a biztosítékot a rokkantaknál, hiszen nem a Gyurcsány-Bajnai kormány, segélyezésre épülő politikáját kellene a jelen kormányzatnak kritizálnia, ugyanis az még szociális biztonságban hagyta a szegényeket. A rokkantaktól meg nem vett el semmit az előző kormány. Jobb, ha ezt a tényt megismerheti az egész ország közvéleménye. Jó lenne, ha a szocialisták cáfolnák azonnal a pénteki MTI közleményt ezzel kapcsolatban.

A korhatár alatti rokkantakat a Fidesz-KDNP, azaz a jelenlegi kormány juttatta koldusbotra. Ők valóban segélyes ellátást adtak csak a rokkantaknak egy élet munkája után. Ráadásul visszamenőlegesen vették el a rokkantévek teljes időtartamának nyugdíj-jogosító jogfolytonosságát. Ez egy jogállamban megengedhetetlen.

A kormány a rokkantak foglalkoztatásával kapcsolatban is úgy csúsztat, hogy még egy korcsolya-bajnok is fenékre esne tőle a jégpályán.

A rokkantak foglalkoztatása nem oldja meg az érintettek problémáját. A 30 milliárdos EU TÁMOP pénzforrás, és a körülbelül 60 milliárdot kitevő rehabilitációs összeg ellenére – amit azok a cégek fizetnek ki, akik nem bíbelődnek a rehabilitálhatók foglalkoztatásával -, még mindig csak 10%-os a rokkantak foglalkoztatása, az EU 40%-os átlagához képest. Ráadásul a program beindítása egy évet késett, miközben az ellátórendszerből kidobott rokkantak a levegőben lógnak, mert munka számukra sehol sincs. Akiket foglalkoztatnak, azokat is csak kihasználják, mert csak addig alkalmazzák a rokkantakat, amíg a maximális járulékkedvezményt és bértámogatást meg lehet utánuk igényelni, utána pedig a nagy semmi időszaka alatt a rokkantak éhenhalnak.

A cikkben nyilatkozó képviselő (Tapolczai Gergely) azt mondta, hogy az előző kormány befagyasztotta a rehabilitációs ellátását a rokkantaknak. Ez is szemen szedett hazugság, hiszen minden évben a nyugdíjemelés mértékével az előző kormány megemelte a rehabilitációs járadék és a rokkantsági nyugdíjak összegét is.

Az új Széchenyi-terv rokkant-foglakoztatásának nagy része (30 milliárd EU TÁMOP pénzforrás) a többi, abból a kb.60 milliárdból megpótolt, amit azok a cégek fizetnek be rehabilitációs hozzájárulásként (cégenként 964.500 forintot) amelyek nem alkalmaznak rehabilitálható rokkantakat. Ráadásul arra büszke a kormány, hogy ebből az összegből, mindösszesen csak 44 milliárdot fordít a rokkantakra? A pénzösszegek többi részét miért nem fordítja rájuk? Ez sokkal inkább szánalmas, mintsem dicsekvésre okot adó cselekedet.

A kormány továbbra is ellentétesen kommunikál, hiszen, ahogyan ők fogalmaznak, a visszaélőkkel szembeni további fellépést helyezik előtérbe, utalva arra, hogy az ilyen személyeket el kell távolítani az ellátórendszerből, miközben Tapolczai határozottan állítja, hogy a rokkantak 97%-a továbbra is megkapja az ellátását.

Elképesztő ez a hazugság, ugyanis a hivatalos NRSZH statisztika szerint 11%-a a betegeknek egyetlen fillért sem kap többé, mert annyira visszaminősítették, hogy mehet a nyílt munkaerőpiacra. A további, körülbelül 40%-a a betegeknek pedig 1-3 éves rehabilitációra ítélt rokkant, akik segélyszerű rokkantpénzekből tengődnek.

Akkor hogyan is lehetséges ez az ellentét a matematika szerint? Hogyan maradhat bent a betegek 97%-a az ellátórendszerben, ha első körben azonnal kidobtak 11-12%-ot? A többieket meg 1-3 éven belül búcsúzhatnak végleg onnan?

A cikkben nyilatkozó képviselő eredménynek értékelte a kormányablakok akadálymentesítését. Az EU, az akadálymentesítésre 8 milliárd forint EU TÁMOP támogatást adott. Nem a kormány, hanem az Európai Unió. Ha csak a kormányablakok akadálymentesítésére futja ebből a tetemes összegből, az elképesztően szomorú. A többi akadálymentesítés végrehajtásához, még csak határidőt sem tűzött ki a kormány. Fontos eredményként említik a gépkocsivásárlási kedvezményeket is, amikor ez alig érinti a betegek egy részét. A rokkantak ugyanis a segélyes pénzből nemhogy személygépkocsit, de sokan még ennivalót sem bírnak venni.

Az új kenyér ünnepén friss kenyér sem jut a sok rokkant asztalára. Ez az igazság, kedves Tapolczai Úr és Tisztelt Magyar Kormány!

Legközelebb felelősen és nem felelőtlenül kellene az MTI-nek nyilatkozni, lehetőleg hitelesen!”

Forrás: hirhatar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


3 + hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com