Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fiesta - A t*zön át
55
hallgató

Debreceniek segítenek debrecenieken: elindult a városi segélyalap támogatási rendszere

- 2020. április 26. 11:16 - 936 megtekintés

Csütörtöktől lehet kérelmet benyújtani a Debrecen Város Segélyalapra. Anyagi segítséget kaphatnak azok a debreceniek, akik a járvány miatt veszítették el állásukat. A Segélyalapba egyre több felajánlás érkezik, jelenleg 120 felajánlás után csaknem 120 millió forint áll rendelkezésre az önkormányzati alszámlán – jelentette be Papp László polgármester.

Március 20-án hirdette meg Papp László polgármester 20 millió forintos kezdő összeggel a Debrecen Város Segélyalapot annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt állásukat elveszített debrecenieknek anyagi segítséget tudjanak nyújtani. A bejelentéssel egy időben a polgármester áprilisi bérét ajánlotta fel, amelyet az alpolgármesterek és a Fidesz-KDNP frakció áprilisi tiszteletdíjának felajánlása követett.

Az elmúlt egy hónapban 122 felajánlás érkezett cégektől és magánszemélyektől, köztük 20 cég, 3 szervezet és 99 magánszemély segített.

Így az önkormányzati alszámlán a csütörtöki napon 117 781 298 forint állt rendelkezésre.

 Él az Együtt vagyunk Debrecen! gondolat, mert városi összefogásból jelentős összeg gyűlt össze a Debrecen Város Segélyalapjában, ahova várjuk a további felajánlásokat – mondta Papp László polgármester.

A Segélyalapba befolyt felajánlások felhasználásával az önkormányzat gyors és hatékony segítséget kíván nyújtani azoknak a személyeknek, családoknak, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően, azzal összefüggésben kerültek nehéz anyagi helyzetbe azáltal, hogy munkahelyüket elvesztették, keresőtevékenységüket nem tudják folytatni.

A Debrecen Város Segélyalapra a csütörtöki naptól nyújthatják be igényeiket azok a debreceniek, akik a járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe:

A támogatás feltételei a következők:

 • 2020. január 1. napját megelőzően már debreceni állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Debrecenben élő magánszemélynek,
 • a veszélyhelyzet kihirdetése (2020. március 11.) után szűnt meg a foglalkoztatásra irányuló jogviszonya
 • a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 60 ezer forintot. Ugyanazon családból csak egy személy részesíthető támogatásban.
A kérelmezők többféle támogatásból választhatják ki a helyzetüknek leginkább megfelelőt:
Pénzbeli támogatás:
 • a lakhatás költségei közül: a közüzemi számlák vonatkozásában a támogatás 20 ezer forint/hó 3 hónapon keresztül, vagy a lakás bérleti díjának támogatása a bérleti díj 50 százaléka mértékéig, de legfeljebb 30 ezer forint/hó 3 hónapon keresztül, vagy
 • a digitális távoktatásban való részvételhez szükséges taneszközök (laptop, tablet) beszerzésére egyszeri alkalommal 25 ezer forint,
vagy természetbeni juttatás:
 • havonként 13 ezer forint értékben, melyből a tartós élelmiszercsomag értéke 10 ezer forint/hó, a háztartási tisztítószerek, higiéniás termékek értéke 3 ezer forint/hó, 3 hónapon keresztül.
A felhívás és az adatlapok az alábbi helyeken érhetők el:
Online kitöltéshez:https://segelyalap.debrecen.hu
Nyomtatható formában:www.debrecen.hu
Nyomtatott formában: Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) Vár u. felőli porta és Régi Városháza (Debrecen, Piac u. 20.) főbejárat felőli porta.
– Szeretnénk a kérelmezőknek segítséget nyújtani a szükséges dokumentumok kitöltésében, ezért a családsegítő szervezeteink várják az érintetteket – mondta Széles Diána alpolgármester. 
 
A kérelem kitöltéséhez segítséget nyújtanak a területileg illetékes család- és gyermekjóléti szolgálatok munkanapokon az alábbi elérhetőségeken:
 
 • Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja (Debrecen, Thomas Mann u. 2/A.): 8-16 óra között. Tel.: (52) 411-133, (52) 447-724
 • Forrás Lelki Segítők Egyesülete Család- és Gyermekjóléti Szolgálata (Debrecen, Kishegyesi út 36.): 8-14 óra között, Telefon: (52) 492-757
 • Héra Család- és Gyermekjóléti Szolgálat (Debrecen, Pósa u. 1.): 8-12 óra között, Tel.: (52) 478-123, (52) 525-508
 • A Segélyalappal kapcsolatosan tájékoztatást nyújtanak az önkormányzat telefonos ügyfélközpontjában is hétköznap, munkaidőben a 06-52-517-768; 06-52-517-614; 06-52-517-631 telefonszámokon.
A beérkező kérelmeket egy szakmai testület véleményezi, amelynek tagjai a Közgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke, Kiss Sándor önkormányzati képviselő, Kőszeghy Csanád Ábel független önkormányzati képviselő, valamint a Debreceni Karitatív Testület és a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központ delegáltja.
Annak érdekében, hogy a támogatást személyi-jövedelemadó mentesen tudják eljuttatni a kérelmezőknek, bevonták a támogatási rendszerbe a Debreceni Karitatív Testületet és annak jelenlegi elnöki posztját betöltő görögkatolikus Hajdúdorogi Főegyházmegyét. A Debreceni Karitatív Testület markáns szerepet tölt be a veszélyhelyzet miatt hátrányos körülmények közé jutott személyek átmeneti megsegítésében. Ebben szerzett tapasztalatát kamatoztatja a Segélyalap felhasználása során is.
A kérelmek fogadása és elbírálása a Segélyalapban rendelkezésre álló összeg felhasználásáig folyamatos.
A kérelmeket heti rendszerességgel véleményezi a szakmai testület, majd javaslatával továbbítja döntésre. Minden hét csütörtöki napján az előző nap 12 óráig hiánytalanul előterjesztett kérelmekről születik döntés, melyről a kérelmezők írásban kapnak értesítést.
Pozitív döntés esetén a pénzbeli támogatást bankszámlára utalással vagy postai úton történő kifizetéssel kapják meg a kérelmezők. A természetbeni támogatásként igényelt élelmiszer- és tisztítószercsomagot a Debreceni Karitatív Testület házhoz szállítja.
– A Debrecen Város Segélyalap mind a beérkezett támogatások összegét tekintve, mind a kialakított rendszer szempontjából kiemelkedő az országban – mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő, az operatív törzs tagja.
A Debrecen Város Segélyalap egy olyan kezdeményezés, amely lehetőséget teremt a debrecenieknek arra, hogy debrecenieken segítsenek, de egyben lehetőség arra is, hogy közös erővel enyhítsük a járvány okozta nehézségeket.
Az elkülönített bankszámla neve: DMJV-DEBRECEN VÁROS SEGÉLYALAP
Elkülönített bankszámla száma: 11738008-15461009-11440008
A számlatulajdonos neve: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat
A számlatulajdonos címe: 4024 Debrecen, Piac utca 20.
Az adományozással kapcsolatosan munkanapokon 8 és 16 óra között a következő telefonszámon lehet érdeklődni: +3652/511-470
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 + négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 5. hétfő, Fatime napja van.
Ma van a(z) Környezetvédelmi világnap.
Az év 23. hete és 156. napja.
Holnap Norbert, Cintia napja lesz.

1443. Nagy földrengés hazánkban. Nagy károkat tett az épületekben például Selmecen és Lőcsén.


1848. Megindul a Nép Barátja című hetilap: célja a parasztság tájékoztatása. Szerkesztője: Arany János és Vas Gereben.


Simon István: Virágzó cseresznyefa

"...Két holdfénybe burkolt alak
épp a cseresznyefa alatt
állt meg és összebújt.
S a csillagos fehér szirom
ott pettyegett a vállukon,
ahogy libegve hullt.
...
Holdfényben ballagtam tovább,
s a szívemből a számon át
hullt ki pár tiszta szó;
hogy szorosan így álljanak
negyven év múlva is, ha majd
fejökre hull a hó."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com