Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Summerlove - Hűtlen
32
hallgató

EBU Onkyo World Braille Novellaíró verseny 2015

- 2015. március 2. 20:17 - 1873 megtekintés

A tavalyi év nagy sikere után, amikor magyar pályázó (Fusz Anna) nyerte a fődíjat, nemzetközi, a Braille-írást népszerűsítő novellaíró versenyre vár pályaműveket az MVGYOSZ.

Az Onkyo Corporation és a Braille Mainichi cégek felkérték az EBU-t (European Blind Union = Európai Vakok Szövetsége) az általuk kiírt, 2015. évi, Kilencedik Braille Novella- és Esszéíró Világverseny európai koordinálására. Az MVGYOSZ, mint az EBU tagja, vállalásának eleget téve közzéteszi a nemzetközi szervezet felhívását, egyben mindenkit arra buzdít, hogy ossza meg a témában gondolatait a hazai és a nemzetközi sorstárs közösségekkel. A novellaíró-verseny célja a látássérültek életében, társadalmi befogadásukban és az információkhoz jutásukban kulcsfontosságú pontírás népszerűsítése, valamint a Braille-írás támogatása. Az idei versenyre több különböző témát is javasolnak a pályázat kiírói azért, hogy a résztvevők különböző szemszögből is tudjanak foglalkozni a Braille fontosságával:

 • “Hogyan járul hozzá a Braille a látássérültek politikai, gazdasági, kulturális, társadalmi és családi részvételének javulásához?”. A Braille a technológiák korában; A Braille használata bármilyen életkorban; A Braille és a szavazás; csak néhány példa arra, hogyan lehet a témát megközelíteni.
 • “A mindennapi élet és a Braille – arra szeretnénk ösztönözni a tanárokat, a hagyományos módon írt szövegeket Braille-be átültetőket, és mindazokat, akik bármilyen módon is használják vagy használni szeretnék a Braille-t, hogy írjanak a Braille szerepéről”. A Braille-nek Európa-szerte történő előmozdítása érdekében, javasoljuk a lehetséges újítások, termékek vagy ötletek tényszerű leírását.
 • “A Braille-hez kapcsolódó szórakoztató történetek”
 • “A Braille jövője: vitaanyag”
 • “Milyen előnyökkel és hátrányokkal bír Braille a hagyományos nyomtatással összehasonlítva: vitaanyag”

A verseny kiírói azt kérik, hogy a fentebb felsorolt témák valamelyikét a pályázók saját értelmezésük szerint, kreatívan lehetőség szerint nem a megszokott formában dolgozzák fel, például levélként, interjúként vagy költeményként! Az EBU tagszervezeteként és a verseny magyarországi lebonyolítójaként, az MVGYOSZ 5 novellát továbbíthat az EBU-zsűri részére, melyeknek legkésőbb 2015. április 15-ig be kell érkeznie az MVGYOSZ-hez szöveges fájl formátumban (txt, vagy rtf, vagy doc, vagy dox kiterjesztéssel). Cím: international@mvgyosz.hu A versenyen az EBU tagországaiban élő Braille-felhasználó látássérültek és látók egyaránt részt vehetnek, életkori megkötés nincs. Az anyanyelven vagy angolul megírt esszék terjedelme ezer szó lehet (10 százalék toleranciával). A pályázatnak tartalmaznia kell a résztvevő keresztnevét, családnevét, nemét, korát, országát, a pályázatot benyújtó EBU tagszervezet nevét, a szavak számát. A kért adatokat minden esetben a pályamű tetején kell feltüntetni. A szerzők automatikusan és kizárólagos alapon minden, a nűhöz kapcsolódó jogukat, beleértve szerzői jogukat is, az egész világra kiterjedően átengedik az EBU-nak, az EBU pedig ezeket a jogokat átengedheti vagy engedélyezheti harmadik fél számára. A szerzők engedélyezik az EBU-nak, hogy nevüket és esszéjüket a saját belátása szerint nyilvánosságra hozza. A szerzői jogok tulajdonosaként, az EBU saját belátása szerint engedélyezheti a szerzők vagy a nemzeti EBU tagszervezetek részére az esszék felhasználását. A verseny nyertesei az EBU-nak fotót küldenek önmagukról és ugyanakkor felhatalmazzák az EBU-t arra, hogy fotóikat reprodukálhassa, módosíthassa, szerkeszthesse és közzétegye bármilyen médiában, ideértve a webes és nyomtatott médiát is. A zsűri által nyertesnek választott művek szerzői a díj mellett a következő pénzjutalomban részesülnek. Otsuki) fődíj 2000 USD Kiváló mű:

 • Junior kategória (25 éves korig): 1000 USD
 • Szenior kategória (25 éves kor felett): 1000 USD

Kiemelkedő mű:

 • Junior kategória (2 díjazott): 500 USD
 • Szenior kategória (2 díjazott): 500 USD
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy * 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com