Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Létray Ákos - Kifelé
58
hallgató

Írásban válaszolt a Volánbusz az MVGYOSZ által jelzett problémákra

- 2023. október 20. 9:36 - 389 megtekintés

Mint azt augusztusi írásunkban jeleztük, a látássérült utasok által jelzett problémák rendezése érdekében az MVGYOSZ ismételten megkereste a Volánbuszt az ország- és vármegyebérletekkel kapcsolatosan.

A szervezet arra kérte az érintetteket, hogy osszák meg velük a bérletérvényesítés során jelentkező hibákat, amelyet megküldhetnek a Zrt. részére.

A beérkezett, leggyakrabban jelentkező gondokat, észrevételeket, anomáliákat, amelyekre megoldást kell találni és amelyeket tisztázni szükséges összegezték, azokat ismételten továbbították a Volánbuszhoz. Újból felajánlotta az MVGYOSZ segítő közreműködését a problémák megoldásához, amelyek a leolvasó használata, a bérlet használhatósága, az okostelefonok használata vagy a buszvezetők közreműködése során mutatkoznak.

Válaszlevelében a cég illetékes munkatársa előzetesen megjegyezte, hogy társaságuk járatait a helyközi személyszállítási szolgáltatást megrendelő minisztérium elvárásainak megfelelően közlekedteti. A Volánbusz a megrendelt közszolgáltatásra vonatkozó díjszabás alapján értékesíthet menetjegyet és bérletet. A díjtermékek felhasználási feltételeit a megrendelő határozza meg. A megrendelő által meghatározottaktól eltérni – így az új díjtermékek előírt kezelésétől, valamint az ellenőrzési tevékenységektől eltekinteni – nem áll módjukban.

Ezt követően kifejezésre juttatta együttérzését, hogy a vak és gyengénlátó utasoknak az új díjtermék kezelése nehézséget okoz. Azt írta, hogy a Volánbusz folyamatosan arra törekszik, hogy szolgáltatásait minden utazó a legkényelmesebben és akadálymentesen vehesse igénybe, különös tekintettel a fogyatékossággal élőkre.

Majd kitért a jelzett problémák kezelésére. Eszerint az új díjtermékek bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat összegyűjtik, az utasok visszajelzéseit megvizsgálják és a szükséges lépéseket megteszik az utasok kiszolgálásának javítása érdekében.

Ezen kívül a Volánbusz a bérletpapír anyagának javítására, valamint a bérleteken a mágnescsík megjelenítésre vonatkozó intézkedéseket megtette, és kezdeményezi a nyomdai szolgáltatónál a bérleten egy tájolást segítő, tapintható jelzés elhelyezésének vizsgálatát.

Felszálláskor a jármű fedélzetén, az első ajtó közelében található készüléken be kell olvastatni a bérleten látható kódot, majd a bérletet és rajta szereplő számot hordozó igazolványt – kedvezményes bérlet esetén a kedvezményre jogosító igazolványt – is fel kell mutatni az autóbuszvezető részére, ellenőrzéskor pedig az ellenőr részére. A Volánbusz munkatársának levele szerint előfordulhat, hogy a különböző értékesítő partnereknél megváltott, különböző típusú azonosítási kódot tartalmazó bérletek érvényesítése más-más leolvasási távolságból hatékony.

A beolvasó eszköz műszaki meghibásodása vagy a járműfedélzeti egység hiánya esetén a bérletek érvényességének ellenőrzése szemrevételezéssel történik. Tekintettel arra, hogy a bérletek elhasználódásából, illetve az érvényesítő berendezés pillanatnyi hibájából is adódhatnak beolvasási problémák, a Volánbusz felhívta az autóbuszvezetők figyelmét, hogy a bérletek érvényesítése során fellépő bármely hiba esetén szemrevételezéssel ellenőrizzék annak érvényességét és az esetlegesen kapcsolódó kedvezményre való jogosultságot. Amennyiben az autóbuszvezető segítségével sem sikerül a beolvasás, egyedi esetekben szintén szemrevételezéssel történhet az érvényesítés. A meghibásodott eszközök javításáról az autóbusz-vezetők jelzése alapján minden esetben intézkednek.

A társaság felhívta az autóbusz-vezetőik figyelmét a körültekintő, segítőkész munkavégzésre, segítségnyújtási kötelezettségükre, különös tekintettel a vak és gyengénlátó személyek utazásának segítésére. Javasolták azt is, hogy utasaik az érvényesítés során kérjék munkavállalóik segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésre.

Mivel az MVGYOSZ által említett applikáció működésében fellépő problémát a Volánbusz munkavállalói is tapasztalták, a társaság jelezte a hibát az alkalmazás fejlesztőjének, valamint megtette a fejlesztésre vonatkozó javaslatait. Ugyanakkor az autóbuszokon elhelyezett beolvasó készülékek fejlesztésének vizsgálatára kizárólag az applikáció fejlesztését követően kerülhet sor.

Végezetül a Volánbusz munkatársa köszönte az érintettek megértését, és kifejezte, hogy bíznak benne, hogy a jövőben intézkedéseiknek köszönhetően megelégedéssel vehetik igénybe szolgáltatásaikat. Mi pedig reménykedve várjuk az intézkedés számunkra is kedvező fejleményeit. Addig is marad a vakok „szemrevételezése”, ha nem sikerült a bérletet helyesen a leolvasóhoz tartani.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* kettő = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com