Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 90 - Zenék a 90-es évekb*l
68
hallgató

Írásban válaszolt a Volánbusz az MVGYOSZ által jelzett problémákra

- 2023. október 20. 9:36 - 305 megtekintés

Mint azt augusztusi írásunkban jeleztük, a látássérült utasok által jelzett problémák rendezése érdekében az MVGYOSZ ismételten megkereste a Volánbuszt az ország- és vármegyebérletekkel kapcsolatosan.

A szervezet arra kérte az érintetteket, hogy osszák meg velük a bérletérvényesítés során jelentkező hibákat, amelyet megküldhetnek a Zrt. részére.

A beérkezett, leggyakrabban jelentkező gondokat, észrevételeket, anomáliákat, amelyekre megoldást kell találni és amelyeket tisztázni szükséges összegezték, azokat ismételten továbbították a Volánbuszhoz. Újból felajánlotta az MVGYOSZ segítő közreműködését a problémák megoldásához, amelyek a leolvasó használata, a bérlet használhatósága, az okostelefonok használata vagy a buszvezetők közreműködése során mutatkoznak.

Válaszlevelében a cég illetékes munkatársa előzetesen megjegyezte, hogy társaságuk járatait a helyközi személyszállítási szolgáltatást megrendelő minisztérium elvárásainak megfelelően közlekedteti. A Volánbusz a megrendelt közszolgáltatásra vonatkozó díjszabás alapján értékesíthet menetjegyet és bérletet. A díjtermékek felhasználási feltételeit a megrendelő határozza meg. A megrendelő által meghatározottaktól eltérni – így az új díjtermékek előírt kezelésétől, valamint az ellenőrzési tevékenységektől eltekinteni – nem áll módjukban.

Ezt követően kifejezésre juttatta együttérzését, hogy a vak és gyengénlátó utasoknak az új díjtermék kezelése nehézséget okoz. Azt írta, hogy a Volánbusz folyamatosan arra törekszik, hogy szolgáltatásait minden utazó a legkényelmesebben és akadálymentesen vehesse igénybe, különös tekintettel a fogyatékossággal élőkre.

Majd kitért a jelzett problémák kezelésére. Eszerint az új díjtermékek bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat összegyűjtik, az utasok visszajelzéseit megvizsgálják és a szükséges lépéseket megteszik az utasok kiszolgálásának javítása érdekében.

Ezen kívül a Volánbusz a bérletpapír anyagának javítására, valamint a bérleteken a mágnescsík megjelenítésre vonatkozó intézkedéseket megtette, és kezdeményezi a nyomdai szolgáltatónál a bérleten egy tájolást segítő, tapintható jelzés elhelyezésének vizsgálatát.

Felszálláskor a jármű fedélzetén, az első ajtó közelében található készüléken be kell olvastatni a bérleten látható kódot, majd a bérletet és rajta szereplő számot hordozó igazolványt – kedvezményes bérlet esetén a kedvezményre jogosító igazolványt – is fel kell mutatni az autóbuszvezető részére, ellenőrzéskor pedig az ellenőr részére. A Volánbusz munkatársának levele szerint előfordulhat, hogy a különböző értékesítő partnereknél megváltott, különböző típusú azonosítási kódot tartalmazó bérletek érvényesítése más-más leolvasási távolságból hatékony.

A beolvasó eszköz műszaki meghibásodása vagy a járműfedélzeti egység hiánya esetén a bérletek érvényességének ellenőrzése szemrevételezéssel történik. Tekintettel arra, hogy a bérletek elhasználódásából, illetve az érvényesítő berendezés pillanatnyi hibájából is adódhatnak beolvasási problémák, a Volánbusz felhívta az autóbuszvezetők figyelmét, hogy a bérletek érvényesítése során fellépő bármely hiba esetén szemrevételezéssel ellenőrizzék annak érvényességét és az esetlegesen kapcsolódó kedvezményre való jogosultságot. Amennyiben az autóbuszvezető segítségével sem sikerül a beolvasás, egyedi esetekben szintén szemrevételezéssel történhet az érvényesítés. A meghibásodott eszközök javításáról az autóbusz-vezetők jelzése alapján minden esetben intézkednek.

A társaság felhívta az autóbusz-vezetőik figyelmét a körültekintő, segítőkész munkavégzésre, segítségnyújtási kötelezettségükre, különös tekintettel a vak és gyengénlátó személyek utazásának segítésére. Javasolták azt is, hogy utasaik az érvényesítés során kérjék munkavállalóik segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésre.

Mivel az MVGYOSZ által említett applikáció működésében fellépő problémát a Volánbusz munkavállalói is tapasztalták, a társaság jelezte a hibát az alkalmazás fejlesztőjének, valamint megtette a fejlesztésre vonatkozó javaslatait. Ugyanakkor az autóbuszokon elhelyezett beolvasó készülékek fejlesztésének vizsgálatára kizárólag az applikáció fejlesztését követően kerülhet sor.

Végezetül a Volánbusz munkatársa köszönte az érintettek megértését, és kifejezte, hogy bíznak benne, hogy a jövőben intézkedéseiknek köszönhetően megelégedéssel vehetik igénybe szolgáltatásaikat. Mi pedig reménykedve várjuk az intézkedés számunkra is kedvező fejleményeit. Addig is marad a vakok „szemrevételezése”, ha nem sikerült a bérletet helyesen a leolvasóhoz tartani.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com