Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - 67-es út
62
hallgató

Egyedülálló édesanyák kaptak kelengyecsomagot Debrecenben

- 2021. március 4. 21:14 - 638 megtekintés

A csomagban egyebek mellett D-vitamin, popsitörlő és pelenka is található. Széles Diána alpolgármester azt mondta, ezzel is szeretnék segíteni útjukon a kicsiket és minden édesanyát, aki egyedül neveli gyermekét.

Egyedülálló édesanyák kaptak kelengyecsomagot Debrecenben – fotókkal, videóval

Fotó:  Kandert Szabolcs /Dehir

Finnországban mintegy 85 évvel ezelőtt kaptak a kismamák egy kartondobozt az államtól, benne az újszülöttek ellátásához szükséges holmikkal. Ezzel a „kezdőcsomaggal” sok gyermek életét mentették meg, mára pedig az anyává válás jelképe lett az országban. A kelengyedoboz a gyermekek közötti egyenlőséget is képviseli, és Magyarországon is szeretnék ezt a hagyományt megteremteni. Ezzel a szándékkal jött létre a „babamama csomag”.

Huber Katalin, a 14 éve működő online családi közösség, a babamamatudakozo.hu tulajdonosa csütörtökön arról beszélt Debrecenben, hogy a gyermeküket egyedül nevelő édesanyák számára gyűjtöttek pénzt az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal közösen, és sikerült több millió forintból kelengyecsomagokat összeállítani.

– A küldetésünk a kezdetek óta, hogy minden gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, illetve minden szülőnek joga van ahhoz, hogy biztonságban gondoskodhasson a gyermekéről. Ennek szellemében 2019-ben önkormányzatokkal együttműködve indítottuk el a babamama csomagot– mondta Huber Katalin.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével – mint minden tagvárosban, így – Debrecenben is kapott ilyen csomagot három egyedülálló édesanya. Ezekben a dobozokban összesen 22 termék, egyebek mellett D-vitamin, eldobható és mosható pelenka, takaró és popsitörlő található.

Széles Diána alpolgármester rámutatott: annál keményebb feladat talán nincs is, amikor egy édesanya egyedül van a gyermekeivel, partner nélkül, és esetleg szülők, nagyszülök sincsenek mellette. Hozzátette, ezeknek az édesanyáknak minden támogatást meg kell adni, legyen az anyagi vagy lelki, Debrecen pedig ebben is segítséget nyújt számukra.

Az alpolgármester kiemelte, több mint 10 százalékkal nőtt a gyermekszületések száma az elmúlt tíz évben, az azonban nem mindegy, milyen körülmények közé jönnek a világra. Hozzátette, épp ezért segít az önkormányzat a Gondoskodó város program keretében akár bölcsődei ellátással, akár család- vagy szociális támogatással, vagy éppen a Család- és Gyermekjóléti Központtal, ahol „szívvel-lélekkel dolgoznak”.

Széles Diána elmondta, sajnos nem minden esetben ideálisak a körülmények, pedig minden gyermek egyenlő. Épp ezért fontos az önkormányzatok vagy akár a civil szervezetek támogatása, és „Debrecen városa épp ezért teljes mellszélességgel támogatja ezt a programot”.

– Ez egy nagyon fontos misszió, egy nagyon fontos út, ami mindenkinek jár. Azt szeretnénk, hogy ezzel is tudjunk segíteni minden pici gyereknek, minden édesanyának, aki egyedül neveli a gyermekét– tette hozzá az alpolgármester.

Riport az alábbi linken tekinthető meg:https://www.dehir.hu/videogaleria/debrecenben-is-segitik-az-egyedulallo-edesanyakat

(Forrás: Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 + hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 29. csütörtök, Elemér napja van.
Az év 09. hete és 60. napja.
Holnap Albin napja lesz.

1476. III. Fridrik császárnak február 29-én kelt menlevele, mellyel Bekensloer János esztergomi érsek kiszökött az országból, vivén magával sok drága arany és ezüst edényeken kívül 300000 arany forint készpénzt.


1654. Comenius kiadta kezéből Sárospatakon a magyarországi viszonyokat bíráló munkáját.


Simon István: Februári szivárvány

"...Február végi szivárvány
alá szalad - nézd Laci -
a tél és tavasz határán
jegenyés úton a kocsi,

s ívét a hétszín szallagnak
ragyogtatja kerekén:
szalad a Csillag,
trap-trap-trap-

és dől a fény
és dől a fény.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com