Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ocho Macho - Savaria Kingston Town
32
hallgató

Egyedülálló édesanyák kaptak kelengyecsomagot Debrecenben

- 2021. március 4. 21:14 - 301 megtekintés

A csomagban egyebek mellett D-vitamin, popsitörlő és pelenka is található. Széles Diána alpolgármester azt mondta, ezzel is szeretnék segíteni útjukon a kicsiket és minden édesanyát, aki egyedül neveli gyermekét.

Egyedülálló édesanyák kaptak kelengyecsomagot Debrecenben – fotókkal, videóval

Fotó:  Kandert Szabolcs /Dehir

Finnországban mintegy 85 évvel ezelőtt kaptak a kismamák egy kartondobozt az államtól, benne az újszülöttek ellátásához szükséges holmikkal. Ezzel a „kezdőcsomaggal” sok gyermek életét mentették meg, mára pedig az anyává válás jelképe lett az országban. A kelengyedoboz a gyermekek közötti egyenlőséget is képviseli, és Magyarországon is szeretnék ezt a hagyományt megteremteni. Ezzel a szándékkal jött létre a „babamama csomag”.

Huber Katalin, a 14 éve működő online családi közösség, a babamamatudakozo.hu tulajdonosa csütörtökön arról beszélt Debrecenben, hogy a gyermeküket egyedül nevelő édesanyák számára gyűjtöttek pénzt az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal közösen, és sikerült több millió forintból kelengyecsomagokat összeállítani.

– A küldetésünk a kezdetek óta, hogy minden gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, illetve minden szülőnek joga van ahhoz, hogy biztonságban gondoskodhasson a gyermekéről. Ennek szellemében 2019-ben önkormányzatokkal együttműködve indítottuk el a babamama csomagot– mondta Huber Katalin.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével – mint minden tagvárosban, így – Debrecenben is kapott ilyen csomagot három egyedülálló édesanya. Ezekben a dobozokban összesen 22 termék, egyebek mellett D-vitamin, eldobható és mosható pelenka, takaró és popsitörlő található.

Széles Diána alpolgármester rámutatott: annál keményebb feladat talán nincs is, amikor egy édesanya egyedül van a gyermekeivel, partner nélkül, és esetleg szülők, nagyszülök sincsenek mellette. Hozzátette, ezeknek az édesanyáknak minden támogatást meg kell adni, legyen az anyagi vagy lelki, Debrecen pedig ebben is segítséget nyújt számukra.

Az alpolgármester kiemelte, több mint 10 százalékkal nőtt a gyermekszületések száma az elmúlt tíz évben, az azonban nem mindegy, milyen körülmények közé jönnek a világra. Hozzátette, épp ezért segít az önkormányzat a Gondoskodó város program keretében akár bölcsődei ellátással, akár család- vagy szociális támogatással, vagy éppen a Család- és Gyermekjóléti Központtal, ahol „szívvel-lélekkel dolgoznak”.

Széles Diána elmondta, sajnos nem minden esetben ideálisak a körülmények, pedig minden gyermek egyenlő. Épp ezért fontos az önkormányzatok vagy akár a civil szervezetek támogatása, és „Debrecen városa épp ezért teljes mellszélességgel támogatja ezt a programot”.

– Ez egy nagyon fontos misszió, egy nagyon fontos út, ami mindenkinek jár. Azt szeretnénk, hogy ezzel is tudjunk segíteni minden pici gyereknek, minden édesanyának, aki egyedül neveli a gyermekét– tette hozzá az alpolgármester.

Riport az alábbi linken tekinthető meg:https://www.dehir.hu/videogaleria/debrecenben-is-segitik-az-egyedulallo-edesanyakat

(Forrás: Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc + = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com