Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Program ajánló -
33
hallgató

Fogyatékkal élők a Parlamentben

- 2012. november 14. 7:43 - 2262 megtekintés

Napi ötven láthatósági mellény a tisztelt Házban. Félszáz, láthatósági mellényt viselő, fogyatékkal élő látogatója volt hétfő délelőtt az Országháznak. Várták az államtitkárt is, de ő nem jött.

kép

Az előzmény az, hogy a jövő évi költségvetésből kimaradt egy nagyjából kétmilliárd forintos tétel, amely ötezer fogyatékkal élő magyar ellátását lenne hivatott finanszírozni. Ha mindez így marad, akkor jövőre hatvanhat, sok éve működő, részben az érintett családok adományaiból, részben közpénzből finanszírozott intézmény zárhatja be kapuit. SORtalanná és SORStalanná válik a fogyatékos személy és az őket példamutató szakszerűséggel, hatékonyan ellátó összes magyarországi civil szociális szolgáltató áll a hatvanhat tagszervezetet képviselő CÉHálózat minap kiadott közleményében.

A CÉHálózat “Hogyan képzelik el a döntéshozók a fogyatékosokat ellátó civil szektor további eddig is csekély összegű finanszírozását?” címmel hetekkel ezelőtt levelet írt a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Emberi Erőforrás Minisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tárcavezetőjének. Választ nem kapott.

Gyerünk a térre!

A szervezet december ötödikére demonstrációt hirdetett az Országgyűlés elé, ahová két-háromezer érintettet várnak. Addig is november huszonharmadikáig, hetente négyszer, láthatósági mellényt viselő csoportokat visznek az Országházba. Akciójának a “Nem vagyunk láthatatlan polgárok” címet adta CÉHálózat. A résztvevők mindegyikét lefotózzák, a képekből Arckönyv készül, melyet petíció formájában adnak át december ötödikén a kormány képviselőjének.

A Parlamenti látogatás láthatósági mellényben nem maga a demonstráció írja a CÉHálózat -, hanem felkészíti a fogyatékkal élő személyt a demonstrációra. A látogatás üzenete az, hogy a fogyatékossággal élő személyek is láthassák a valóságban, hogy hol születnek azok a döntések, melyek őket is érintik A láthatósági mellény fontos üzenet mindannyiunk számára. Figyelmet, segítséget, óvatosságot kér a fogyatékossággal élők számára a társadalom ép tagjaitól, pont úgy, mint az utakon a közlekedőktől.

Lepattanó

A hir24.hu még október tizenötödikén, a Parlament folyosóján próbálta meg szóra bírni az illetékes Soltész Miklós szociális-, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt az erőforrás minisztériumból, de “lepattantak”. Pedig kérdezték volna arról is, hogy állítólag fontolgatta lemondását, mégpedig éppen a mínusz kétmilliárd miatt.

A múlt héten a MEOSZ. is levelet írt Soltész úrnak. Érdeklődtek, igaz-e a hír, miszerint nincs költségvetési sor az ötezer fogyatékost ellátó szervezetek támogatására. Kérdezték, az államtitkár hogyan orvosolná a bajt. S arra is kíváncsiak voltak, kíván-e találkozni a hétfői csoporttal.

Választ csupán az utolsó kérdésre kaptak, indirektet: Soltész Miklós nem tűnt fel a látogatásnál. Az érintettek természetesen továbbra is várja az államtitkár válaszát.

Adta hírül fn.hir24.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc - 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com