Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
51
hallgató

Használna önvezető autót? – Töltse ki a PASCAL projekt kérdőívét!

- 2021. július 4. 11:48 - 668 megtekintés

Az önvezető autók fokozódó elterjedése folyamatosan foglalkoztatja a közvéleményt. Sok látássérült ember is lát bennük lehetőséget, ugyanakkor legalább ennyien vannak, akik idegenkednek tőlük.

Egy nemzetközi kutatásban most az Ön véleményére is számítanak.

Mennyire vagyunk tisztában az összekapcsolt és önvezető járművek működésével? Milyen elvárásaink vannak velük szemben? Készek vagyunk-e arra, hogy ilyen autókat vezessünk, vagy arra, hogy ilyen járművek szállítsanak bennünket? Ezek a járművek jelentik a közlekedés jövőjét, ami nagyon is közel van. A kihívás már megjelent, a kormányok, a hatóságok, a gyártók és a fogyasztók egyaránt szembesülnek vele.

Az MVGYOSZ az Európai Vakok Szövetsége (EBU) tagjaként, együttműködő partneri minőségben csatlakozott a PASCAL projekthez, melyet egy tizenhárom tagú nemzetközi konzorcium valósít meg, köztük több egyetem, közlekedési vállalat és műszaki fejlesztésekkel foglalkozó szervezet. A projekt célja, hogy egy komplex műszaki, politikai, jogi és gazdasági ajánlást dolgozzanak ki az önvezető és összekapcsolt járművek jövőbeni alkalmazásához.

Az erre irányuló kutatás során különös figyelmet fordítanak az európai polgároknak az önvezető járművekkel kapcsolatos ismereteinek és az irántuk való nyitottságának feltárására. Ennek érdekében kérdőíves felmérést végeznek, amely magyar nyelven is elérhető, így a téma iránt érdeklődő magyar állampolgárok, köztük a látássérült személyek is, kinyilváníthatják véleményüket és megfogalmazhatják igényeiket vagy félelmeiket az önvezető autók elterjedésével és használatával kapcsolatosan.

A kérdőíves adatgyűjtés 2021. szeptember 3-áig tart. A magyar nyelvű online kérdőív az alábbi linken tölthető ki:
https://www.soscisurvey.de/CAV_survey/?q=VI_hun

A Horizon2020 program keretében megvalósuló, önvezető járművekkel kapcsolatos projekteket bemutató sajtóközleményben Guillaume Gronier, a PAsCAL projekt koordinátora így nyilatkozott:

„Célunk egy olyan iránymutatás elkészítése, amely segíteni fogja az összekapcsolt és önvezető járműveknek a társadalomra, a jövő járművezetőinek képzésére és az utazókra gyakorolt hatásainak jobb megértését, valamint a döntéshozóknak is segítséget nyújt az összekapcsolt és önvezető járművek bevezetése folytán kialakuló új közlekedési módokra történő áttérés koordinálásában. A projekt nem csak az összekapcsolt és önvezető autókban utazók és az ilyen járművek közelében lévő személyek közötti kapcsolatra és viselkedési módokra koncentrál, hanem az új technológiának az emberek jólétére, életminőségére és esélyegyenlőségére gyakorolt hatásait is vizsgálja, több szakterület, mind a humán, mind a technológiai tudományok eszközeit is felhasználva. Mindez annak érdekében történik, hogy felmérjük a közvélemény nyitottságát és hozzáállását, elemezzük és értékeljük aggodalmaikat, számos, tényleges körülmények között folytatott próba során, a már működő gyakorlatok alapján, lehetséges forgatókönyveket modellezzünk, szimuláljunk és innovációk után kutassunk.”

Bár az Európai Unió több országában és az USA-ban is zajlott már olyan felmérés, amelyben a megkérdezettek jelentős hányada számolt be várakozásairól vagy aggodalmairól az önvezető járművek megjelenése kapcsán, a témát széles körben, európai léptékben vizsgáló kutatás ezidáig nem készült. Éppen erre vállalkoznak a PASCAL projekt megvalósítói, a felmérések eredményeinek felhasználásával pedig iránymutatást és tanácsot kívánnak adni a kormányoknak és a gyártóknak stratégiai döntéseik meghozatalához.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ kettő = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com