Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


27
hallgató

Hazakísérő telefon

- 2019. augusztus 15. 9:22 - 616 megtekintés

Fémes íz a szánkban, a gyomrunk vasmarokban, hangyák száguldoznak a végtagjainkban, minden neszre rezdülünk, fegyelmezetlenül cikáznak a gondolataink. Ilyesféle a félelem, amelyet nemcsak a háborút átélt generációk ismernek, hanem mi, valamennyien. Annyit hallunk, látunk, olvasunk az emberben lakó rosszról, oly sok az információnk az erőszakról, hogy a félelemjoggal röhög a markában: „Előbb-utóbb mindannyian bejöttök az […]

Fémes íz a szánkban, a gyomrunk vasmarokban, hangyák száguldoznak a végtagjainkban, minden neszre rezdülünk, fegyelmezetlenül cikáznak a gondolataink. Ilyesféle a félelem, amelyet nemcsak a háborút átélt generációk ismernek, hanem mi, valamennyien. Annyit hallunk, látunk, olvasunk az emberben lakó rosszról, oly sok az információnk az erőszakról, hogy a félelemjoggal röhög a markában: „Előbb-utóbb mindannyian bejöttök az én utcámba…” Bizony, a többségünk már fiatalon tisztában van azzal, hogy akadnak agresszív, beteg embertársaink, és néhány pohár tömény, netán a drog vagy a feneketlen szegénység meg az éhség az egészségeseket is állattá változtathatja. És tudjuk, nagy csábító az éjszaka, a kivilágítatlan, néptelen utca, a szűk sikátor, a mélycsendes park, ahol csak a bogarak neszeznek… Ezért járnak sokan önvédelmi tanfolyamra, ezért várjuk a gyerekeinket akár hajnalban is a szórakozóhelyek közelében, és ezért marad velünk örökre a „félelem utca” emléke. Egy negyvenes barátnőm a mozdíthatatlanná zsibbadt jobb lábára emlékszik, amikor erőltetett menetben próbálta magát hazafelé vonszolni egy budai hotel előtt, miközben egy férfi disznóságokat üvöltözött utána. Magam a fémes ízre emlékszem a számban, amikor egyetemistaként pánikban futottam a zuglói Fűrész utcában egy önmagát mutogató őrült elől, pedig nem szórakoztam, hanem tolmácsoltam késő estig, csakhogy nem volt pénzem taxira… Egy ötvenes ügyvédnő soha nem félt korábban, aztán egy este nyugodtan ballagott a parkolóban várakozó kocsijához egy alaposan elhúzódó megbeszélés után – kezében a slusszkulcsával -, ám mielőtt nyitotta volna, nagydarab férfi bújt elő egy bokor mögül, és fenyegetően indult felé. Azóta már a hazaindulása percében felhívja a férjét, aki vagy érte megy, vagy szóval tartja, amíg be nem lép a lakásukba. Mert a beszélgetés oldja a félelmet, és fityiszt mutat a sötétnek. De mit tegyünk, ha egyetlen szerettünket sem érjük el? Vegyük igénybe a „hazakísérő telefont”! Feltehetően kevesen tudják, hogy egy honfitársnőnk berlini minta alapján, már több mint másfél éve létrehozta ezt a végtelenül hasznos szolgáltatást: szóval tartja, „hazakíséri” azokat, akik szoronganak a sötétben. Csak fel kell hívnunk egy ingyenes számot, és a hazaérkezésünkig beszélgethetünk a szolgáltatás szülőanyjával vagy egy munkatársával. Ha elmondjuk, merre járunk, arra is van lehetőség, hogy azonnal segítséget kérjen számunkra.

Azt gondolják, ez sem csodaszer? Igaz. Csodaszerek nincsenek. De bizony erőt ad egy másik ember figyelme, hangja a veszélyesnek tűnő helyzetekben. Ha nem hiszik, próbálják ki! (Az ingyenes szám: 06 80 442 422 – hétköznapokon este tíztől hajnali négyig, vasárnap hajnali egyig működik.)

(megjelent: Nők Lapja, 2019.08.14.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 - három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com