Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szignál -
26
hallgató

HoCare2.0 projekt

- 2020. július 17. 16:28 - 434 megtekintés

A HoCare2.0 projekt pályázat olyan digitális fejlesztésekre ösztönzi a KKV-kat, amelyek az idősek otthoni ápolását, gondozását segítik.

Európa lakossága gyorsan öregszik, ami folyamatos nyomást gyakorol az egészségügyi ellátó rendszerekre. Növekszik az igény arra, hogy az idősek és az őket gondozó/ellátói kör egyre nagyobb mértékben új, innovatív digitális termékeket használjon. A HoCare2.0 projekt most egy pályázat keretében arra ösztönzi a Magyarországon bejegyzett KKV-kat, hogy az idősek otthonápolásához és gondozásához köthető, saját digitális, vagy IKT alapú termékeket/szolgáltatásokat fejlesszenek ki. A pályázati kiírás már elérhető a projekt vezető partnere, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) honlapján.

Tudta-e, hogy 2060-ra minden harmadik európai 65 évesnél idősebb lesz? Így válik majd az úgynevezett “ezüst gazdaság” a gazdasági szektor legdinamikusabban fejlődő iparágává. Az idősek számára fejlesztett szolgáltatások közül már most jelenleg is számos digitális alapú, amit ez a korosztály nem mer, vagy alig tud használni. Így egyre nagyobb az igény arra, hogy az időseket, mint felhasználókat bevonják a számukra kifejlesztendő termékek és szolgáltatások tervezési folyamataiba. Így biztosíthatóvá válik, hogy olyan új termékek/szolgáltatások fejlesztése valósuljon meg, amelyek speciálisan az idősek szükségleteit elégítik ki, és amelyeket az idősek valóban képesek használni.

“Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és külföldi projekt partnerei, innovációs és fejlesztési ügynökségek, különböző területi szintű hatóságok és szolgáltatók, együtt keresik a válaszokat az egészségügyi ellátó rendszer előtt álló kihívásokra. Egyetértünk abban, hogy az infokommunikációs technológiák hasznos eszközei lehetnek az otthonápoláshoz/és gondozáshoz köthető termékek és szolgáltatások minőségi fejlesztésének, amelyekkel egyaránt könnyíthető a végfelhasználók és az őket gondozók élete, továbbá javítható az életminőségük”, nyilatkozta Csizmadia István, az ÁEEK Projektirányítási Igazgatóságának nemzetközi programjait menedzselő szakmai főtanácsadója.

A négyes (quadruple) hélix megközelítési módszer alkalmazásának előnyei

A négyes hélix szereplőivel történő együttműködésnek számos előnye van. “A KKV-k közvetlenül és könnyen elérik célcsoportjaikat, a szakértők számára pedig direkt kapcsolat létesíthető a vizsgálandó speciális területtel. Mindehhez előnyként társul a felhasználói vélemények és visszajelzések, valamint a projekt partnerektől szerezhető közvetlen útmutatás és know-how átadása”, folytatta Csizmadia István.

Az otthonápolás/gondozás területén alkalmazható megoldások szempontjából 6 kategóriát azonosítottak a quadruple hélix szereplők, amelyek lefedik a legfontosabb szükségleteket:

 • kezeléssel/ellátással kapcsolatos szükségletek
 • a napi életvitelhez kötődő tevékenységek
 • az önellátáshoz kapcsolódó szükségletek
 • szociális szükségletek
 • érzelmi szükségletek
 • informális szükségletek

Az egyes kategóriák számos további specifikus szükségletekre bonthatók, amelyekkel egyenként szükséges foglalkozni.

Pályázati felhívás KKV-k számára

A HOCARE 2.0 projekt vezető partnere a KDRIÜ pályázatot hirdetett az idősek otthonápolásához és gondozásához köthető, saját digitális, vagy IKT alapú termékeket/szolgáltatások fejlesztését tervező hazai KKV-k számára. Olyan megoldásokat keresnek, amelyek a termékfejlesztési folyamatokat lényegesen megkönnyítik. Az új terméknek/szolgáltatásnak a fenti 6 azonosított szükségleti terület valamelyikére kell megoldást nyújtania.

A pályázatot 2020. 08. 31. 24.00. óráig lehet benyújtani.

A pályázat elbírálása és a pilot termékfejlesztés az ÁEEK és a KDRIÜ együttműködésével zajlik majd. Az elbírálást követően két KKV ingyen részt vehet a közös értékteremtés módszerével és a négyes hélix képviselőinek közreműködésével megvalósuló pilot termékfejlesztésben. A pályázat célja piacra kihelyezési idő lényeges lerövidítése mellett legalább két piacképes termék/szolgáltatás létrehozása.

További információ:
http://www.kdriu.hu/okos-eszkoz/index.php
http://www.kdriu.hu/okos-eszkoz/palyazati-feltetelek-es-szabalyok-hocare2-0.pdf
kapcsolattartó: Bende Csaba, projektmenedzser e-mail: csaba.bende@kdriu.hu

A HoCare2.0 projektről bővebben másik cikkben olvashat.

(Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com