Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Antique - Lonely Nights
55
hallgató

Informatikusként dolgozna a végtagok nélkül élő Szabolcs

- 2021. november 4. 7:29 - 502 megtekintés

Végtagok nélkül született, mégis teljes életet él a 30 éves Kollinger Szabolcs. A Csepelen lakó férfi munkát keres, mert mint mondja, ahhoz, hogy az őt mindenben segítő barátnőjével családot alapíthasson, először meg kell teremtenie a feltételeket.

Szabolcs előtt az élet © Végh István

Kollinger Szabolcsnak egy genetikai betegség következtében az anyaméhben nem fejlődtek ki a karjai és a lábai. A férfi meglepően lazán, humorral fűszerezve beszél az állapotáról.

– 30 ÉVE EBBEN A BŐRBEN ÉLEK.

Ezt igyekszem vidáman felfogni, mert egyébként sincs más választásom – mondta a Borsnak Szabolcs. A mozgássérült fiatal jelenleg munkát keres a Facebookon, mert komoly terveket szövöget az interneten megismert barátnőjével.

– EGY GYEREK FELNEVELÉSÉHEZ SOK PÉNZRE VAN SZÜKSÉG.

Miután egy bejegyzésben közzétettem, hogy el szeretnék helyezkedni, valaki egy hozzászólásban kinyilvánította, neki sem segít senki immár két éve. Neki csak annyit tudnék mondani, hogy ilyen nincs, ugyanis kétkezi munkát bárki talál, aki akar – fogalmazott a férfi. A kérdésre, hogy szándékosan figurázza-e ki saját magát a szófordulataival, könnyedén válaszolt.

– Ez mindenki számára üzenet lehet! Az ember nevethet a saját poénjain. Számomra egyébként leginkább otthon végezhető feladat jöhet számításba, mert nem várhatom el, hogy plusz egy embert odahozzanak, hogy nekem segítsen a szükségleteimben, túl macerás. Szívesen dolgoznék call centeresként vagy informatikusként  mondta Szabolcs, és elárulta, elsősorban a tisztálkodásban, az ételkészítésben és az öltözködésben kényszerül másokra hagyatkozni.

ELENLEG AZ ÉP PÁROMMAL ÉLEK AZ Ő LAKÁSÁBAN. HOZZÁSZÓLT A POSZTJAIMHOZ A FACEBOOKON, ÉS EGYRE KÖZELEBB KERÜLTÜNK EGYMÁSHOZ.

Talán a személyiségemmel hódítottam meg, és az ő bevallása szerint a szép szemeimmel – árulta el a férfi, akinek meggyőződése, hogy az élet úgy szép, ahogy van.

– Képes vagyok örülni a napsütésnek és egy park, egy táj szépségének. Az emberek pedig segítőkészek – sorolta a fiatalember, és hozzátette: a nehézségek mindenki életében jelen vannak. Gyermekkorában ugyan látta, hogy más gyerekek a labdát kergetik, de beletörődött abba, hogy sosem fog hozzájuk csatlakozni.

MEGBARÁTKOZTAM AZ ÁLLAPOTOMMAL. HIÁBA SZERETNÉK ŰRHAJÓS LENNI, TUDOM, HOGY NEM LESZEK AZ.

A jelenlegi technológia szerint olyanok a lehetőségeim, amilyenek, de remélem, hogy az is fejlődik. Az erőt a mindennapokból merítem. Vannak kisebb-nagyobb sikereim. Most az új projektem a hózentrógeres nadrágfelvétel. A Youtube-on láttam, hogy egy sorstársam képes valahogy belelépni és felhúzni. A vágtagjaim helyén levő csonkokkal meglepően sok mindent meg tudok oldani. Többek között az írással és a billentyűzet kezelésével sincs problémám. Éppen a napokban beszéltem állásügyben egy cégvezetővel, aki arról érdeklődött, hogy milyen speciális eszközökre van szükségem. Neki is elmondtam: semmilyenre!  szögezte le Szabolcs.

A férfit az édesanyja a születése után a kórházban hagyta, végül befogadta egy család. Hogy a vér szerinti szülei tudták-e már a terhesség alatt, hogy hogyan fog megszületni, arról Szabolcsnak nincs ismerete, viszont azt tudja, megszületett-e volna, ha maga döntött volna a sorsáról.

– Mindenképpen! Jó dolgokat élek át az életben! Ültem már szuper autókban, de például szeretnék ugrani ejtőernyővel. Mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb, ezért nem cserélnék senkivel!

(Forrás:Borsonline)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három * = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com