Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
23
hallgató

Kerekesszékkel fürdőhelyen

- 2021. június 14. 17:59 - 328 megtekintés

Első klubnapját egyből egy berekfürdői nyaralással fejelte meg múlt héten a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének Senior Klubja. Az egyesület támogató szolgálata segítette a kerekesszékeseket és nehezen mozgókat az utazásban. irta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál.


Fotó:ÉM-archívum/
Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál

– Már hagyomány, hogy minden nyáron kedvezményes üdülésen veszünk részt Berekfürdőn, a Megbékélés Háza nevű református konferencia-központban a mozgássérült héten – számolt be Csattosné Simon Mária klubvezető. – Kilenc éve járunk ide, ahol mindig nagyon jól érezzük magunkat. Elégedettek vagyunk a kiszolgálással és az ellátottsággal is. Reumás és más mozgásszervi megbetegedésekre nagyon hasznos a termálvíz, sokan már eleve beutalóval érkeznek. Kihasználtuk a strand gyógyközpontja által nyújtott lehetőségeket, vízi tornában, masszázsban vettünk részt délutánonként. A gyógyvizes ivókútból is merítettünk, ami gyomorpanaszokra jó.

Szép környezetben

A pihenésre és az aktívabb kikapcsolódásra is alkalmas helyszínt választottak.

– Huszonnyolcan vettünk részt a 73 főből a múlt heti nyaraláson. Az első két napon hűvösebb volt az idő, ezért a zárt fürdőben maradtunk, aztán már kint fürödtünk a három szabadtéri medencében. Gyönyörű, rendezett és tiszta a környezet, és minden évben szerveznek programot nekünk. Idén traktoros városnézésre nevezhettek be a mozgékonyabbak. Emellett református áhítat és istentisztelet látogatását is lehetővé tették, amit szerda reggel ez alkalommal a helyi tiszteletes asszony tartott. A nehezebben mozgókat pedig az egyesület támogató szolgálata vitte el és hozta vissza busszal Berekfürdőről – idézte fel a klubvezető.

Az újraindulásról faggattuk még a klubvezetőt és arról, hogyan élték meg a karanténhelyzetet.

– Május végén tartottuk az első klubnapot, amikor az anyák napi alkalmunkat pótoltuk be. Sokan elérzékenyültek, hogy újra láthatták egymást, és mindenki örült a felszabadulásnak. Egy tagunk elhunyt koronavírusban még tavaly októberben, de a többiek nem kapták el a fertőzést. Egy másik tagunk pedig agyvérzésben halt meg. Ettől függetlenül hálásak vagyunk, hogy nagyobb nehézség nélkül átvészeltük az elmúlt időszakot és a bezártságot. Megtartottak bennünket a reményeink és a terveink, amelyek most úgy tűnik, megvalósulhatnak. Mára mindannyian megkaptuk az oltást, hiszen védettségi igazolvány nélkül nem léphetünk be a Vasgyári Közösségi Házba – osztotta meg Csattosné Simon Mária.

Nyár végéig elkészült a közösség programterve. Néhány alkalmukra vendégeket is várnak.

– Június 15-én kedden nyitó szalonnasütést tartunk majd az udvaron, amin az egyesület szélesebb körben vesz részt, és meghívtuk rá a barátainkat, a kistokaji Ezüstfény Nyugdíjas Klubot is. Június 28-án négy napra Hajdúnánásra megyünk 48 fővel. Ez a második alkalom, hogy ellátogatunk az ottani retró üdülőbe. Augusztus 23-tól pedig megtartják az egyhetes Mozgássérültek Országos Balatoni Találkozóját Fonyódligeten, a Mozgássérültek Egyesületének Országos Szövetsége rendezésében. Oda egyelőre tizenöt fővel jelentkeztünk be – sorolta beszélgetőtársuk.

(Forrás:Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 - = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com