Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekből
40
hallgató

Kész, vége: nem jár majd ingyen orvosi ellátás

- 2012. november 5. 8:47 - 2219 megtekintés

Végleg le kell számolni azzal az évtizedeken át Nyugat- és Kelet Európában egyaránt dédelgetett álommal, hogy az egészségügyben a “bőség kosarából mindenki egyaránt vehet” – hangzott el az OTP és a Portfolio.hu “Öngondoskodás az egészség jegyében” konferenciáján. Néhány éven belül aligha lesz más választásunk, mint az, hogy az egészségügyi kiadásainkra szükséges pénzt magunk teremtsük elő.

A gazdasági fejlődés miatt a kapitalista és a szocialista országokban is azt hitték a döntéshozók, hogy megvalósulhat az emberiség nagy álma és minden egyes állampolgár kaphat majd nyugdíjat és ingyen juthat orvosi ellátáshoz. Azóta viszont egyértelműen kiderült, az állam hosszabb távon képtelen gondoskodni saját polgárairól, az egészségügyi- és a nyugdíjrendszer működtetéséhez szükséges egyre nagyobb összegeket nem képes kitermelni a gazdaság. A jóléti rendszereket szinte valamennyi országban felül kell vizsgálni. Magyarországon is – jelentette ki Kincses Gyula egészségpolitológus a tanácskozáson.

De miért van ez így? Az egyik ok, hogy egyre kevesebb gyermek születik. Magyarország népessége a várakozások szerint 2050-re 8 millióra apad. Ez önmagában még nem lenne baj. Sokkal nagyobb gond, hogy a fizetést nem kapó rétegek (nyugdíjasok) létszáma megnő, így egyre kevesebb dolgozó embernek kell egyre többeket eltartania. Mivel a születéskor várható élettartam egyre nő, a nyugdíjkorhatár pedig csak lassan emelkedik, a munkaerőpiacon jelen lévőknek hosszú időn át kell a kiskorúak vagy az idősek ellátásához szükséges forrásokat megtermelniük.

Ilyen helyzetben nem nagyon van más út, minthogy az állam csökkentse a nyugdíjakra és az egészségügyi szolgáltatásokra szánt kiadásait, a magánszemélyek pedig akkor, amikor dolgoznak, pénzt takarítsanak meg egészségügyi problémáik kezelésére és nyugdíjas éveik jövedelmének biztosítására- állítja Kincses Gyula.

A folyamat – mint az néhány jogszabályi változásból látható – már elkezdődött Magyarországon- hívta fel a figyelmet Sinkó Eszter a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának elnöke. Hogy csak néhány példát említsünk: a munkáltatói társadalombiztosítási hozzájárulás szociális hozzájárulási adóvá alakult, így aki után ezt fizetik automatikusan nem jogosult ellátásra. Változott a személyi jövedelemadóról szóló törvény is, amely szerint a munkáltatók adómentesen köthetnek betegségbiztosítást dolgozóik számára. Ez a lépés egyesek szerint megteremti a magán egészségügyi rendszer alapjait az országban. Végül pedig az új alkotmányban sincs már az benne, hogy Magyarországon társadalombiztosítási alapú, szolidáris egészségügyi finanszírozás működjék.

De vajon mi módon teremthetjük meg saját magunk számára például az egészségügyi ellátáshoz szükséges forrásokat? Ezt ma még nem lehet tudni. Valószínűleg az egyénnek is takarékoskodnia kell, de a családon és a munkahelyen keresztül a kisebb közösségek segítségére is számítani lehet majd- véli Kincses Gyula egészségpolitológus. Ugyancsak elengedhetetlen lesz az egészségbiztosítási, nyugdíjpénztári, nyugdíj-előtakarékossági szolgáltatások igénybe vételére is. Az állam ugyanis csak akkor lép majd be a rendszerbe, ha az egyén lehetősége már elfogytak.

Így az állam, mondjuk a SZÉP kártyán keresztül segíti majd a megelőzést, a tervezhető egészségügyi kiadásokat (gyógyszerek, szűrővizsgálatok stb.) az adókedvezményekkel támogatott egészségpénztárak finanszírozzák és csak a váratlan betegségek kezelése lesz az új egészségbiztosítás feladata.

Adta hírül a penzcetrum.hu és a meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy - = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com