Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kalendárium
63
hallgató

Kivizsgálják a vak férfi esetét az arrogáns buszsofőrrel

- 2017. március 1. 15:46 - 1477 megtekintés

Egy békéscsabai helyi buszjáraton elszenvedett kellemetlenségről számolt be a sajtónak egy látássérült férfi. Véleménye szerint a sofőr arrogánsan viselkedett vele a járművön. A társaság kivizsgálja az esetet.

– Teljesen vak vagyok, néha kísérővel, de van, hogy egyedül közlekedem – számolt be az újságíróknak a férfi. – Fehér botot ritkán használok, helyette, egy megkülönböztető kitűzőt viselek, ami jól látható a ruházatomon.

A férfi február elején délután az első ajtón szállt fel a buszra, a Petőfi-ligeti megállónál.
– Segítettek felszállni, és ezután rögtön hazatelefonáltam,hogy már buszon vagyok az első ajtónál, és jöjjenek ki elém a megállóba – folytatta az elbeszélést. Mint kifejtette, a sofőr ezután arrogánsan közölte, hogy húzódjon befelé a buszba.

– Megkértem, hogy maradhassak, mivel nem látok – tette hozzá. – Közölte, hogy őt ez nem érdekli, és menjek csak befelé, majd hozzátette, tuti, hogy nem fogok leszállni az első ajtón. A Lencsési-lakótelepi megállóban, a kanyar előtt akartam ezt megtenni. Szóltam a páromnak, hogy megpróbálkozom eljutni a második ajtóhoz, és ott figyeljen engem. Pedig ha jól tudom, a vakok számára a vezető mögötti helyet jelölték ki.

A jármű tele volt utassal, ez is megnehezítette a kapaszkodásomat. Végül megkértem, hogy maradhassak. Bár nem látok, nem gondolnám hogy így kellene beszélni egy sérült emberrel. Lehet, hogy hamarosan kísérő kutyát kapok. Egyáltalán felengedi majd a buszra? A férfi fontosnak tartotta kiemelni, hogy nem általános jelenségről van szó, a többi busz vezetője udvarias és segítőkész.

A Dél-Alföldi Közlekedési Központnál az esettel kapcsolatban hangsúlyozták, társaságuk kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a közösségi közlekedés igénybevételét a segítségnyújtásra szoruló, mozgásukban korlátozottak, illetve a fogyatékossággal élők számára is lehetővé tegye. Ennek érdekében az autóbuszvezetők oktatáson vesznek részt, ahol a segítségnyújtásra szoruló utazásra jelentkező számára a közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges segítségnyújtás formájáról kapnak részletes tájékoztatást.

– Emellett társaságunk a segítségnyújtásra szorulók számára segítségnyújtó rendszert üzemeltet, ahol 0-24 óráig a 06-80/828-000 díjmentesen hívható telefonszámon és a segitsegnyujtas@dakk.hu elektronikus elérhetőségen keresztül fogadjuk a segítségnyújtásra szorulók utazási igénybejelentését legkésőbb az utazás megkezdését megelőző 36 órával korábban annak érdekében, hogy a megfelelő segítségnyújtásról gondoskodni tudjunk – húzták alá.


Biztosítják az egyenlő esélyű hozzáférést

– Az eset kivizsgálását társaságunk haladéktalanul elvégzi – szögezte le Mészáros Sándor, a DAKK kommunikációs szakembere. – A járaton dolgozó autóbuszvezető figyelmét ismételten felhívjuk arra, hogy a közösségi közlekedés igénybevételéhez az egyenlő esélyű hozzáférést minden utazásra jelentkező számára lehetővé kell tenni, hogy a fogyatékossággal élők felé az utazás lebonyolítása során kiemelt figyelmet kell fordítani. Az eset kapcsán érintett utasunktól az őt ért kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, s bízunk abban, hogy a jövőben hasonlót nem tapasztal és megelégedéssel veszi igénybe szolgáltatást.
Mint megtudtuk, az autóbuszvezetőknek segítséget kell nyújtaniuk a beszállítás és helyfoglalás során, az utazás befejezése esetén a járműből történő leszállás elősegítésében, mozgást segítő kutyával történő felszállás és helyfoglalás biztosítása során is.

Forrás: beol.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 + = tizenhárom

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com