Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélget*s m*sora. Szerz*k és könyveik.
37
hallgató

Közel 500 millió forintból készült el az új Terápiás Centrum Baján

- 2021. június 13. 11:39 - 446 megtekintés

A felújított bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) épületében ünnepélyes átadót tartottak péntek délben, az új Terápiás Centrum elkészülése apropóján.

Az intézmény közel 500 millió forintos Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg, több mint 1344 négyzetméteren, vadonatúj, modern eszközökkel.

Péntek délben átadták az új Terápiás Centrumot Baján, a fenntartó Bajai Tankerületi Központ Európai Uniós pályázatának köszönhetően. Az intézmény a súlyos, halmozottan sérült gyerekek és fiatalok mindennapi fejlesztésének színtere lesz ezután. A jövőben a csoportos foglalkozások mellett egyéni terápiák is zajlanak majd az épület falai között.

Az esemény kerekesszékes tánccal kezdődött, melyet az intézmény fejlesztő nevelés-oktatást végző iskolájának tanulói és az értelmileg akadályozott általános iskolások mutattak be.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntőjében elmondta, hogy folyamatosak az iskolafejlesztések országszerte, így Baján is, továbbá hamarosan kezdődnek a Magyar Falu Program iskolafejlesztési projektjei is.

– A súlyos, halmozottan sérült fiatalok valójában a társadalom legelesettebb rétegét képviselik. Amellett, hogy súlyos, mentális értelmi zavarral küzdenek, ehhez társuló fogyatékosságként hallás-, illetve látássérüléssel, általában agyi eredetű mozgászavarral küzdenek.

Állapotuknál fogva gyakorlatilag 24 órás ellátásra szorulnak, és ez nem csak a gyerekekre, hanem a szülőkre, illetve a családra nézve is nagy terhet ró.

Általánosságban elmondható, hogy a család akkor nyugodt és érzi biztonságban gyermekét, ha ő megkapja a megfelelő intézményi ellátást. A most felépült Terápiás Centrum ezt teljeskörűen, minden fogyatékkal élő gyermek számára biztosítani tudja – mondta el hírportálunknak Jávor Katalin Ilona, a fejlesztő iskolai nevelés-oktatás intézmény vezetője.

– Ma egy vadonatúj terápiás központot adtunk át, de nem a beruházás során nem csupán egy épületről beszélhetünk. A legújabb eszközök is beszerzésre kerültek, amelyek olyan halmozottan fogyatékos gyerekek kezelésére, nevelésére, gyógyítására szolgálnak, ami nem csak szakmai, hanem emberi kötelesség is. Látható, hogy minden négyzetméter azt szolgálja, hogy ezek a gyerekek megfelelő ellátást kaphassanak – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntjében.

A fejlesztés eredményeként – terápiás fejlesztő eszközökkel, digitális eszközökkel és bútorokkal felszerelt – négy csoportszoba, két egyéni fejlesztőszoba, terápiásszobák és tornaszobák létesültek a szükséges kiszolgálóegységekkel együtt. Az új épület tereit gyermekbarát, a nemzeti és helyi sajátosságok figyelembevételével készült színes falfestmények díszítik, mintegy 200 négyzetméter falfelületen, amelyek barátságosabbá teszik az épület belső tereit a tanulók számára.

Baján, az elmúlt években több mint 3,8 milliárd forintot fordíthattak infrastrukturális beruházásokra, illetve 515 millió forintnál is többet a módszertani programokra.

– Országosan 110 projektre eredetileg 61 milliárd forint állt rendelkezésre, ami mára jelenleg 81 milliárd forintos fejlesztést jelent. Ezek közül mind elindult, ha még nem is készült el – tette hozzá Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke. (Forrás: rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ négy = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 31. péntek, Árpád napja van.
Az év 13. hete és 90. napja.
Holnap Hugó napja lesz.

1625. Bethlen Gábor követeket küld Berlinbe, hogy megkérjék a brandenburgi választófejedelem húgának, Katalinnak kezét.


1849. A magyar hadsereg felállítása.


Szabó Lőrinc
/ 1900. márc. 31. - 1957. okt.3. /

Szél hozott, szél visz el

Köd előttem, köd mögöttem,
isten tudja, honnan jöttem,
szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?

Sose néztem, merre jártam,
a felhőkből kiabáltam,
erdő jött: jaj, be szép!
-megcibáltam üstökét.

Jött az erdő: nekivágtam,
a bozótban őzet láttam,
kergettem, ott maradt,
cirógattam, elszaladt.

Ha elszaladt, hadd szaladjon,
csak szeretőm megmaradjon,
szeretőm a titok,
ő se tudja, ki vagyok.

Isten tudja, honnan jöttem,
köd előttem, köd mögöttem,
szél hozott, szél visz el,
bolond kérdi, mért visz el?

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com