Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pierrot - Ha sírni látod a bohócot
51
hallgató

Küldöttgyűlést tartott az MVGYOSZ

- 2021. augusztus 27. 8:49 - 497 megtekintés

Augusztus 26-án, 79 jelen lévő tagegyesületi küldött részvételével tartotta meg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a pandémia miatt tavasszal elhalasztott küldöttgyűlését a Vakok Általános Iskolája reprezentatív Nádor-termében.

A küldötteket dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke köszöntötte, majd a létszámellenőrzés után megállapította a küldöttgyűlés határozatképességét.

A szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvezetők és a hitelesítők megválasztását követően az esemény a meghívóban szereplő napirend szerint zajlott le.

A küldöttek nyílt szavazással, számozott és pecséttel ellátott szavazócédulák felmutatásával nyilvánítottak véleményt a napirenden szereplő témákban: megerősítették az elnökség által 2021. április 28-án elfogadott 2020. évi szakmai beszámolót és közhasznúsági mellékletet, elfogadták a Felügyelő Bizottság 2020. évi beszámolóját, valamint az MVGYOSZ alapszabályának módosításait.

Dr. Várkonyi Julianna, a Felügyelő Bizottság elnöke hozzászólásában kifejezte elismerését az MVGYOSZ precíz könyvelésével kapcsolatban, valamint méltatta azt a tényt, hogy a pandémia ellenére is rendkívül jól működött az online kapcsolattartás.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsába (FESZT) delegált küldötteknek dr. Nagy Sándort, az MVGYOSZ elnökét, valamint dr. Stefán Sándort, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete küldöttjét, az MVGYOSZ jogsegélyszolgálata munkatársát választották meg.

A résztvevő küldöttek 71 igen szavazattal, 5 nem és 2 fő tartózkodása mellett döntöttek a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete kizárásáról, mivel a szervezet a Szövetség érdekeit, értékrendjét sértő, megtévesztő magatartást tanúsít, a céljaival ellentétes tevékenységet folytat. A kérdésben egy küldött nem élt szavazati jogával.

A küldöttgyűlés lezárását megelőző hozzászólások során a résztvevők számos közszférabeli honlap és mobilalkalmazás, valamint az elektronikus ügyintézést segítő webfelület akadálymentes elérését támogató javaslatot, illetve a közösségi közlekedéssel és online szolgáltatással kapcsolatos kérdést vetettek fel. A témák között szerepelt a szemészorvosok tájékoztatása, az elektronikai eszközök, csomagautomaták és internetes banki szolgáltatások használatának gyakorlati nehézségei, az elektromos autók és egyéb csendes járművek okozta veszélyek, illetve a BlindShell magyarul beszélő nyomógombos okostelefon fejlesztésével kapcsolatos kérdések is. Az észrevételekre az MVGYOSZ elnöke mellett Németh Orsolya szakmai vezető és dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető adott választ.

Az országos szövetség éves küldöttgyűlése kötetlen beszélgetésekkel fejeződött be.

(Hegedűs Katalin kommunikációs munkatárs)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


1 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 28. csütörtök, Vencel napja van.
Az év 39. hete és 271. napja.
Holnap Mihály napja lesz.

1213. Gertrúdnak, II. Endre hitvesének szerencsétlen halála. A gyilkolásnak az szolgált okul, hogy a királyné tudtával sőt segélyével és termében egyik testvére Bánk nádor nejét buja vágyának áldozatává tette. A vérengzéskor a királyi pecsétnyomó több államirattal együtt elveszett.


1971. Mindszenty bíboros elhagyja Magyarországot.


Tompa Mihály

A madár, fiaihoz

"Száraz ágon, hallgató ajakkal
Meddig ültök, csüggedt madarak?
Nincs talán még elfeledve a dal,
Melyre egykor tanítottalak?!
Vagy ha elmúlt, s többé vissza nem jő
A víg ének s régi kedvetek:
Legyen a dal fájdalmas, merengő,
Fiaim, csak énekeljetek!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com