Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vanessa Williams - Save the best for last
35
hallgató

Látás- és hallássérültek tettek sikeres

- 2008. augusztus 15. 9:01 - 733 megtekintés

116 látás- és hallássérült szerzett ECDL tanúsítványt a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány (FSZK) által tavaly novemberben indított informatikai képzési program keretében. A Microsoft Korlátlan Lehetőség Programjának segítségével és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával életre hívott programban hat településen 58 látás- és 58 hallássérült vett részt a speciális oktatásban. Budapesten, Miskolcon, Debrecenben és Szombathelyen 20-20, Kecskeméten 12, Pécsett pedig 24 fogyatékkal élő csatlakozott a programhoz az elmúlt hat hónapban.

A Fogyatékosok Esélye Közalapítvány – az FSZK jogelődje – 2006. márciusában a Microsoft Unlimited Potential (Korlátlan Lehetőségek) programjának keretében részesült 65 ezer dolláros pénzügyi juttatásban és hasonló értékű szoftvercsomagban. A pályázat első két szakasza még a tavalyi év végén sikeresen lezárult: elkészült a speciális tananyag a hallás- és látássérültek informatikai oktatásához, illetve befejeződött a 23 oktató speciális képzése is. Az országos képzési programnak otthont adó Regionális Képzőközpontok és a budapesti oktatási helyszín, a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János informatikai karán kialakított központ akadálymentesítésére is sor került a képzésre való felkészítés keretében a Microsoft támogatásának jóvoltából. Az első tanfolyam 2007 novemberében indult Szombathelyen, majd ezt követően Budapesten, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, és Kecskeméten. A központok mindegyikében egy-egy tanfolyam indult a fent említett két célcsoport számára, speciális és testreszabott informatikai oktató programmal; a tanfolyam végén, 2008. áprilisában pedig a tanulók ECDL Start Alap vizsgával bizonyították megszerzett tudásukat. A kurzus tananyaga, a kiegészítő anyagok és az oktatás egyaránt ingyenesek voltak. Az FSZK és a Microsoft reményei szerint a program lezárásával a képzési program önállóan is tovább él majd, hiszen a tananyag kifejlesztésével és a speciális szaktudásra kiképzett oktatók segítségével bármely Képzőközpontban igény szerint újabb és újabb tanfolyamokat lehet hirdetni a jövőben is. A most lezárult program keretében a Képzőközpontok nemcsak akadálymentessé váltak, de rengeteg tapasztalatot is szereztek a fogyatékos emberek képzése kapcsán. Megismerték és megszerették a tanulókat, akik a kevés óraszám és igen intenzív képzési program ellenére is nagy kitartással és sikerrel vették az akadályokat. A sikeresen letett vizsgák mellett óriási eredmény, hogy több Képzőközpont is jelezte már, hogy az oktatási normative terhére újabb csoportokat terveznek indítani fogyatékos emberek számára. Magyarországon köztudottan rendkívül nehéz a látás- és hallássérült emberek munkaerőpiacon való elhelyezkedése. A Microsoft meggyőződése, amit a jelentkezők visszajelzései is igazolnak, az, hogy ezek a kurzusok az országban élő 53 500 látás- és 83 000 hallássérült ember számára (KSH 2001. évi népszámlálási adatok alapján) nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a digitális írástudás megszerzésében, munkalehetőségeiben, és ezáltal esélyegyenlőségük megteremtésében. A most végzett tanulók egybehangzó véleménye szerint az informatikai ismeretek segítenek nekik a hatékonyabb munkavégzésben, ezáltal munkahelyük megőrzésében, munkahelyi pozíciójuk megerősítésében. Hírforrás: Prim

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 - = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com