Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
25
hallgató

látogatási tilalom alatt is gyógyít a mese – küldj egy mesét ajándékba

- 2014. január 29. 11:37 - 1707 megtekintés

Az előrejelzések szerint hamarosan itt az influenzaszezon, így nagy valószínűséggel egyre több kórházban rendelnek majd el látogatási tilalmat. A beteg gyerekeknek ilyenkor még nehezebben telnek az amúgy is hosszú kórházi napok, hiszen szeretteiket hosszú ideig nélkülözniük kell. A K&H gyógyvarázs és önkéntes mesedoktorai jóvoltából azonban a mese gyógyító ereje ilyenkor is eljut a kórházakba, hiszen a weben keresztül küldött mesék a látogatási tilalom ideje alatt is örömet csempésznek a kis betegek hétköznapjaiba.

Influenzában világszerte évente átlagosan a népesség 10%-a betegszik meg – különösen veszélyeztetettek az idősek, a krónikus betegek, a várandósok és a gyermekek. A fertőzés a közösségbe járó (óvoda, iskola) gyermekek között terjed leggyorsabban, járvány idején általában 3 gyermek közül 1 megfertőződik. Mivel a vírus gyorsan terjed, a kiskorúak családtagjai is nagyobb valószínűséggel kapják el a betegséget.
Ennek következtében a kórházak gyorsan megtelnek az influenzásokkal, és a betegség továbbterjedését megelőzendő a kórházak látogatási tilalmat rendelnek el. Az ilyenkor kórházba kerülő gyerekek mindennapjait tehát nemcsak az idegen környezet, a rossz közérzet, de még szeretteik hiánya is megnehezíti. A K&H gyógyvarázs program a mese jótékony hatását segítségül hívva könnyíti meg a gyermekek kórházi tartózkodását.
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program – amelynek keretében a tavalyi év folyamán 4.800 meseolvasás valósult meg az ország 39 kórházában – 2013 decemberében webes meseolvasással bővült. Az új programelem lényege, hogy a mesék gyógyító ereje immár a weben keresztül is hathat, hiszen bárki beküldheti kedvenc meséjét, ami a K&H gyógyvarázs YouTube csatornán jut el a beteg gyerekekhez. A webes meseolvasás segítségével a mese akár óriási hóesés, elzárt utak és látogatási tilalom esetén is eljut a kis betegekhez.
“A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben kezdeményezést azért indítottuk, hogy a mese gyógyító ereje idő- és térbeli határok nélkül eljuthasson az országban minél több beteg gyerekhez”” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. A kezdeményezés rendkívül sikeres volt, az eddig feltöltött 60 mesevideót mostanáig közel 6600 alkalommal nézték meg a kórházban lévő beteg gyerekek. A program most ismét nagyon aktuálissá vált, hiszen nem engedi, hogy a látogatási tilalom gátat szabjon a gyógyító mesék áradatának. A programhoz csatlakozó 20 kórház gyermekosztályán a kis betegek bármikor bekapcsolhatják a számítógépet, és megnézhetik a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján a számukra legkedvesebb történeteket. Mindenkit bátorítanak a kezdeményezők arra, hogy gondoljon, kórházi ágyban fekvő gyerekekre, és egy saját mesevideó elkészítésével járuljon hozzá gyógyulásukhoz! A program révén azok a hozzátartozók, akik a látogatási tilalom miatt nem tudnak bemenni a kis beteghez, videón keresztül is elmondhatják a kicsi kedvenc történetét. Így, bár nem foghatják meg egymás kezét, a gyógyító szó elér hozzá a képernyőn keresztül.
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben programhoz bárki csatlakozhat, mindössze annyit kell tennie, hogy egy videó rögzítésére alkalmas berendezéssel felveszi, amint kedvenc meséjét mondja el a beteg gyerekeknek, majd a kész felvételt egy rövid regisztráció után feltölti a khgyogyvarazs.hu oldalra. A legjobb mesevideókat bárki megtekintheti a K&H gyógyvarázs YouTube csatornáján.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


5 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com