Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
20
hallgató

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Balogh Zoltán, a MEOSZ FB elnöke

- 2022. március 11. 20:04 - 194 megtekintés

Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést kapott – nemzeti ünnepünk március 15-e alkalmából – Balogh Zoltán címzetes főiskolai docens, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Felügyelő Bizottságának elnöke, a Védett Szervezetek Országos Szövetségének örökös elnöke, a Start Kft. vezérigazgatója. Az állami kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök adományozta. Az állami kitüntetést Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár adta át pénteken a Pesti Vigadóban.

Balogh Zoltán hosszú évtizedek óta végez elkötelezett munkát a megváltozott munkaképességű emberek életének jobbítása érdekében. Magasan képzett szakember, aki nemcsak Szabolcs-Szatmár- Bereg megye gazdasági életének meghatározó és irányító szereplője, hanem országos szinten is kimagasló érdemei vannak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási rehabilitációja terén. A megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szervezetek által Magyarországon elsőként létrehozott szövetség, a Védett Szervezetek Országos Szövetsége egyik alapítója, később vezetője, majd örökös elnöke. Érdekérvényesítő munkája révén meghatározó előrelépés történt a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában.

Immár  25 éve egyik meghatározó alakja a mozgáskorlátozott emberek mozgalmának is, 1997 óta tölti be a MEOSZ Felügyelő Bizottságának elnöki tisztét, segítve és garantálva a Szövetség szabályszerű működését.

Balogh Zoltán Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében magas színvonalú, példaértékű foglalkoztatási tevékenységet dolgozott ki és valósított meg, mely meghatározó és iskolateremtő volt és más munkavállalók életében egyaránt. Az 1987-ben fordult hozzá a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, tudna-e segíteni abban, hogy a megváltozott munkaképességű embereknek rövidebb-hosszabb ideig munkája legyen.1988. január 1-jén vezetésével már meg is kezdte működését a Start Kft. mely az országban a 8. megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató munkahely volt. Vezérigazgatói működése alatt a vállalat hosszú éveken át megyei szinten a legtöbb embert foglalkoztatta úgy, hogy közben tevékenységi köre is folyamatosan bővült. Szakképző és szakmunkásképző iskolát alapítottak, hozzá kollégiumot építettek. Módszertant dolgozott ki a képzésre. Később irányításával bekapcsolódtak felsőfokú szociális munkás képzésbe, a vállalat és az egyesület a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának egyik terepintézményeként működik.  Egyéb más tevékenység mellett az országban egyedülálló módon a nyíregyházi megyei oktató korházzal kooperációban működtetik az Egészségügyi Centrumukat. Ezen túlmenően számos munkalehetőség megteremtésében is közreműködött.

Balogh Zoltán több, mint két évtizede alelnöke a Magyar Fejlesztési Alapítványnak.

A foglalkoztatás fejlesztése területén végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenységével nagymértékben hozzájárult a megváltozott munkaképességű emberek esélyegyenlőségének javulásához a munkaerőpiacon.

Balogh Zoltán oktatóként is jelentős mértékben hozzájárult a foglalkoztatási rehabilitáció fejlődéséhez. Címzetes főiskolai docensként évtizedek óta részt vesz a rehabilitációs szakemberek felsőfokú képzésében a Debreceni Egyetem egészségügyi karaként működő Nyíregyházi Egészségügyi Főiskolán. 2015. március 1-je óta a Kentucky államban lévő Lousvillei Egyetem meghívott instruktora.

Munkássága elismeréseként többek között 1992-ben Pro Caritate díjat, 2009-ben Munkaügyért díjat, 2011-ben a MEOSZ Ember az emberért díj arany fokozatát, 2012-ben Magyar Gazdaságért díjat vehette át. 2021-ben a MEOSZ megalakulásának 40 éves évfordulója alkalmából dr. Chikán Csaba díjban részesült.

A Hobby Rádió is gratulál Balogh Zoltán állami kitüntetéséhez!

(Forrás:MEOSZ)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét - = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com