Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese -
33
hallgató

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke

- 2021. augusztus 23. 17:45 - 224 megtekintés

Kovács Ágnes 25 éve végez elkötelezett érdekvédelmi munkát a fogyatékos emberekért, azokért a rendszerszintű változásokért, melyek révén mind több mozgáskorlátozott ember válhat irányítójává és alakítójává életének.

Kovács Ágnes 1998 óta tagja a MEOSZ elnökségének, 2015-től második ciklusát tölti a Szövetség élén. A MEOSZ elnökeként irányítója és alakítója a hazai fogyatékosságügyi szakpolitikának. Az elődök által megkezdett utat folytatva a Szövetség megkerülhetetlen, meghatározó szereplője a hazai fogyatékosságügynek. A MEOSZ Kovács Ágnes elnöksége alatt több olyan sikert ért el, amely jelentős kihatással van a mozgáskorlátozott emberek életére. Az M3-as metró teljes körű akadálymentesítése érdekében folytatott tárgyalássorozatok sikerében elvitathatatlan érdemei voltak, mely kapcsán a MEOSZ Küldöttközgyűlése határozatában fogalmazta meg elismerését elnök asszony irányában.

Az érdekvédelem és érdekképviselet mellett több évtizedes kimagasló szakmai munkájával megteremtette az alapjait majd innovatív ötleteivel hozzájárult ahhoz, hogy a korai fejlesztés, a fogyatékos emberek családban maradása és a mozgáskorlátozott emberekről való komplex gondoskodás és gondolkodás a mindennapok valóságává válhatott.  Kovács Ágnes 1998 és 2020 között irányította a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületét, mely évek alatt olyan mintaintézményt hozott létre, ahol a hiánypótló szolgáltatásokkal személyre szabott komplex fejlesztésben, ellátásában részesülnek az érintettek úgy, hogy a szülők szemléletformálására is hangsúlyt fektetnek. Eredményeik nemzetközi szinten is ismertté váltak.

Kovács Ágnes a MEOSZ-ban betöltött elnöki tisztsége mellett elnöke a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsának is, tagja az Országos Fogyatékosügyi Tanácsnak, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának szakértője, a Bice-Bóca Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért kuratóriumi elnöke. Munkássága elismeréseként többek közt 2003-ban „PRO FAMILIIS” díjat vehetett át az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztertől a szociális területen végzett kiemelkedő szakmai tevékenységért, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete által működtetett intézmények létrehozásáért. 2020-ban a Magyar Rehabilitációs Társaság Vas Imre emlékérmet adományozott Kovács Ágnesnek az orvosi rehabilitációs tevékenységet támogató, illetve a fogyatékos emberek érdekvédelméért végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége gratulál Kovács Ágnes elnök asszony állami kitüntetéséhez!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy + = 11

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com