Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Samantha Fox - I Surrender (To The Spirit Of The Night)
27
hallgató

még több helyen gyógyítanak a mesedoktorok

- 2014. július 21. 17:58 - 1637 megtekintés

kh.alchimedia.hu/khgyogyvarazs.hu/assets/images/10-eves-gyogyvarazs-logo.png
2014 júliusától újabb 13 kórház kis betegeinek napjaiba lophatnak derűt a K&H gyógyvarázs mesedoktorok. Az önkéntesek így már az ország 42 gyermekosztályára mehetnek személyesen mesét olvasni, míg az interneten átküldött mesevideókat már 30 intézményben nézhetik meg a beteg gyerekek a K&H által biztosított számítógépeken.

A mese gyógyító erejét közel 20 000 gyerek élhette át az elmúlt 11 hónapban: a K&H gyógyvarázs mesedoktorai személyesen vagy a weben keresztül csempésztek egy kis vidámságot a kis betegek kórházban töltött napjaiba, hogy ezzel is hozzájáruljanak testi-lelki gyógyulásukhoz, hogy mihamarabb újra teljes életet élhessenek.
A K&H gyógyvarázs önkéntes mesedoktorai 2013. augusztus óta összesen 6700 alkalommal olvastak személyesen mesét az ország kórházaiban. A program júliustól három új helyszínnel bővült: a meseolvasók már a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, és az ózdi Almási Balogh Pál Kórház időpontjai közül is tudnak válogatni. Ezzel összesen 42-re növekedett a személyes meseolvasásban résztvevő kórházak száma, és immár az ország 17 megyéjében, összesen 32 településen van lehetőségük a segíteni vágyó önkénteseknek, hogy meseolvasásukkal hozzájáruljanak a beteg gyerekek lelki egészségéhez.
A személyes meseolvasás mellett a program webes ága is nagy népszerűségnek örvend: december óta összesen 112 mese került fel a K&H gyógyvarázs Youtube csatornájára. A programban eddig résztvevő 20 kórház mellé most újabb 10 intézmény csatlakozott, így immár az ország 30 gyermekosztályán nézhetik a gyerekek a gyógyító mesevideókat a K&H által biztosított számítógépeken. Az önkéntesek által beküldött történeteket a kis betegek eddig közel 13 000 alkalommal tekintették meg.
„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben programja nagyon jó hatással van a kis betegekre, hiszen a mesék elfeledtetik velük a bajt, fájdalmat” – mondta Schneidler Mónika, a Tolna megyei Balassa János kórház gyermekosztályának főnővére. „A program emellett az egészségügyi személyzet munkáját is megkönnyíti, hiszen a mesék hatása alatt álló, a kórházi légkörből ezáltal kiszakadó gyerekek gyorsabban gyógyulnak.”
„Nagyon örülünk, hogy egyre több kórház csatlakozik a kezdeményezéshez, és a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program személyes és webes ága révén így már az ország 72 kórházi osztályán tapasztalhatják meg a gyerekek a mese varázslatos gyógyító erejét” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a mesedoktorainktól, hogy mekkora élmény volt számukra a meseolvasás, mekkora örömöt okoz az, hogy egy-egy kisgyermeket kiragadhatnak a kórházi lét ridegségéből és a mese segítségével egy képzeletbeli világba röpíthetik. A személyes olvasásoknak és a webes meséknek hála eddig közel 20 000 beteget bűvöltek el a K&H gyógyvarázs mesedoktorok.”
„A gyerekek is élvezték, és nekem is nagyon sok örömet adott a mesedélután. Hatalmas élmény volt látni a gyerekek csillogó szemét, amint magukkal ragadta őket a királyfi és a királylány története. A szülők is hálásak voltak, hogy valaki kicsit leveszi vállukról a terhet, a kicsik pedig őszinte kiváncsisággal hallgatták a történeteimet” – mondta el B. Krisztina K&H gyógyvarázs mesedoktor, aki az ajkai Magyar Imre Kórházban olvasott.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* kilenc = 81

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com