Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fülpiszka - magyar zenei műsor
24
hallgató

Megjelent az NVDA 2015.1-es verziója

- 2015. február 23. 20:10 - 1848 megtekintés

Ahogy már megszokhattuk, az év második hónapjában már meg is jelent az első idei NVDA verzió, mely ingyenes képernyőolvasót a rádiónkat is működtető Net-média Alapítvány önkéntesei honosították; így a megjelenés napján már egyből a magyar verziót is tartalmazza a szoftver. A kiadás kifejezetten sok újdonságot tartalmaz, ezeket vesszük górcső alá.

A kiadás főbb elemei: böngészőmód a Microsoft Word és Outlook dokumentumokhoz; jelentős fejlesztések a Skype asztali változatának támogatása terén; és fontos javítások a Microsoft Internet Explorer jobb hozzáférhetősége érdekében.

 • Az Írásjel-kiejtés párbeszédpanelen már van lehetőség új írásjelek hozzáadására. Így könnyen hozzáadhatóak pl. idegen nyelvu írásjelek a programhoz.
 • A Beviteli parancsok párbeszédpanelen az újonnan hozzáadott “Szűrés” mező segítségével mód nyílik csak a megadott szavakat tartalmazó parancsok megjelenítésére.
 • Böngészőmódban a keresés párbeszédpanelen lehetővé vált a kis- és nagybetűk figyelembevételével keresni.
 • Nagy áttörést jelent, hogy a Microsoft Word dokumentumokban is elérhető a böngészőmód. Az NVDA+szóköz megnyomása után lehetőség van a dokumentumban található címsorokon navigálni, de előhozható az elemek listája is az NVDA+f7 megnyomásával.
 • Microsoft Outlook 2007 és újabb verziói: A HTML üzenetek olvasása jelentősen javult a böngészőmód automatikus bekapcsolásának köszönhetően. Bizonyos ritka esetekben, ha a böngészőmód mégsem aktiválódna automatikusan ezekhez az üzenetekhez, az NVDA+Szóköz billentyűparanccsal bekapcsolható.
 • Fejlesztések történtek a Skype legújabb változatához, ettől a verziótól kezdve csak a 7.0 vagy újabb verziók támogatottak. Az NVDA felolvassa a beérkező üzeneteket; jelzi ha a partner éppen gépel; lehetővé teszi az üzeneteken történő navigációt az NVDA+control+(számok 0-tól 9-ig) billentyűparancsok segítségével; Automatikusan bemondja a megjelenő értesítéseket. Javítás történt az új partner hozzáadása párbeszédablakon is, ettől a verziótól kezdve az ablakon történő mozgás már jól működik.
 • Az NVDA már az épp használatban lévő beszédszintetizátor/hangkarakter nyelvét használja a karakterek és írásjelek feldolgozásához (ide értve az írásjelek megnevezését is), attól függetlenül, hogy az automatikus nyelvváltás be van-e kapcsolva. Vagyis, ha az NVDA átvált egy angol nyelvű szöveg esetén angolra, a különböző írásjelek (pl. pont, felkiáltójel) angol nyelven hangoznak el, így nem rontja az olvasás élményét egy angol kiejtéssel elhangzó magyar kifejezés.
 • Microsoft Excel: Javítások történtek az egyesített oszlopfejlécek bemondásában.
 • Az NVDA minden párbeszédpanele immár a képernyő közepén jelenik meg a jobb láthatóságot, és használhatóságot szem előtt tartva.
 • Böngészőmódban bizonyos ábráknál ( pl. Google csoportoknál) az NVDA már nem olvas akár több sorosra is nyúló értelmetlen szöveget. (Kifejezetten base64 kódolású képek esetében.)
 • Microsoft Outlook 2013: Bekapcsolt helyesírás-ellenőrzés esetén az elgépelt szó már felolvasásra kerül.
 • Egy NVDA bővítmény eltávolítása esetén már törlődik a bővítmény könyvtára az NVDA újraindítása után, eddig ehhez kétszeri újraindításra volt szükség.

Az újdonságok teljes listája elérhető az NVDA menü->Súgó almenüjében.

Az új verzió letöltése

Az új verzió letölthető a honosító csapat oldaláról

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat * 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com