Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - A 67-es út
39
hallgató

Mindennapos küzdelem az élet: Isteni csoda, hogy életben van

- 2017. november 10. 19:25 - 1248 megtekintés

Pápán már megszokott látvány, hogy egy apuka babakocsinak tűnő speciális kerekes székben tolja fogyatékkal élő kisfiát.
Kép megjelenítése

Ismerjük meg szívszorító történetüket.Sándor-Hellebrandt Hunor hétéves kisfiú, koraszülöttként súlyos agyvérzést kapott. Értelmi sérült, járásra képtelen, folyamatos ellátásra szorul. A négyfős Sándor családnál tehát nem egyszerűek a mindennapok. Az édesapa, Sándor Endre Géza az egyik pápai autóipari gyárban auditorként dolgozik három műszakban, emellett önkéntesen segíti a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat munkáját. Felesége, Anna nem tud munkát vállalni, emelt összegű ápolási díjban részesül, Hunort gondozza.

Hunor állapota miatt csak heti hat tanórát tölt iskolájában, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol beszédét, mozgáskoordinációját igyekeznek fejleszteni.

Hunor nem beszél, nem eszik-iszik önállóan, nem szobatiszta. Az orvosi szakvélemény szerint súlyos értelmi fogyatékos, súlyos mozgássérült agresszív viselkedési tünettel, melléktünetként súlyos autista és enyhén skizofrén. A legnagyobb probléma, hogy nem értjük meg minden szándékát, s ilyenkor dührohamot kap. Nyugtatót kell szednie mutatta be az édesapa fájó szívvel kisfiát.

Isteni csoda, hogy életben van. 70 dekagrammal született, négy százalék esélyt adtak akkor neki. A legsúlyosabb, állományi agyvérzés lépett fel nála. Elméletileg ezután teljesen merevnek kellene lennie, de ő csak azért is mozog, szinte egyfolytában tette hozzá.

Sándor Endre elmondta, hogy mindkét gyermeke sérült. Tizennyolc éves fia enyhén értelmi fogyatékos, bipoláris, valamint figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral, autisztikus vonásokkal. Donát egy győri speciális szakiskolába jár át Pápáról. Anna vére genetikailag sűrűsödik, Hunor megszülése után mélyvénás trombózist kapott orvosi műhiba miatt, azóta rendszeres gyógyszeres kezelést igényel. A költségek miatt a családfő a karácsonyi időszakban felbérelhető Mikulásként is gyarapítja a családi kasszát.

Az egyre aggodalmasabb szülők október utolsó hetében Bereczki Péterné hatására jótékonysági kupakgyűjtésbe kezdtek. Az ebből befolyó összeget Hunor életét megkönnyítő, akadálymentesítő eszközök beszerzésére fordítanák. Elsődleges céljuk, hogy Hunornak megfelelő, speciális zuhanyzót alakítsanak ki, mert a kisbabaként viselkedő, közel harminc kilogrammos örökmozgó fiút nehéz feladat kádba tenni.

Közösségi oldalon osztották meg az akció plakátját, és hamar híre ment a dolognak. Örülnek neki, hogy ilyen rövid idő alatt már a megye több városában is bekapcsolódtak a gyűjtésbe. Továbbá Endre beszélt a pápai plébánosokkal és lelkészekkel, hogy templomukban is hirdessék, de tervezik iskolákban, boltokban is terjeszteni a kezdeményezést. Endre megjegyezte, bármilyen fajta műanyag kupaknak hasznát veszik. Két hét alatt tízzsáknyi mennyiség gyűlt össze. A kupakokat aztán egy tinnyei gyárba kellene elszállítani, ahol kilogrammjáért hatvanöt forintot fizetnek. Ehhez fuvaros jelentkezését várják.

Forrás:veol.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 * = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com