Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Omega - Kemény játék
41
hallgató

Mintegy ötszázan vettek részt a MERI Sportnapon

- 2013. április 15. 14:28 - 1761 megtekintés

Kerekesszékes karate, ülőröplabda, lovaglás, kajakozás, lövészet, vívás – számos sportággal ismerkedhettek meg a résztvevők a mozgáskorlátozott emberek sportnapján szombaton. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) ötödik alkalommal rendezte meg a sportnapot azzal a céllal, hogy a mozgáskorlátozott fiatalok megismerhessék és kipróbálhassák az általuk is űzhető sportokat. A sportoláshoz paralimpikonjaink és világbajnok parasportolóink csináltak kedvet, a rendezvény idei védnöke Tóth Tamás kétszeres ezüstérmes paralimpikon úszó volt.

Az OORI-ban megrendezett sportnapon – amelynek társszervezője a Magyar Paralimpiai Bizottság – mintegy ötszázan vettek részt, az ország minden részéről érkeztek látogatók, köztük sok gyermek is. Az érdeklődők és az aktív sportolók mellett közel nyolcvan önkéntes is segített a sportok kipróbálásban, többségük gyógytornásznak tanuló főiskolai hallgató volt. A programot a Coca-Cola Magyarország ásványvízzel támogatta.

Az egyik legnépszerűbb sport az ülőröplabda volt, de sokan megnézték a kerekesszékes karate bemutatóját is, a sportág először volt jelen a sportnapon. Az idén is sokan kipróbálták a lovaglást, a bátrabbak a kerekesszékes vívásba is belekóstoltak. Ismét népszerűnek bizonyult a lövészet, az asztalitenisz és a kerekesszékes kosárlabda. Délután a kerekesszékes rögbivel lehetett megismerkedni, az első ilyen rögbi csapat a MERI-nek köszönhetően alakult meg. Népszerűek voltak a kutyás sportok, az erőemelés és a szkander is. Az uszodában nem csak úszni, hanem kajakozni és búvárkodni is lehetett, az aulában pedig egész nap játszották a bocciát. A helyszínen nem kipróbálható sportágakat, mint például a síelés, a jet-ski vagy a triatlon, filmvetítéssel és a sportágról való beszélgetéssel népszerűsítették a szervezők. Összesen közel harminc sportággal lehetett megismerkedni, a legtöbbet paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok sportolók mutattak be. A sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes paralimpikon vívó mellett találkozni lehetett többek közt Pálos Péter paralimpiai bajnok asztaliteniszezővel, az ezüstérmes női párbajtőr csapat tagjaival, Krajnyák Zsuzsanna ezüstérmes paralimpikon és világbajnok vívóval, Kanyó Zsolt paraatlétával, Sas Sándor és Szávai Csaba erőemelőkkel, Gurisatti Gyula sportlövővel és Farkas László teniszezővel is.

A szervezők remélik, hogy az idén is sokaknak sikerült kedvet csinálni a mozgáshoz. A spotnappal szeretnék ugyanakkor felhívni a figyelmet a sportlétesítmények akadálymentesítésére is, ezek jelentős része ugyanis még ma sem hozzáférhető a fogyatékos emberek számára. Magyarországon több mint 300 ezer mozgáskorlátozott ember él, közülük mintegy négyszázan rendelkeznek versenyigazolvánnyal.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


három + = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com