Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Samantha Fox - I Surrender (To The Spirit Of The Night)
24
hallgató

Mozgássérültek között rejtegetik a befogadott menekülteket

- 2018. május 29. 19:44 - 698 megtekintés

A Fidesz több éve politikát épít a menekültellenességre, kampányuk fő eleme is az uszítás volt. Ennek ellenére tavaly közel 1300 menekültet fogadtak be, a gyakorlat pedig idén is folytatódott. Kiderült, egy részük egy budapesti rehabilitációs központban van elszállásolva.
https://www.faceb…381293554/

A tavalyi 1291 befogadás után idén januárban újabb 97, februárban pedig 94 menekültet fogadott be Magyarország. A Fidesz által csúcsra járatott uszítás már odáig fajult, hogy Csongrádban például migránsnak néztek egy fodrásztól hazafelé sétáló nőt, de a valódi menekültekről nem sok információt adtak a hatóságok. Ezért is történhetett meg az, hogy néhány hete futótűzként terjedt el az a később cáfolt hír, hogy a balatonőszödi volt kormányüdülőben szállásoltak el migránsokat. Később kiderült, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat venezuelai magyarokat mentett ki a lassan polgárháborús viszonyok közt vegetáló országból.

A kormány sorra zárta be a menekülttáborokat és arról beszélt, nem lehet menekült az országban, de a Hír Tv Célpont című műsora a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában rátalált néhány afgán és pakisztáni családra. Az egyik afgán család arról beszélt a Célpontnak, hogy a Holnap Házában bújtatják őket. A férfi azt is elmondta, Afganisztánból Németországig jutottak, de onnan kiutasították őket, így kerültek Magyarországra. A MEREK-ben egy hónapja élnek, de vannak olyanok is, akiket már hónapok óta ott szállásolnak el. A bevándorlók teljes ellátást kapnak, együtt étkeznek a mozgássérült gyerekekkel és felnőttekkel.

Az egyik bentlakó arról is beszámolt a Célpontnak, hogy már több atrocitás is történt, a bevándorlók gyerekei kővel dobálták az egyik bentlakót, a rendőrséget is ki kellett már hívni hozzájuk. A problémát többször jelezték a MEREK vezetőségének is.

– Tudnak velük beszélgetni? Barátságosak?
– Hát, nem egészen. Mondjuk, van egy arab család, azok kifejezetten, a gyerekek is ilyen nagyon kis veszett kutyák. De tényleg. Már kővel is megdobálták az egyik srácot. Meg a rendőrséget is kellett már hozzájuk hívni éjszaka, mert a hapsi megkupálta a feleségét.

A Hír Tv oknyomozó műsora megkereste a MEREK igazgatóját, Fóris Johannát is, ő azonban nem nyilatkozott, a riportert a fenntartóhoz, vagyis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz irányította. Az SZGYF sem a telefonos, sem az írásos megkeresésre nem reagált.

Forrás:hvg.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 8 = tizenhárom

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com