Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
35
hallgató

MVGYOSZ: Valóban a Felügyelő Bizottság javaslatára perelt a tagegyesület?

- 2010. július 14. 21:57 - 2771 megtekintés

A Felügyelő Bizottság javaslatára fordult bírósághoz a Nagy Tünde által vezetett Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2009-ben – állítja Garamvölgyi Annamária, a vakok szövetsége által kiadott Vakok Világa folyóirat főszerkesztője. A valóságban azonban nem így történt.

Mint ismert, az Országos Elnökség egy tavaly tavaszi döntésével egyenlő arányban osztotta fel a kétegyesületes megyékben működő tagegyesületeknek jutó állami támogatást. Ez több százezer forinttal kurtította meg Nagy Tündéék járandóságát. Az MVGYOSZ tagegyesület bírósághoz fordult, a pert elveszítette. (A tárgyalásról korábban külön cikk tudósított.) A főszerkesztő a Vakok Világa nyári összevont számában a jogerőre emelkedett ítélet indokolásának kivonatát közli. A cikkben ezt állítja: “… az FB javaslatára nyújtott be keresetet a bírósághoz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület.” A valóságban azonban az MVGYOSZ Felügyelő Bizottsága egyáltalán nem javasolta Nagy Tündének, hogy forduljon a bírósághoz. Az FB Nagy tündéhez írt levele e tárgyban szó szerint ezt tartalmazza: “A Felügyelő Bizottság törvényben és alapszabályban meghatározott hatásköre nem terjed ki a közhasznú szervezet vezető szerve döntésének megváltoztatására. Sérelmezett döntést – törvénysértés esetén – az egyesülési jogról szóló 1989. évi 2. tv. 10§ (1) bekezdésében foglaltak alapján tag a tudomására jutástól számított 30 napon belül bíróság előtt támadhatja meg.” Az FB idén tavasszal beszámolót tartott a szövetség küldöttgyűlése előtt, abban ez olvasható: ” Az FB tájékoztatta az egyesületet, hogy a Felügyelő Bizottság törvényben és alapszabályban meghatározott hatásköre nem terjed ki a közhasznú szervezet vezető szerve döntésének megváltoztatására; a sérelmezett döntést – törvénysértés esetén – a tag a tudomására jutástól számított 30 napon belül bíróság előtt támadhatja meg.” Vagyis az FB mindössze jogi tájékoztatást nyújtott arról, a testület nem jogosult eljárni és ha a tag jogsértést érzékel, az egyesülésről szóló törvény alapján milyen lehetőségei vannak a jogorvoslatra. Az írás a Cseri-házaspár hasonló témájú cikkeinek hangulatát idéző, ezúttal azonban betűkihagyást tartalmazó mondattal zárul: “Csak remélhetjük, hogy a történtek intő példát jelentenek majd azok számára, akik megalapozatlan pereikkel foglakoztatják a hatóságokat és a Szövetség vezetőit is felesleges munkára kényszerítik az érdekvédelmi tevékenység helyett.” – int Garamvölgyi Annamária főszerkesztő.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy * = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com