Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szemfüles - a Vakok Szombathelyi Egyesületének műsora
38
hallgató

Négy kerékkel a jégen: a mozgássérültek is csúszhattak

- 2018. március 6. 14:58 - 612 megtekintés

Ötödik alkalommal rendezte meg a Gurulj a jégre élménynapot mozgássérülteknek a Lárifári Alapítvány a Kaposvári Jégcsarnokban. Céljuk, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak extrém körülmények között a mozgássérült gyerekeknek és felnőtteknek.

Négy keréken száguldottak segítőkkel mozgássérültek szombat délután a Kaposvári Jégcsarnokban. Ötödik alkalommal rendezték meg a Gurulj a jégre programot. A főszervező, Lárifári Alapítvány elnöke Paskáné Hosszú Adrienn elmondta: a Somogy Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületével, a Vadvirág Alapítvánnyal, valamint a Napsugár intézményeivel vették fel a kapcsolatot, hogy minél többen eljöhessenek a jeges kalandra.

Évről-évre kettős céllal rendezzük meg a különleges családi napot. A legfontosabb olyan élmény nyújtani gyerekek és felnőttek számára, akik az átlagosnál nagyobb korlátok között élnek, nincs esélyük jégre gurulni kerekes székkel. A jeges sportok a legtöbbjük számára elérhetetlen, de egy ilyen rendezvény lehetőséget ad arra, hogy mégis a jégre lépjenek, guruljanak, és együtt szórakozzanak városunk jeges sportolóival. Továbbá ilyenkor sérült és ép közösség vegyül össze, figyel oda egymásra és segíti egymást. Úgy gondolom ennek nagyon fontos üzenete van tette hozzá Paskáné Hosszú Adrienn.

A mozgássérülteknek családtagjainkon kívül nagyon sok önkéntes is segített abban, hogy jól érezzék magukat. A kaposvári jégkorongozók mellett a szinkronkorcsolyások is részt vettek az eseményen. Závodny Zorka, a Kaposvári Sportiskola tagja már nem először segít a programban.
– Nagyon jó ötletnek tartom, annyira jó látni, hogy mennyire élvezik a jégen való siklást segítségünkkel a mozgássérültek – tette hozzá.

Minden évben itt vagyok, és nagyon élvezem, hogy székemmel száguldhatok a jégen– mondta el Berecz Júlia. A harminchárom éves lány nagyon örül annak, hogy az alapítvány havonta szervez nekik programokat, de különösen a jeges kaland a kedvence.
Az eseményt játékos vetélkedőkkel, akadály- és szlalompályával tették izgalmasabbá. A szervező, idén ötéves alapítvány élményterápiás programokat, nyárra pedig jótékonysági vitorlázást tervez.

Forrás:Somogy megyei hírportál https://www.sonli…ak-982443/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 8 = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com