Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


4 ütem - autós magazin
53
hallgató

Növekedés a Covid árnyékában

- 2022. március 15. 19:43 - 715 megtekintés

Az Életfa tagcsaládjai számára nehéz, de annál változatosabb volt a múlt év: az SNI-s, súlyos, tartós betegséggel élő gyermekeket nevelő szülők által 2015-ben alapított csoport mindennapjait ugyan befolyásolta a vírushelyzet, elképzeléseiket, terveiket mégis várakozáson felül tudták megvalósítani.

 

„A Covid miatt 2020 novemberétől 2021 májusáig nem tudtunk napközbeni fejlesztést biztosítani. Késő tavasszal indítottuk újra délelőtti fejlesztő napközinket a halmozottan sérült gyermekeknek, délutánonként pedig különféle foglalkozásokat szerveztünk SNI-s, ADHD-s, autista, értelmileg érintett, mozgássérült gyermekeknek. Zenés foglalkozás, kutya- és víziterápia, tudományos ismeretkör várta a tagcsaládjaink gyermekeit. Újraindítottuk a tematikus szülőklubokat, illetve a kreatív foglalkozásokat: az élményfestést, horgolást. 2021 májusa már jobb időszak volt, de az azt megelőző pár hónapot nagyon megszenvedték a szülők és a gyerekek egyaránt, hiszen az online fejlesztés nem egyenértékű azzal, amit a szakember végez, és a közösségi élményektől is elestek, márpedig a gyerekeknek és szüleiknek erre nagyon nagy igényük és szükségük van. Nagyon vártuk a nyitást. Felszabadító érzés volt újrakezdeni az életünket” – mondta az Érdi Újságnak  Ömböli Ágnes, az egyesület elnöke.

 

A terápiás foglalkozások nyáron sem szüneteltek; emellett piknikekkel, kirándulásokkal, egyéb, élményeket adó programokkal tették színesebbé a nyarat. EMMI pályázati forrásból kommunikációs tréninget szerveztek, civil összefogással szépülős napot tartottak az anyukáknak, ősszel pedig folytatták a régi kerékvágásban.

„A Covid miatt óvatosabban szervezünk programokat, hiszen a gyermekek, különösen a súlyosan sérültek egészségi állapotára, arra, hogy ne fertőződjenek meg, nagyon oda kell figyelni. Ugyanakkor a fejlesztő foglalkozásokat sem szüneteltetjük: a zenés foglalkozás, a vízi- és a kutyaterápia folyamatosan megy, emellett ősszel indítottunk egy mentorszülőképzést is – szintén pályázati forrásból –, és azok a tagjaink, akik ezt elvégezik, más, SNI-s gyermeket nevelő sorstárs szülőknek tudnak érzelmi támogatást nyújtani. Szeptember végén ötmillió forinttal gazdagodtunk: ez az összeg a DM jótékonysági focitornáján gyűlt össze, és egyesületünk kapta meg. Ezt a pénzt mi a víziterápiánk finanszírozására fordítjuk: egy éven át hetven gyerek részesül ingyen víziterápiában, ami nagyon nagy segítség a családjainknak” – hangsúlyozta Ági.

Mivel pályázati és egyéb forrásból a zene- és a kutyaterápiát is ingyen tudták biztosítani, az egyesület foglalkozásai ingyenesek voltak. Ez nagyon nagy segítséget jelentett az érintetteknek, hiszen a fejlesztések sokba kerülnek, és ezekben a családokban rendszerint csak egy kereső van.

„Ahogy 2020 év végén, úgy 2021-ben is részt vehettünk a Civil Liciten: november hónapban rekordösszeg, 2,2 millió forint gyűlt össze egyesületünk javára, a helyi társadalomnak köszönhetően. Ez fantasztikus eredmény volt! Nagyon sokat dolgoztunk érte, de megérte. Ezt az összeget a napközink és az egyéb fejlesztő foglalkozásaink finanszírozására fordítjuk” – tette hozzá Ági.

Decemberben az életfás gyerekekhez ellátogatott a Mikulás, és tizenöt, sérült gyermeket nevelő rászoruló családot pedig tartós élelmiszerrel és ajándékokkal segítettek, támogatóik jóvoltából.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi, szülők önkéntes munkánkkal mennyi mindent tudtunk, tudunk megvalósítani – tavaly így újítottuk meg a weboldalunkat is –, ugyanakkor nagy szükségünk van az anyagi támogatásra, hogy programjainkat meg tudjuk szervezni, ezért nagyon örülünk minden civil és egyéb pályázati forrásnak, és amikor tudunk, élünk a pályázati lehetőségekkel. Bár a járványnak nincs vége, foglalkozásaink nem szünetelnek, elérhetőek egyéni gyógypedagógiai és mozgásfejlesztő alkalmaink is. Továbbá folyamatosan keresünk és tesztelünk olyan foglalkozásokat is, amelyek eddig nem voltak nálunk elérhetőek” – tette hozzá Ági.

Az Életfa szülőcsoportnak jelenleg 470 tagcsaládja van, foglalkozásaikon 110-120 család vesz részt hetente.

„Szülői programjaink idén még nem indultak be, de hamarosan ezekre is sor kerül. Most, év elején készítettünk egy saját licitoldalt, ezt szeretnénk ismertebbé tenni. Sok saját termékünk van, amelyeket mi, anyukák készítünk a foglalkozásainkon, illetve otthon: szappanok, horgolt díszek, kiegészítők, és ezeket a licitoldalunkon folyamatosan elérhetővé tennénk, és természetesen köszönettel fogadjuk mások felajánlásait is. Ez természetesen nem egy nagy, a Civil Licithez mérhető weboldal, viszont lehetőséget nyújt azok számára, akik szeretnének minket, illetve az általunk képviselt célokat, ügyeket év közben támogatni. Ezekből a bevételekből szeretnénk továbbra is kedvezményesen biztosítani a foglalkozásainkat, a napközibe fejlesztő eszközöket beszerezni, illetve olyan programokat szervezni, amelyekbe a családok, különösen a testvérek is bekapcsolódhatnak. A szülőtréningeket is folytatnánk, hiszen mi mindent magunk tervezünk, bonyolítunk, és csak akkor tudunk fejlődni, és mindig valami pluszt nyújtani, ha a gyarapodnak az ismereteink” – zárta szavait az Életfa elnöke.

2021 óta már az Életfa Csoport Egyesület is fogadhatja a személyi jövedelemadó egy százalékát, így aki őket kívánja támogatni, az alábbi adószámon megteheti: 18871603-1-42 (Bővebb információk itt).

Forrás: Ádám Katalin Érdi Újságba megjelent cikke/Érd Most) 

fotók: Életfa/Marlok Barbara

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


négy - 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 10:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 22. hétfő, Csila, Noémi napja van.
Ma van a(z) Föld napja, Holocaust világnap, Ápolók napja Magyarországon.
Az év 17. hete és 113. napja.
Holnap Béla napja lesz.

1645. I. Rákóczi György a szövetséget a franciákkal és svédekkel megújította Munkácson.


1896. A képviselőház megszavazza a honalapítás ezredik évfordulójának törvénybe iktatását.


Héra Zoltán: Ó-kalendárium költőknek

"A Bika hava: szépség és erő.
Mit elrontottál, most halászd elő,
s meglásd meglesz a rend:
Vénusz és Gaia leginkább ilyenkor szeret.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com