Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szívbetegségek a nagy melegben - Dr. Becker Dávid kardiológussal Balázs Zsanett beszélget
21
hallgató

Növekedés a Covid árnyékában

- 2022. március 15. 19:43 - 493 megtekintés

Az Életfa tagcsaládjai számára nehéz, de annál változatosabb volt a múlt év: az SNI-s, súlyos, tartós betegséggel élő gyermekeket nevelő szülők által 2015-ben alapított csoport mindennapjait ugyan befolyásolta a vírushelyzet, elképzeléseiket, terveiket mégis várakozáson felül tudták megvalósítani.

 

„A Covid miatt 2020 novemberétől 2021 májusáig nem tudtunk napközbeni fejlesztést biztosítani. Késő tavasszal indítottuk újra délelőtti fejlesztő napközinket a halmozottan sérült gyermekeknek, délutánonként pedig különféle foglalkozásokat szerveztünk SNI-s, ADHD-s, autista, értelmileg érintett, mozgássérült gyermekeknek. Zenés foglalkozás, kutya- és víziterápia, tudományos ismeretkör várta a tagcsaládjaink gyermekeit. Újraindítottuk a tematikus szülőklubokat, illetve a kreatív foglalkozásokat: az élményfestést, horgolást. 2021 májusa már jobb időszak volt, de az azt megelőző pár hónapot nagyon megszenvedték a szülők és a gyerekek egyaránt, hiszen az online fejlesztés nem egyenértékű azzal, amit a szakember végez, és a közösségi élményektől is elestek, márpedig a gyerekeknek és szüleiknek erre nagyon nagy igényük és szükségük van. Nagyon vártuk a nyitást. Felszabadító érzés volt újrakezdeni az életünket” – mondta az Érdi Újságnak  Ömböli Ágnes, az egyesület elnöke.

 

A terápiás foglalkozások nyáron sem szüneteltek; emellett piknikekkel, kirándulásokkal, egyéb, élményeket adó programokkal tették színesebbé a nyarat. EMMI pályázati forrásból kommunikációs tréninget szerveztek, civil összefogással szépülős napot tartottak az anyukáknak, ősszel pedig folytatták a régi kerékvágásban.

„A Covid miatt óvatosabban szervezünk programokat, hiszen a gyermekek, különösen a súlyosan sérültek egészségi állapotára, arra, hogy ne fertőződjenek meg, nagyon oda kell figyelni. Ugyanakkor a fejlesztő foglalkozásokat sem szüneteltetjük: a zenés foglalkozás, a vízi- és a kutyaterápia folyamatosan megy, emellett ősszel indítottunk egy mentorszülőképzést is – szintén pályázati forrásból –, és azok a tagjaink, akik ezt elvégezik, más, SNI-s gyermeket nevelő sorstárs szülőknek tudnak érzelmi támogatást nyújtani. Szeptember végén ötmillió forinttal gazdagodtunk: ez az összeg a DM jótékonysági focitornáján gyűlt össze, és egyesületünk kapta meg. Ezt a pénzt mi a víziterápiánk finanszírozására fordítjuk: egy éven át hetven gyerek részesül ingyen víziterápiában, ami nagyon nagy segítség a családjainknak” – hangsúlyozta Ági.

Mivel pályázati és egyéb forrásból a zene- és a kutyaterápiát is ingyen tudták biztosítani, az egyesület foglalkozásai ingyenesek voltak. Ez nagyon nagy segítséget jelentett az érintetteknek, hiszen a fejlesztések sokba kerülnek, és ezekben a családokban rendszerint csak egy kereső van.

„Ahogy 2020 év végén, úgy 2021-ben is részt vehettünk a Civil Liciten: november hónapban rekordösszeg, 2,2 millió forint gyűlt össze egyesületünk javára, a helyi társadalomnak köszönhetően. Ez fantasztikus eredmény volt! Nagyon sokat dolgoztunk érte, de megérte. Ezt az összeget a napközink és az egyéb fejlesztő foglalkozásaink finanszírozására fordítjuk” – tette hozzá Ági.

Decemberben az életfás gyerekekhez ellátogatott a Mikulás, és tizenöt, sérült gyermeket nevelő rászoruló családot pedig tartós élelmiszerrel és ajándékokkal segítettek, támogatóik jóvoltából.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi, szülők önkéntes munkánkkal mennyi mindent tudtunk, tudunk megvalósítani – tavaly így újítottuk meg a weboldalunkat is –, ugyanakkor nagy szükségünk van az anyagi támogatásra, hogy programjainkat meg tudjuk szervezni, ezért nagyon örülünk minden civil és egyéb pályázati forrásnak, és amikor tudunk, élünk a pályázati lehetőségekkel. Bár a járványnak nincs vége, foglalkozásaink nem szünetelnek, elérhetőek egyéni gyógypedagógiai és mozgásfejlesztő alkalmaink is. Továbbá folyamatosan keresünk és tesztelünk olyan foglalkozásokat is, amelyek eddig nem voltak nálunk elérhetőek” – tette hozzá Ági.

Az Életfa szülőcsoportnak jelenleg 470 tagcsaládja van, foglalkozásaikon 110-120 család vesz részt hetente.

„Szülői programjaink idén még nem indultak be, de hamarosan ezekre is sor kerül. Most, év elején készítettünk egy saját licitoldalt, ezt szeretnénk ismertebbé tenni. Sok saját termékünk van, amelyeket mi, anyukák készítünk a foglalkozásainkon, illetve otthon: szappanok, horgolt díszek, kiegészítők, és ezeket a licitoldalunkon folyamatosan elérhetővé tennénk, és természetesen köszönettel fogadjuk mások felajánlásait is. Ez természetesen nem egy nagy, a Civil Licithez mérhető weboldal, viszont lehetőséget nyújt azok számára, akik szeretnének minket, illetve az általunk képviselt célokat, ügyeket év közben támogatni. Ezekből a bevételekből szeretnénk továbbra is kedvezményesen biztosítani a foglalkozásainkat, a napközibe fejlesztő eszközöket beszerezni, illetve olyan programokat szervezni, amelyekbe a családok, különösen a testvérek is bekapcsolódhatnak. A szülőtréningeket is folytatnánk, hiszen mi mindent magunk tervezünk, bonyolítunk, és csak akkor tudunk fejlődni, és mindig valami pluszt nyújtani, ha a gyarapodnak az ismereteink” – zárta szavait az Életfa elnöke.

2021 óta már az Életfa Csoport Egyesület is fogadhatja a személyi jövedelemadó egy százalékát, így aki őket kívánja támogatni, az alábbi adószámon megteheti: 18871603-1-42 (Bővebb információk itt).

Forrás: Ádám Katalin Érdi Újságba megjelent cikke/Érd Most) 

fotók: Életfa/Marlok Barbara

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ nyolc = 16

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. április 2. vasárnap, Áron napja van.
Az év 13. hete és 92. napja.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

1819. Gróf Festetich György halála Keszthelyen. Kazinczynak reá vonatkozó szavai a valót fejezik ki: "Azért örült a nagybirtok nagy hasznának, hogy sokból sokat adhasson a hazának."


1945. Megválasztják az Ideiglenes Nemzetgyűlés budapesti tagjait.


Csukás István / 1936. ápr. 2. -

Gyerekarcom visszanéz rám

Gyerekarcom visszanéz rám a tükörből,
nem tudok mit kezdeni vele, de azért
próbálkozom: rávigyorgok, kacsintok, semmi,
mintha jég mögül nézne rám, elég hűvösen,
ahogy grimaszolok és idétlenkedek egyre
fáradtabban, elszálló hittel, öregedő bohóc,
hogy kicsaljak legalább egy irgalmas mosolyt,
egy rezzenést, egy rebbenést, valami kis fényt,
onnan, honnan, kitől, kinek, lehunyom
a szemem, lassan felnyitom: eltűnt, s eltüntem
én is, csak a tükör, csak a tükör.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com