Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


2 For Good - You and me
35
hallgató

Orbán Viktor kormánya nem reagált a fogyatékosok együttműködési kezdeményezésére

- 2011. május 28. 16:08 - 802 megtekintés

A magyar fogyatékosságügyi mozgalom egységes és erősebb, mint valaha – ezt a hétvégére összehívott nemzetközi találkozó is megerősíti, amelyen a European Disability Forum képviseletében az európai fogyatékosságügy vezető tisztségviselői gyűltek össze Budapesten.

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős államtitkára köszöntötte a szervezet elnökségét a hétvégi éves közgyűlés előestéjén. Az Európai Unió tanácsadó szerve, a European Disability Forum akciótervet mutatott be, amelyben kiemelt szerepet kap a “Freedom of Movement” (a “Mozgás szabadsága”) elnevezésű kampány.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa és az EDF közös szervezésében szombat délelőtt sor került egy a hozzáférhetőség európai szabályozásával foglalkozó, az “Accessibility Act” (hozzáférhetőségi törvény) megalkotását célzó szemináriumra, amelyet a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány szintén támogat.

A válság a fogyatékossággal élőket egész Európában, így Magyarországon is súlyosan érinti. Ezekben a válságos napokban a legtöbb uniós országban csökkentették a szociális ellátásokat, Magyarországon a szociális juttatások rendszerének átalakítása zajlik. A megszorító intézkedések hatására a fogyatékos emberek aggasztó helyzetbe kerültek. A budapesti találkozón a fogyatékosságügy vezetői a fogyatékos embereknek és az őket képviselő szervezeteknek nyújtandó anyagi támogatások biztosításának jelentőségét hangsúlyozták – hiszen ez az egyetlen fenntartható módja a válságból való kilábalásnak mind európai, mind hazai szinten. Az európai fogyatékosügyi mozgalom készen áll rá, hogy közösen hallassa a hangját. Az EDF megerősítette: a FESZT kulcsfontosságú partnerré lépett elő abban, hogy az európai mozgalom a több mint 600 000 magyar fogyatékos ember elvárásainak is megfelelve működjön.

A FESZT kiemelt célja az együttműködés során a fogyatékos emberek számára is hozzáférhető, befogadó oktatás megteremtése, a foglalkoztatási lehetőségek bővítése és a szegénység elleni küzdelem. Az idei évben Magyarországon több, a fogyatékossággal élőket érintő kulcskérdés és hosszú távú fejlesztési irány eldől. A rokkantsági nyugdíjrendszer az érdekképviseleti szervezetek előtt sem ismert átalakításának előkészületei félelemmel töltik el a fogyatékos embereket. A fogyatékossággal élők érdekképviseleti szervezetei egyeztetést várnak el a kormánytól az olyan, őket érintő, nagy horderejű kérdésekben, mint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának kormányzati stratégiája, a nagylétszámú bentlakásos intézmények átalakítása vagy a készülő Polgári Törvénykönyv kapcsán a cselekvőképességi szabályok újragondolása. Elsődleges, hogy a fogyatékos embereket érintő változások igazodjanak a hazánk által elsők között ratifikált Fogyatékossággal Élők Jogairól Szóló ENSZ egyezményben foglaltakhoz.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa a hét legnagyobb hazai fogyatékosügyi szervezetet tömörítő szövetség, amely összesen több mint 600 000 magyarországi fogyatékos ember érdekeit képviseli. A 2001-ben alapított szervezetben az oktatási és a foglalkoztatási helyzet javítása és a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés a közös munka sarokkövei, ehhez alapvető cél a különböző fogyatékossági csoportokat képviselő szervezetek közötti hatékony együttműködés.

A European Disability Forum az Európában élő 80 millió fogyatékos ember érdekeit képviselő ernyőszervezet. Az EDF küldetése, hogy teljes hozzáférést biztosítson az alapvető emberi jogokhoz az európai szintű a jogszabályalkotásban és végrehajtásukban való aktív részvételen keresztül. Az EDF a Szociális Platform tagja, és szoros együttműködésben dolgozik az európai intézményekkel, az Európa Tanáccsal és az ENSZ-szel.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- kettő = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com