Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Gloria Estefan - Out of nowhere
59
hallgató

Orbán Viktor kormánya nem reagált a fogyatékosok együttműködési kezdeményezésére

- 2011. május 28. 16:08 - 1154 megtekintés

A magyar fogyatékosságügyi mozgalom egységes és erősebb, mint valaha – ezt a hétvégére összehívott nemzetközi találkozó is megerősíti, amelyen a European Disability Forum képviseletében az európai fogyatékosságügy vezető tisztségviselői gyűltek össze Budapesten.

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős államtitkára köszöntötte a szervezet elnökségét a hétvégi éves közgyűlés előestéjén. Az Európai Unió tanácsadó szerve, a European Disability Forum akciótervet mutatott be, amelyben kiemelt szerepet kap a „Freedom of Movement” (a „Mozgás szabadsága”) elnevezésű kampány.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa és az EDF közös szervezésében szombat délelőtt sor került egy a hozzáférhetőség európai szabályozásával foglalkozó, az „Accessibility Act” (hozzáférhetőségi törvény) megalkotását célzó szemináriumra, amelyet a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány szintén támogat.

A válság a fogyatékossággal élőket egész Európában, így Magyarországon is súlyosan érinti. Ezekben a válságos napokban a legtöbb uniós országban csökkentették a szociális ellátásokat, Magyarországon a szociális juttatások rendszerének átalakítása zajlik. A megszorító intézkedések hatására a fogyatékos emberek aggasztó helyzetbe kerültek. A budapesti találkozón a fogyatékosságügy vezetői a fogyatékos embereknek és az őket képviselő szervezeteknek nyújtandó anyagi támogatások biztosításának jelentőségét hangsúlyozták – hiszen ez az egyetlen fenntartható módja a válságból való kilábalásnak mind európai, mind hazai szinten. Az európai fogyatékosügyi mozgalom készen áll rá, hogy közösen hallassa a hangját. Az EDF megerősítette: a FESZT kulcsfontosságú partnerré lépett elő abban, hogy az európai mozgalom a több mint 600 000 magyar fogyatékos ember elvárásainak is megfelelve működjön.

A FESZT kiemelt célja az együttműködés során a fogyatékos emberek számára is hozzáférhető, befogadó oktatás megteremtése, a foglalkoztatási lehetőségek bővítése és a szegénység elleni küzdelem. Az idei évben Magyarországon több, a fogyatékossággal élőket érintő kulcskérdés és hosszú távú fejlesztési irány eldől. A rokkantsági nyugdíjrendszer az érdekképviseleti szervezetek előtt sem ismert átalakításának előkészületei félelemmel töltik el a fogyatékos embereket. A fogyatékossággal élők érdekképviseleti szervezetei egyeztetést várnak el a kormánytól az olyan, őket érintő, nagy horderejű kérdésekben, mint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának kormányzati stratégiája, a nagylétszámú bentlakásos intézmények átalakítása vagy a készülő Polgári Törvénykönyv kapcsán a cselekvőképességi szabályok újragondolása. Elsődleges, hogy a fogyatékos embereket érintő változások igazodjanak a hazánk által elsők között ratifikált Fogyatékossággal Élők Jogairól Szóló ENSZ egyezményben foglaltakhoz.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa a hét legnagyobb hazai fogyatékosügyi szervezetet tömörítő szövetség, amely összesen több mint 600 000 magyarországi fogyatékos ember érdekeit képviseli. A 2001-ben alapított szervezetben az oktatási és a foglalkoztatási helyzet javítása és a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés a közös munka sarokkövei, ehhez alapvető cél a különböző fogyatékossági csoportokat képviselő szervezetek közötti hatékony együttműködés.

A European Disability Forum az Európában élő 80 millió fogyatékos ember érdekeit képviselő ernyőszervezet. Az EDF küldetése, hogy teljes hozzáférést biztosítson az alapvető emberi jogokhoz az európai szintű a jogszabályalkotásban és végrehajtásukban való aktív részvételen keresztül. Az EDF a Szociális Platform tagja, és szoros együttműködésben dolgozik az európai intézményekkel, az Európa Tanáccsal és az ENSZ-szel.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 * négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 28. szerda, Ákos, Bátor napja van.
Az év 09. hete és 59. napja.
Holnap Elemér napja lesz.

1678. Bethlen János erdélyi kancellár és történetíró halála.


1849. Dembinszky hajnalban Kápolnáról Mezőkövesdre hátrál.


Csokonai Vitéz Mihály: A fársáng búcsúzó szavai

"...Élni kell a böjtbe is.
Azért aki szép párt lele,
Nem zsíros az - élhet vele.
Kukrikol a csirke is!
Élni kell a böjtbe is!

Jaj, siessünk, híveim!
Mit érzek? -mi szent szag? wer da?--
Jaj! jön, -jön a hamvas szerda!
Béhamvazza szemeim:
Jaj, siessünk, híveim!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com