Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Life is life - életmód magazin
58
hallgató

Orbán Viktor levélben köszöntötte a 40 éves jubileumát ünneplő MEOSZ-t

- 2021. október 4. 18:28 - 488 megtekintés

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségét, a szervezetük megalakulásának 40 éves évfordulója alkalmából tartott jubileumi ünnepségen. Magyarország miniszterelnökének köszöntőjét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott olvasta fel az Országház Vadásztermében.

 

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelében úgy fogalmazott, hogy a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége negyvenéves története alatt számtalan alkalommal bizonyította azt az igazságot, hogy egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen. Elég csak arra gondolnunk, hogy az elmúlt évtizedekben Önök az otthonok és a hivatalok akadálymentesítése mellett a hétköznapi ügyintézés segítésén és a metrófelújításon át, egészen a kormányzat családtámogatási rendszerének kialakításáig hányféle módon és területen szereztek már érvényt a fogyatékkal élő emberek érdekeinek.

Minden magyar ember nevében szeretném megköszönni Önöknek, javaslataikkal, meglátásaikkal és hatékony érdekképviseletükkel nagy segítségünkre vannak abban, hogy teljesíteni tudják a fogyatékkal élő honfitársakkal szembeni, Alaptörvényünkben is megfogalmazott kötelességeinket.  Úgy gondolom, mi magyarok méltán lehetünk büszkék azokra a nagyszerű eredményekre, így például paralimpikonjaink fényes sikereire, amelyeket a magyar mozgáskorlátozottak közössége ért el az elmúlt évtizedekben – írta köszöntőjében Orbán Viktor miniszterelnök.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott köszöntőjében arról beszélt, hogy a MEOSZ nélkül nem jött volna létre a fogyatékossággal élő emberek jogait és esélyegyenlőségét biztosító törvény, amely mérföldkő volt a hazai szociális vívmányok területén. Hozzátette: Magyarország az elmúlt évtizedben jelentős lépéseket tett a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítása, önálló életvitelének és társadalmi integrációja érdekében. A magyar kormány kiemelt stratégiai partnerei a fogyatékossággal élő érdekvédelmi szervezetek – folytatta a miniszteri biztos, közös célnak nevezve a fogyatékossággal élők önálló életének segítését. Külön szólt arról is, hogy a fogyatékossággal élő magyarokat tömörítő szervezetek támogatása több mint a duplájára nőtt 2010 óta és 2022-ben is növekedni fog.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára köszöntőjében biztosította a kormányzati együttműködésről a szervezetet abban, amely az önálló élet és az önrendelkezés lehetőségeinek kiszélesítését jelenti. Hozzátette: nem volt ez mindig így, a MEOSZ olyan korban vágott bele az érdekérvényesítésbe, amikor az elhallgatás kultúrája volt jellemző a fogyatékosság területén.

Az államtitkár azt mondta: kormányzati részről azt szeretnék, ha a fogyatékossággal élő és ép honfitársaink egyaránt megtalálnák számításaikat az életben.

Külön említette az infokommunikációs akadálymentesítést, amelyhez mintegy 730 millió forint támogatást biztosítottak, valamint a munkalehetőségek kiszélesítését, amelynek nemcsak a megváltozott munkaképességűek megélhetését biztosítja de önbecsülésüket is növeli.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a szervezet történetét felidézve arról beszélt, tagjaik olyan elkötelezett emberek, akik képesek átlépni saját problémáikon, félretenni azokat és a mindenkori döntéshozóknak jelezni ennek a társadalmi csoportnak a problémáit. Értékelése szerint a MEOSZ egy gazdag szervezet, amelynek gazdagságát a tagszervezetei és tagjai jelentik.

Miniszteri elismerő oklevelek, MEOSZ által alapított díjak

A MEOSZ megalakulásának 40 éves évfordulója alkalmából tartott jubileumi rendezvény keretében miniszteri elismerő oklevelek és a MEOSZ által alapított díjak átadására is sor került.  Az ünnepségen miniszteri elismerő oklevélben részesült Balogh Zoltánné a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete elnöke, valamint Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége főtitkára. A miniszteri elismerő okleveleket Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár adta át.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége megalakulásának 40. évfordulója alkalmából a mozgáskorlátozott emberek érdekében több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő és lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként

1.Chikán Csaba díját adományozta

 • Balogh Zoltánnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Felügyelő Bizottsága elnökének, a START Nonprofit Kft. vezérigazgatójának, a Védett Szervezetek Országos Szövetsége örökös elnökének címzetes főiskolai docensnek
 • Braun Jánosnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége volt alelnökének, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének volt elnökének –  Braun János a díj odaítélését követően elhunyt, a  díjat fia, Braun Péter vette át.
 • Dr. Hegedüs Lajosnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége korábbi elnökének, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete elnökének.

2. Rádai Sándor-díját adományozta

 • Földesi Erzsébetnek, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége volt alelnökének, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete korábbi elnökének, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa volt elnökének,
 • Dr. Polinszky Tibor építésznek, Budapest XXI. kerület – Csepel – volt főépítészének,
 • Prof. dr. Zöld András gépészmérnöknek, nyugalmazott egyetemi tanárnak, a Budapesti Műszaki Egyetem Rehabilitációs Környezettervező Szakmérnöki képzés elindítójának.

A dr. Chikán Csaba-díjakat és a Rádai Sándor-díjakat Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott adta át.

3. Gadó Pál-díját adományozta

 • Dr. Dalos Jánosnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége egyik alapítójának, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete volt elnökének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Felügyelő Bizottsága volt tagjának. Dr. Dalos János a díjat egészségi állapotára tekintettel nem tudta átvenni.
 • Dr. Kullmann Lajosnak, a Magyar Rehabilitációs Társaság örökös tiszteletbeli elnökének, az orvostudomány kandidátusának, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet egykori főigazgató főorvosának, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Semmelweis Egyetem professor emeritusának, a Rehabilitációs Medicina Tanszék egyetemi tanárának
 • Nász Margitnak, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete korábbi elnökének, a MEOSZ egykori elnökségi tagjának, a Bice-Bóca Alapítvány volt kuratóriumi tagjának – Nász Margit a díj odaítélését követően elhunyt. A díjat fia, Nagy Gábor vette át.

A dr. Gadó Pál-díjakat Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár adta át.

4. Ignácz Bea-díját adományozta

 • Engel Editnek, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete volt elnökségi tagjának
 • Holpert Jenőnének, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete Celldömölki Csoportja titkárának
 • Ladányi Istvánnénak, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete volt titkárának. Ladányi Istvánné a díjat egészségi állapotára tekintettel nem tudta átvenni.

Ember az Emberért érem Arany fokozata kitüntetés

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége megalakulásának 40. évfordulója alkalmából az Ember az Emberért érem Arany fokozata kitüntetést adományozta a mozgáskorlátozott emberek érdekében több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő és lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként

 • András Istvánnénak, a Dunamenti Mozgáskorlátozottak és Egészségi Károsultak Egyesülete elnökségi tagjának,
 • Dr. Boros Erzsébet rehabilitációs szakorvosnak, a Magyar Rehabilitációs Társaság egykori elnökének, jelenleg vezetőségi tagjának
 • Dr. Cseke Lászlónak, a Kontroll Audit Kft ügyvezető igazgatójának, okleveles könyvvizsgálónak,
 • Dr. Cserháti Péternek, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet volt főigazgatójának, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztálya főorvosának, a Magyar Rehabilitációs Társaság vezetőségi tagjának
 • Csernyik Csabának – a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesülete tagjának, rehabilitációs szakmérnöknek
 • Dr. Derera Mihálynak, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége egykori alelnökének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Oktatási Távmunka és Továbbképző Intézet volt igazgatójának. Dr. Derera Mihály a díj odaítélését követően elhunyt.  A díjat özvegye, dr. Dereráné Varga Éva vette át.
 • Hegedüs Józsefnének, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete elnökének, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete Balatonfüredi Csoportja vezetőjének
 • Dr. Klauber Andrásnak – az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztálya osztályvezető főorvosának, ortopéd és rehabilitációs szakorvosnak, a Magyar Rehabilitációs Társaság volt elnökének
 • Nádas Pálnak, a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon volt igazgatójának, a Magyar Paralimpiai Bizottság volt elnökének
 • Szudoczki Balázsnénak – a Mozgáskorlátozottak Dél-Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elnökségi tagjának, a Mozgáskorlátozottak Dél-Bács-Kiskun Megyei Egyesülete Garai Csoportja vezetőjének
 • Tallérné Nyitrai Ilonának – a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete elnökének
 • Ungvári Pechtel Györgyinek – a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete elnökének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége volt elnökségi tagjának.

Az Ignácz Bea-díjakat valamint az Ember az Emberért érem Arany fokozata kitüntetéseket Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke adta át.

Gratulálunk valamennyi elismerésben és kitüntetésben részesülőnek!

Fotók:MEOSZ

(Forrás:MEOSZ)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc - 8 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 9:00: - Ruzsa Viktor műsora
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keressen minket bizalommal!
 • 10:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Europe in my Backyard - Európai Uniós projektek (a Civil Rádió magazinműsora)
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: Live World - a legnagyobb külföldi előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. november 28. kedd, Stefánia napja van.
Az év 48. hete és 332. napja.
Holnap Taksony napja lesz.

1887. Megindul az első villamos próbajárata a Teréz körúton, a Nyugati pályaudvar és a Király utca között.


1946. Közzéteszik a miniszterelnök rendeletét, mely 1946 december 1.-től állami kezelésbe veszi a legnagyobb nehézipari üzemeket. Ezek: Ganz-Rt., Ganz - MÁVAG Mozdony-, Vagon - és gépgyár, Weiss Manfréd Acél- és fémművek, Győri Vagon és Gépgyár.


Somlyó György / 1920. nov. 28. - /

A macska...Mint tudós

ahogy egész nap
sértetlenül
és semmit se sértve
surran a törékeny
és nyaktörő
tárgyak között
ahogy mindig megtalálja
az egyetlen megoldást
ahogy mindig meglátja
az egyetlen kiutat
a dolgok beláthatatlan labirintusából

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com