Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hallgass hazait - Molnár Szabolcs műsora

Hallgatók száma: 20

Orbán Viktor levélben köszöntötte a 40 éves jubileumát ünneplő MEOSZ-t

- 2021. október 4. 18:28 - 44 megtekintés

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségét, a szervezetük megalakulásának 40 éves évfordulója alkalmából tartott jubileumi ünnepségen. Magyarország miniszterelnökének köszöntőjét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott olvasta fel az Országház Vadásztermében.

 

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelében úgy fogalmazott, hogy a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége negyvenéves története alatt számtalan alkalommal bizonyította azt az igazságot, hogy egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen. Elég csak arra gondolnunk, hogy az elmúlt évtizedekben Önök az otthonok és a hivatalok akadálymentesítése mellett a hétköznapi ügyintézés segítésén és a metrófelújításon át, egészen a kormányzat családtámogatási rendszerének kialakításáig hányféle módon és területen szereztek már érvényt a fogyatékkal élő emberek érdekeinek.

Minden magyar ember nevében szeretném megköszönni Önöknek, javaslataikkal, meglátásaikkal és hatékony érdekképviseletükkel nagy segítségünkre vannak abban, hogy teljesíteni tudják a fogyatékkal élő honfitársakkal szembeni, Alaptörvényünkben is megfogalmazott kötelességeinket.  Úgy gondolom, mi magyarok méltán lehetünk büszkék azokra a nagyszerű eredményekre, így például paralimpikonjaink fényes sikereire, amelyeket a magyar mozgáskorlátozottak közössége ért el az elmúlt évtizedekben – írta köszöntőjében Orbán Viktor miniszterelnök.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott köszöntőjében arról beszélt, hogy a MEOSZ nélkül nem jött volna létre a fogyatékossággal élő emberek jogait és esélyegyenlőségét biztosító törvény, amely mérföldkő volt a hazai szociális vívmányok területén. Hozzátette: Magyarország az elmúlt évtizedben jelentős lépéseket tett a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítása, önálló életvitelének és társadalmi integrációja érdekében. A magyar kormány kiemelt stratégiai partnerei a fogyatékossággal élő érdekvédelmi szervezetek – folytatta a miniszteri biztos, közös célnak nevezve a fogyatékossággal élők önálló életének segítését. Külön szólt arról is, hogy a fogyatékossággal élő magyarokat tömörítő szervezetek támogatása több mint a duplájára nőtt 2010 óta és 2022-ben is növekedni fog.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára köszöntőjében biztosította a kormányzati együttműködésről a szervezetet abban, amely az önálló élet és az önrendelkezés lehetőségeinek kiszélesítését jelenti. Hozzátette: nem volt ez mindig így, a MEOSZ olyan korban vágott bele az érdekérvényesítésbe, amikor az elhallgatás kultúrája volt jellemző a fogyatékosság területén.

Az államtitkár azt mondta: kormányzati részről azt szeretnék, ha a fogyatékossággal élő és ép honfitársaink egyaránt megtalálnák számításaikat az életben.

Külön említette az infokommunikációs akadálymentesítést, amelyhez mintegy 730 millió forint támogatást biztosítottak, valamint a munkalehetőségek kiszélesítését, amelynek nemcsak a megváltozott munkaképességűek megélhetését biztosítja de önbecsülésüket is növeli.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a szervezet történetét felidézve arról beszélt, tagjaik olyan elkötelezett emberek, akik képesek átlépni saját problémáikon, félretenni azokat és a mindenkori döntéshozóknak jelezni ennek a társadalmi csoportnak a problémáit. Értékelése szerint a MEOSZ egy gazdag szervezet, amelynek gazdagságát a tagszervezetei és tagjai jelentik.

Miniszteri elismerő oklevelek, MEOSZ által alapított díjak

A MEOSZ megalakulásának 40 éves évfordulója alkalmából tartott jubileumi rendezvény keretében miniszteri elismerő oklevelek és a MEOSZ által alapított díjak átadására is sor került.  Az ünnepségen miniszteri elismerő oklevélben részesült Balogh Zoltánné a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete elnöke, valamint Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége főtitkára. A miniszteri elismerő okleveleket Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár adta át.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége megalakulásának 40. évfordulója alkalmából a mozgáskorlátozott emberek érdekében több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő és lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként

1.Chikán Csaba díját adományozta

 • Balogh Zoltánnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Felügyelő Bizottsága elnökének, a START Nonprofit Kft. vezérigazgatójának, a Védett Szervezetek Országos Szövetsége örökös elnökének címzetes főiskolai docensnek
 • Braun Jánosnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége volt alelnökének, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének volt elnökének –  Braun János a díj odaítélését követően elhunyt, a  díjat fia, Braun Péter vette át.
 • Dr. Hegedüs Lajosnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége korábbi elnökének, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete elnökének.

2. Rádai Sándor-díját adományozta

 • Földesi Erzsébetnek, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége volt alelnökének, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete korábbi elnökének, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa volt elnökének,
 • Dr. Polinszky Tibor építésznek, Budapest XXI. kerület – Csepel – volt főépítészének,
 • Prof. dr. Zöld András gépészmérnöknek, nyugalmazott egyetemi tanárnak, a Budapesti Műszaki Egyetem Rehabilitációs Környezettervező Szakmérnöki képzés elindítójának.

A dr. Chikán Csaba-díjakat és a Rádai Sándor-díjakat Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott adta át.

3. Gadó Pál-díját adományozta

 • Dr. Dalos Jánosnak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége egyik alapítójának, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete volt elnökének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Felügyelő Bizottsága volt tagjának. Dr. Dalos János a díjat egészségi állapotára tekintettel nem tudta átvenni.
 • Dr. Kullmann Lajosnak, a Magyar Rehabilitációs Társaság örökös tiszteletbeli elnökének, az orvostudomány kandidátusának, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet egykori főigazgató főorvosának, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Semmelweis Egyetem professor emeritusának, a Rehabilitációs Medicina Tanszék egyetemi tanárának
 • Nász Margitnak, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete korábbi elnökének, a MEOSZ egykori elnökségi tagjának, a Bice-Bóca Alapítvány volt kuratóriumi tagjának – Nász Margit a díj odaítélését követően elhunyt. A díjat fia, Nagy Gábor vette át.

A dr. Gadó Pál-díjakat Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár adta át.

4. Ignácz Bea-díját adományozta

 • Engel Editnek, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete volt elnökségi tagjának
 • Holpert Jenőnének, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete Celldömölki Csoportja titkárának
 • Ladányi Istvánnénak, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete volt titkárának. Ladányi Istvánné a díjat egészségi állapotára tekintettel nem tudta átvenni.

Ember az Emberért érem Arany fokozata kitüntetés

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége megalakulásának 40. évfordulója alkalmából az Ember az Emberért érem Arany fokozata kitüntetést adományozta a mozgáskorlátozott emberek érdekében több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő és lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként

 • András Istvánnénak, a Dunamenti Mozgáskorlátozottak és Egészségi Károsultak Egyesülete elnökségi tagjának,
 • Dr. Boros Erzsébet rehabilitációs szakorvosnak, a Magyar Rehabilitációs Társaság egykori elnökének, jelenleg vezetőségi tagjának
 • Dr. Cseke Lászlónak, a Kontroll Audit Kft ügyvezető igazgatójának, okleveles könyvvizsgálónak,
 • Dr. Cserháti Péternek, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet volt főigazgatójának, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztálya főorvosának, a Magyar Rehabilitációs Társaság vezetőségi tagjának
 • Csernyik Csabának – a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesülete tagjának, rehabilitációs szakmérnöknek
 • Dr. Derera Mihálynak, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége egykori alelnökének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Oktatási Távmunka és Továbbképző Intézet volt igazgatójának. Dr. Derera Mihály a díj odaítélését követően elhunyt.  A díjat özvegye, dr. Dereráné Varga Éva vette át.
 • Hegedüs Józsefnének, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete elnökének, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete Balatonfüredi Csoportja vezetőjének
 • Dr. Klauber Andrásnak – az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztálya osztályvezető főorvosának, ortopéd és rehabilitációs szakorvosnak, a Magyar Rehabilitációs Társaság volt elnökének
 • Nádas Pálnak, a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon volt igazgatójának, a Magyar Paralimpiai Bizottság volt elnökének
 • Szudoczki Balázsnénak – a Mozgáskorlátozottak Dél-Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elnökségi tagjának, a Mozgáskorlátozottak Dél-Bács-Kiskun Megyei Egyesülete Garai Csoportja vezetőjének
 • Tallérné Nyitrai Ilonának – a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete elnökének
 • Ungvári Pechtel Györgyinek – a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete elnökének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége volt elnökségi tagjának.

Az Ignácz Bea-díjakat valamint az Ember az Emberért érem Arany fokozata kitüntetéseket Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke adta át.

Gratulálunk valamennyi elismerésben és kitüntetésben részesülőnek!

Fotók:MEOSZ

(Forrás:MEOSZ)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 9 = harminc hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. október 21. csütörtök, Orsolya napja van.
Ma van a(z) Földünkért világnap.
Az év 42. hete és 294. napja.
Holnap Előd napja lesz.

1776. Mária Terézia Fiumét Magyarországhoz visszakapcsolja.


1966. Amerikai vezető üzletemberek és gyárosok látogatása és tárgyalásai Budapesten.


Pintér Lajos: Rajz egy őszi tűzfalon

"...Hol a pipacs már? hol van a tünde,
a röpke?
Anyja, a koranyár fölvette,
fényben megfürdette!
Hol a pipacs már, hol van a tünde,
a röpke?

Rozsdált levél a gyalogúton:
nyárfalevél, akáclevél.
Fölveszek, kezemmel fényesítek
egy didergő vadgesztenyét..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com