Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Gépház - Informatikai magazin
33
hallgató

“Rendes fizetést akarunk, nem pedig zsebpénzt.” – Beszámoló a Skills – Europe in Action konferenciáról

- 2021. június 14. 18:01 - 300 megtekintés

A foglalkoztatás és a társadalmi befogadás összefüggéseiről tartott előadást az ÉFOÉSZ. munkatársa, Bercse László a Skills – Europe in Action elnevezésű konferencián.

Az online eseményen a vírus utáni helyreállítás lehetséges irányairól is szó esett.

László az EPSA, vagyis az Európai Önérvényesítők Szervezetének (eredeti nevén European Platform of Self-Advocates) elnöke és az Inclusion Europe alelnöke. Ez utóbbi szervezet az értelmi fogyatékossággal élő személyek és családjaik esélyegyenlőségéért és elfogadásáért küzd és a nemrégiben lezajlott Skills – Europe in Action nevű konferencia szervezéséért is ők felelnek. A 2003 óta minden évben megtartott eseményen értelmi fogyatékossággal élő emberek, azok családjai és szakemberek gyűlnek össze, hogy megvitassák a fogyatékossággal élők társadalmi befogadásának lehetséges irányait, fejlődési lehetőségeit.

Idén a foglalkoztatással kapcsolatos kérdések kerültek a középpontba. László az előadás elején kifejtette, hogy miért alapvető szükségletű, hogy egy fogyatékossággal élő ember is jól fizető munkához tudjon jutni. Mint említette, az alapvető szükségleteken és a szórakozás – pl. mozi, színház – finanszírozásán túl az önálló élethez szükséges támogatási formát is meg kell fizetni, az ilyen szolgáltatások pedig meglehetősen nagy összegeket emészthetnek fel. Mindezen túl a munkavállalás alapvető fontosságú a társadalmi befogadás terén. Egy munkakörnyezetbe kerülve új képességeket sajátíthat el és új kapcsolatok építhet ki az ember.

“Mi is hozzá akarunk járulni a társadalom gyarapodásához.” – jelentette ki László, majd így folytatta:

„Igazi munkát akarunk, a nyílt munkaerőpiacon. Hasznos munkát akarunk végezni! Rendes fizetést akarunk, nem pedig zsebpénzt.”

Az értelmi fogyatékossággal élő személyek alacsony foglalkoztatottságának több oka is lehet. Sok esetben az, hogy nem rendelkeznek a szükséges készségekkel és tapasztalattal. Másrészt jelenleg nincs elegendő, az ő igényeiket is figyelembe vevő, inkluzív munkakörnyezet. Mégis, a legnagyobb problémát az jelentheti, hogy sokan soha nem kapták meg a megfelelő támogatást. László szerint, ahhoz, hogy az önérvényesítők munkát találjanak, hozzá kell férniük a szakképzéshez. Arról nem is beszélve, hogy a munkaerő-közvetítés terén is sokat kell fejlődni. Több olyan szervezetre lenne szükség, amely összeköti a munkavállalót és a munkáltatót.

Ahhoz, hogy egy munkahelyet megfelelőnek mondhassunk elengedhetetlen az adott egyén képességeihez alkalmazkodó, befogadó közeg.

„Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, olyan munkáltatókra és kollégákra van szükségünk, akik felkészültek és nyitottak.”

– foglalta össze László, majd kiemelte, hogy a családtagoknak is szükségük van támogatásra a foglalkoztatásban. Sok családtag nem tud dolgozni, mert a magas támogatási szükségletű családtagjukról gondoskodnak. Ennek eredményeként, sok családot ér diszkrimináció, kirekesztés és szegénység. Ezt az aspektust is vizsgálni kell a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatását illetően és dolgoznunk kell a családok befogadásáért is.

László szerencsésnek érzi magát, mivel azon túl, hogy van munkája, még szereti is, amit csinál. Ráadásul más önérvényesítőkkel ellentétben ő a koronavírus alatt sem vesztette el a munkahelyét. A járvány idején home office-ból folytatta a teendőit, a találkozókon pedig rendszeresen online vett részt. A pandémia sok, eddig is létező problémát erősített fel, számos önérvényesítő vált munkanélkülivé. „Éppen ezért – hangsúlyozta László – az európai uniós és nemzeti forrásoknak, amelyek a gazdasági újraindulást, a válság utáni helyreállítást célozzák, el kell érniük az értelmi fogyatékossággal élő személyeket és családjaikat. Költeni kell támogatásra, különösen az értelmi fogyatékossággal élő emberek inkluzív oktatása és foglalkoztatása területén. Ne feledkezzenek meg rólunk!”

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


5 - három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com