Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bon Bon - Cukipofa
30
hallgató

Tárgyalnak a megváltozott munkaképességűek közfoglalkoztatásáról

- 2013. augusztus 11. 18:50 - 2217 megtekintés

www.orientpress.hu/portals/orientpress.hu/images/oplogo_2012.png

Jelenleg zajlik az egyeztetés az egy éve felállt Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfeleinek közfoglalkoztatásáról. A megváltozott munkaképességűek bevonása emellett az új hivatal együttműködései révén erősödik. A TÁMOP 1.1.1 pénzbeli támogatást nyújt az alkalmazáshoz és a képzések finanszírozásához, míg az alternatív programok a munkahelykeresésben segítenek. A Rádió Orient műsorában Borsos József megbízott igazgató elmondta, Zala megyében havi átlagban közel 650 a rehabilitációs ellátott, melyből az elmúlt 1 évben 168 rehabilitált embert helyeztek újra állásba.

meosz.hu/pkcf/img_c/d_egyesuletek_39_hirek_1834_w_259_h_194_sorszam_1.jpg

A Rehabilitáció Szakigazgatási Szerv felállásának szükségességét a korábbi rendszer átláthatatlansága, az ellátórendszer bonyolultsága indokolta. A Rádió Orient műsorában Borsos József elmondta, az átalakítás 4 fő szakmai szempont mentén haladt. A rehabilitációs rendszer módszereinek aktualizálása mellett az érintettek besorolásának jogszerűsége volt fontos elem. Az új szervezeti egység Zala megyében 3 különböző szervezettől, a régi szakértői egységtől, a nyugdíjbiztosítótól és a munkaügyi központtól vett át feladatokat. A hivatal egy helyen működik, azonban a megyei együttműködéseknek köszönhetően két kormányablakban is folyik rehabilitációs ügyfélszolgálat valamint további 6 helyen a 4M irodákban szerte a megében és két munkaügyi kirendeltségen. ?Az elmúlt egy évben sikeresen feltöltöttük az orvos státuszokat, emellett sokat ledolgoztunk a vizsgálati hátralékokból. Jelenleg teljes kapacitással zakatolunk? ? emelte ki a Munkaügyi Központ igazgatója.

Az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége a szervezeti egység működési részleteibe is beavatta a hallgatókat. Borsos elmondta, a szakértői vizsgálataik mindössze 40 százaléka kapcsolódik ténylegesen a rehabilitációhoz. A fennmaradó 60 százalék más szakértői, szakhatósági feladatokhoz, a teljesség igénye nélkül például a hadirokkantsági ellátáshoz, adókedvezmény, parkolóigazolvány, gépjárművásárlási kedvezmény vagy a baleseti járadékhoz szükséges szakvélemény kiadásához kötődik.

A Rehabilitációs Szakigazgatási Szervhez benyújtott kérelmek ügyintézési ideje 60 nap. Borsos kiemelte, ebbe nem tartozik bele más hatóságok megkeresése, a további információszerzés. Az igazgató elmondta, a hivatal tevékenysége az egészségbiztosítási típusú ellátáshoz került, az Egészségbiztosítási Alap finanszírozza. A támogatás a nyugdíjkorhatár elérésekor fordul át nyugdíjtípusú ellátásba. ?A vizsgálat a, a bizotttság munkája felülvizsgálat esetén is ugyanúgy történik, mint egy új ügyfélnél. A megfelelő ügyintézési ponton, a megfelelő formanyomtatványokon kell leadni a kérelmet (felülvizsgálat esetén hivatalból indítjuk az ügyet). Ezt követően értesítést küldünk, hol kell megjelenni orvosi vizsgálaton. Ezelőtt célszerű mellékelni a szakorvosi leleteket, az egészségi állapotról szóló bizonyítványokat? ? magyarázta a vendég. Borsos hozzátette, nem fordulhat elő, hogy valakit személyes orvosi vizsgálat nélkül utasítanak el a támogatástól.

?Nem azt vizsgálják, hogy az ügyfél mennyire beteg, hanem, hogy mennyire egészséges? ? jelentette ki a közigazgatási rádió vendége. Borsos elmondta, az orvosok a leletek alapján rendszerezik és bekategorizálják az érintettet. Amennyiben szükséges, további szakorvosi vizsgálatokat rendelnek el. A fellebbezés első körben a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv vezetőjéhez, majd másodfokként a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalhoz és ha még ekkor sem elégedett az ügyfél akkor ezután bíróság elé kerül ? összegezte az igazgató. A rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásról való döntés egy minimum 4 főből álló szakértői bizottság előtt történik. Borsos elmondta, a vizsgálatot elvégző szakértő előadó orvos leírja véleményét, majd ezt a szociális és a foglalkoztatási szakértő specifikus véleménye árnyalja. ?A rehabilitálhatóság kimondásához egyhangú döntésre van szükség? ? emelte ki a Rádió Orient vendége.

A helyi felülvizsgálati eredmények jól mutatják, hogy egymásra halmozódnak a betegségek. A vizsgálatok 60 százaléka mozgásszervi, 25 százaléka szív- és érrendszeri, 40 százaléka daganatos, 60 százaléka pszichiátriai és 10 százaléka egyéb betegséget mutatott ki. Borsos hozzátette, az elmúlt évben 600-650 ügyfél volt egyszerre a rendszerben. ?Sikeresek vagyunk az ügyfelek elhelyezésében., az elmúlt évben 168 embert helyeztünk állásba. Együttműködéseinknek, a TÁMOP 1.1.1 programnak és a 4M szolgáltatásnak köszönhetően rögtön ki tudtuk nyújtani csápjainkat. Sokkal több helyen, nagyobb kapacitással jelenünk meg? ? hangsúlyozta.

A foglalkoztatási rehabilitáció során tervet készítenek az ügyfél által bejárandó pályaívről. Borsos elmondta, az illető feladata a maximális együttműködés, energiáinak mozgósítása. A TÁMOP pénzbeli támogatást nyújt az alkalmazáshoz és a képzések finanszírozásához, míg az alternatív programok a munkahelyek megkeresésében segítenek. A vendég hozzátette, a munkáltatókat a rehabilitációs kártyával igényelhető szociális hozzájárulási adókedvezmény és a bértámogatások ösztönzik megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. Emellett bizonyos százalékarány alkalmazásának hiányakor sok százezer forintot kell fizetni az állami kasszába. A csoport munkaerőpiaci visszaintegrálódását az akkreditált foglalkoztatók is segítik. Ezek a helyek átalányt kapnak az államtól, amelyből foglalkoztatják és felkészítik az érintetteket a nyílt munkaerőpiaci visszakerülésre. Borsos hozzátette, jelenleg zajlik az egyeztetés a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfeleinek közfoglalkoztatásáról.

Forrás az orientpress.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


5 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com