Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva m*sora
51
hallgató

Tokyo 2020 – 9. nap“Frissítés”

- 2021. szeptember 2. 18:55 - 543 megtekintés

Augusztus 24-én elkezdődött a XVI. Paralimpiai Játékok, cikksorozatunkban minden nap a magyar érdekeltségű menetrendet, versenyeket gyűjtjük össze a legfontosabb információkat az eredmények alapján ami Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos weboldalán jelenik meg.

PARAKAJAK-KENU (Sea Forest Kajak-kenu Pálya)

 • A magyar érintettségű sportágak közül utolsóként kezdik meg szereplésüket kajak-kenusaink. Világ-, és Európa-bajnok Kiss Péter Pál (KL1) nyitotta a sort. Az előfutamban 48.058-cal, új paralimpiai rekorddal,  toronymagasan nyert és jutott az A-döntőbe.

„Volt egy másodperc különbség legalább (a másik futamban első brazilhoz képest), de ővele azért lesz meccs, ő jól megy. Tud ennél jobbat is, szerencsére én is. Az első százat megnyomtam, hogy mindenféleképpen sikerüljön, 150-nél kicsit kiengedtem, mert el is kezdett enyhén fájni a bicepszem, mivel az egy kicsit sérült, meg hát tudtam, hogy előfutamban ez azért elég lesz. Szerencsére könnyebbet is kaptam, de az időjárás nem segített. Átáztam nagyon, fáztam.” – mondta a világ-, és Európa-bajnok kajakos.

 • Ugyanebben a kategóriában Juhász Tamásnak a középdöntő a következő állomás holnap reggel 9:30-tól, miután 3. helyen ért be 52.820-szal.
 • Tamás kevesebb, mint két óra leforgása alatt újra vízre szállt, most VL2-ben, és hatalmas versenyben lett harmadik 58.699-cel, így ott is középdöntőzik.
 • Rozbora András 49.465-tel középdöntős, míg Kiss Erik 42.864-et húzva ugyancsak az középdöntőbe jutott. András pénteken 10:05-kor (3:05) kezd, Erik pedig 10:12-től (3:12).

„Amikor engem fölkategorizáltak, egy nagyon kemény mezőnybe kerültem, és most a legkeményebbekkel, a legeslegjobbakkal voltam, akik olyan időket mennek, amit én most még nem tudok. Elégedett vagyok, kicsit az időjárás mentálisan visszavett, de reménykedem és bízom magamban, hogy holnapra fölszívom magam és sokkal jobb eredményt érek el. Itt is volt olyan edzés, amelyik napsütésben zajlott és otthon is a melegre készültünk fel, mentálisan is, olyan edzéseket is csináltunk, melyeken kimondottan a kánikulára készültünk. Most meg ahhoz képest szakad az eső. Ez a pálya meg ez a futam arra volt jó, hogy megismerjem a vizet, hogy hogyan megyek esőben, szélben. Ritkán van ezért ilyen eső egy versenyen, erre volt jó most ez a futam.” – összegzett Rozbora.

 • KL1-ben Pulai Erika 10:50-kor indult és jutott középdöntőbe 1:08.790-nel.
 • Az Európa-bajnoki ezüstérmes Varga Katalin az középdöntőben folytatja, miután futamában második lett 55.317-tel.

„Nagyjából arra számítottam, ami történt, a két brit valóban elöl van, én pedig egy ideje a német lánnyal meccselek (mindegyik futamot brit nyerte, a másikban a német annyit ment, mint ő).  Volt egy kis technikai malőr, 100 méternél bebillentem, ott volt egy ütemlassulás. Ezzel nagyon nem számoltam, viszonylag tökéletes pályát akartam menni, de megvolt a „pályabejárás”, mondjuk úgy, innem már csak a kemény küzdelem várható. A rajtot elbénáztam, igazság szerint nekem az nem tetszik, hogy a közvetítő hajó, amikor elmegy előttünk, annak a hullámai azért még úgy ott kavarognak egy kicsit előttünk. A rajtban még van (tartalék), az tény, próbálom tökéletesíteni szombatig. Egyáltalán nem zavar az időjárás. Én ezt kértem, hogy essen az eső, mert, ha esik az eső, kevésbé fúj a szél.

PARASPORTLÖVÉSZET (Aszaka Lőtér)

 • A két versenynappal ezelőtt bronzérmet szerző Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula számára a P3 vegyes sportpisztoly 25m, pontlövészet, gyorstüzelés következik. Az első selejtező 8:45-kor (1:45) a második 12:30-kor (5:30) kezdődött. Kriszta végül 15., míg Gyula a 27. helyen végzett.

„A sportpisztoly gyorstüzelő része hatalmas fizikai kihívás. Három másodperc alatt kell leadni öt lövést egy sorozatban. A pont részét azt nagyon jól meg tudtam lőni. Most viszont, technikai probléma nehézítette meg a dolgomat, egy fogás hibát követtem el. Nem húztam végig egy sütést ebből, és a mentális fáradtságomnak tudhatók be a gyengébb eredmények. A középmezőnyben végeztem, de ennél sokkal jobban tudok teljesíteni. Az egyéni legjobbam az 20 körrel jobb ebben a fegyvernemben. Az a következő feladatom, hogy felemeljem magam arra a szintre, amit már sikerült teljesítenem más versenyeken. Szerencsére, egyre többször sikerül már elővennem élesben azt a technikát, ami kell ezekre a megmérettetésekre.” – mondta a tokiói bronzérmes sportlövő.

PARAÚSZÁS (Tokiói Vizes Központ)

 • Illés Fanni (S6) és Száraz Evelin (S6) indították a napot az úszóknál 400m gyorson. Fanni az előfutamban 5:59.05-öt úszott, míg Evelin 5:58.09-et. Az előbbi a 11. utóbbi a 10. helyen végzett.
 • Konkoly Zsófia (S9) két ezüstérem után fő számához érkezett a 100m pillangóval. Rióban, ebben a számban lett bronzérmes, a májusi Eb-n pedig magabiztosan nyert. Zsófi rögtön az előfutamban új európai rekordot úszott 1:07.05-tel és jutott első helyen a döntőbe, ami 17:28-kor (10:28) kezdődött. Zsófi végül elsőként ért a célba, új paralimpiai rekord időt elérve lett a versenyszám bajnoka.

„Tegnap már megint éreztem, hogy fáradt vagyok, illetve még mindig, de tudtam, hogy ez az utolsó napom, az utolsó számom, úgyhogy próbáltam összeszedni magam. Abban bíztam, hogy a végét már nem fogja annyira bírni Sophie Pascoe – szerk. kieg.: a versenyszám világcsúcstartója –  mint amennyire én, de nem tudtam, hogy meg tudom-e fogni. Az első ötvenen meglepődtem egyébként, hogy ennyivel előttem van, a forduló után próbáltam fölhozni magam, illetve csak az amerikai lányt láttam magam mellett, úgyhogy őt próbáltam megelőzni. Nem tudtam, hogy ennyivel előttük vagyok. Egyéni csúcsot úsztam, előtte 07.22-m volt, most 1:06.55-öt úsztam, ami Európa- és paralimpiai rekord. Szerintem azzal is elégedett lettem volna, ha egyéni csúcsot úszok, de azért ennek sokkal jobban örülök. Ez volt az utolsó számom, örülök, hogy a végére hagytuk a legjobbat. Nagyon izgultam, próbáltam mindent beleadni és az izgalmamat átvinni az úszásra.”

 • Pap Bianka (S10) is a legerősebb számában indult csütörtökön. A 100m hát előfutamában 1:09.71-et úszva, a legjobb idővel jutott a döntőbe, ami 17:42-kor (10:42) indult. Bia főlényes győzelmet aratott a mezőnyben, nagyjából két testhosszal ért be a második helyezett előtt.

„Szerettem volna egy jó időt úszni és egy jót versenyezni. Valamilyen szinten bennem volt, hogy jó lenne nyerni, hiszen két éve, a világbajnokságon egy századdal kaptam ki, az nagyon fájt, illetve Rióban is ezüstérmes voltam. Így valamilyen szinten volt elvárás, de nem akartam mindenáron. Ha most nem nyerem meg, nem estem volna letargiába. Álmossal, az edzőmmel azt beszéltük, hogy ha elsőnek fordulok, akkor megvagyok, de azért én ennyire nem nyugodtam meg, bár nekem is, mint Zsófinak a második fele az erősségem. Hiszen magyarok vagyunk, nem a gyorsaságunkról vagyunk híresek, hanem inkább az állóképességünkről. Csak akkor nyugodtam meg, amikor beértem, láttam, hogy jön a kanadai lány, aki messze volt tőlem, de nem akartam megnyugodni. Nagyon jó időt úsztam, 07.4-em volt, most 1:06.7-et úsztam, ez hatalmas javítás szerintem így 21 évesen. A világcsúcs egyre közelebb van (1:05.86). Majd talán az lesz a célom Párizsra, hogy azt megközelítsem, de már így is boldog vagyok, hiszen felértem a csúcsra. Holnap van még a 200 vegyes, semmilyen elvárásom nincs, ott már csak szeretnék egy jót versenyezni, élvezni a helyzetet és most már bármi történhet. Kiskorom óta a hát áll hozzám a legközelebb és most itt vagyok.”

 • Adámi Zsanett (S2) számára a paralimpia utolsó verseny, 50m hát következett. Az előfutamban 1:27.13-at úszva döntős. Zsani végül a 7. helyen ért be 1:27.48-cal.

Fotók:hparalimpia.hu

(Forrás:hparalimpia.hu)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 + = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. október 2. hétfő, Petra napja van.
Az év 40. hete és 275. napja.
Holnap Helga napja lesz.

1844. A nem-nemesek minden közhivatalokra alkalmazása. A követek háza e napon a nem-nemeseket csak a közigazgatási hivatalok viselésére kívánta joggal felruházni; de a főnemesek e kérdésben több szabadelvűséget tanúsítottak.


1950. Közzéteszik a földművelésügyi miniszter 16121-16129/1950. sz. rendeleteit 9 mezőgazdasági kutatóintézet létesítéséről. (Ezek: Budapesten: Agrokémiai Kutató Intézet, Kertészeti Kutató Intézet, Szőlészeti Kutató Intézet; Növénytermelési Kutató Intézet: Martonvásár; Öntözési és Talajjavítási Intézet: Szarvas; Mezőgazdasági Kísérleti Intézetek Debrecenben, Keszthelyen, Mosonmagyaróvárott és Szegeden.)


Petrőczi Éva: Ősz

A gyümölcs-óra
októbert mutat:
birs-perc,
alma-perc,
körte. perc
az őszt kondító
fák alatt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com