Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


US fever show - listavezet* dalok Amerikából
52
hallgató

Új kerékpártároló és közösségi tér készül a látássérült bringásoknak Ikrényben

- 2020. június 13. 19:51 - 706 megtekintés

A látássérültek is tudnak kerékpározni, csak egy kis segítség kell hozzá. A Tandem-Szem Egyesület pedig igyekszik minden támogatást megadni ehhez, de most nekik is jól jönne a segítség.

A korábbi biciklitárolójukat sajnos nem tudják tovább használni ezért egy új építésébe fogtak. Látók és látássérültek közös munkájaként már a célegyenesbe fordulhatnának, de még hiányzik néhány tetőelem.

– Most már több mint tíz tandem biciklink és egy utánfutónk van, amin lehet szállítani az eszközöket és a kerékpárokat. Ezeknek az elhelyezéséhez legalább két garázst kellene bérelnünk, ez komoly anyagiakkal járna, amit sajnos nem tudunk megengedni magunknak. Még néhány speciális gyártmányú szendvics tetőpanelra lenne szükségünk, hogy befejezzük a tetőt és folytatni tudjuk a munkálatokat  mondta el Pálmai-Matis Monika, az egyesület elnöke. – Ha nem sikerül ilyet találnunk, akkor részben vissza kell bontanunk a tetőt és trapézlemezzel folytatnunk a befedését. Szeretnénk nyár végére befejezni a tárolót – tette hozzá elszántan.

A lelkes önkéntesek egy három részből álló épületet álmodtak meg, ahol minden eszközük, a tandemszállító utánfutó, a kerékpárok és egy kisebb szerelőműhely és egyben közösségi tér, is helyet kapna.

– Minden tagunk nagyon lelkes, elég volt egyetlen telefon vagy email váltás és Győrből, sőt Kaposvárról, Budapestről vagy még távolabbról is szinte azonnal jöttek. A látássérült tagok is aktívan részt vettek a nehezebb fizikai munkában és a szerelésben is. Minden tevékenységet magunk végeztünk, csak anyagot vásároltunk, hogy takarékoskodjunk az anyagiakkal. Az ikrényi önkormányzat részéről is kaptunk segítséget föld szállításban és eszközben.– mesélte Pallang Attila az egyesület elnökségi tagja és Ikrény alpolgármestere.

A Tandem-Szem lelkes tagjai évről-évre keresik a kihívásokat 2012 augusztusában tandemkerékpárjaikkal egész a londoni paralimpiáig elkerekeztek, idén pedig, ha a járvány helyzet is engedi, szeretnék folytatni a határjáró túrájukat, aminek keretében, több részletben biciklizik körbe az országot.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azt közvetítsük, hogy a látássérültek is képesek az önállóságra – hangsúlyozta Pálmai-Matis Monika. – Ha segítséget kapunk, azért cserébe is szeretnénk adni valamit. Ezért is készült egy programunk céges csapatépítésekre, ahol például a tandem hátsó ülésén, az egyébként látó tekerőnek bekötjük a szemét. A résztvevő, legyen az beosztott vagy épp a főnök, így nem csak azt próbálhatja ki milyen lehet látássérültnek lenni, hanem azt is milyen érzés, mikor tényleg valaki másra van utalva .

– Fantasztikus, amikor egy 35 éves látássérült elmondja, hogy velem biciklizett életében először, az valami leírhatatlan – mesélte Pálmai Zsolt, az egyesület egyik lelkes önkéntese. A Tandem-Szem Egyesület e mellett előadásokat és interaktív érzékenyítő programokat is tart minden korosztály számára, a megye határon innen és túl is.

(Forrás:a Kisalföld.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 + kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com