Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Na-na nagyfiú
29
hallgató

Új kerékpártároló és közösségi tér készül a látássérült bringásoknak Ikrényben

- 2020. június 13. 19:51 - 390 megtekintés

A látássérültek is tudnak kerékpározni, csak egy kis segítség kell hozzá. A Tandem-Szem Egyesület pedig igyekszik minden támogatást megadni ehhez, de most nekik is jól jönne a segítség.

A korábbi biciklitárolójukat sajnos nem tudják tovább használni ezért egy új építésébe fogtak. Látók és látássérültek közös munkájaként már a célegyenesbe fordulhatnának, de még hiányzik néhány tetőelem.

– Most már több mint tíz tandem biciklink és egy utánfutónk van, amin lehet szállítani az eszközöket és a kerékpárokat. Ezeknek az elhelyezéséhez legalább két garázst kellene bérelnünk, ez komoly anyagiakkal járna, amit sajnos nem tudunk megengedni magunknak. Még néhány speciális gyártmányú szendvics tetőpanelra lenne szükségünk, hogy befejezzük a tetőt és folytatni tudjuk a munkálatokat  mondta el Pálmai-Matis Monika, az egyesület elnöke. – Ha nem sikerül ilyet találnunk, akkor részben vissza kell bontanunk a tetőt és trapézlemezzel folytatnunk a befedését. Szeretnénk nyár végére befejezni a tárolót – tette hozzá elszántan.

A lelkes önkéntesek egy három részből álló épületet álmodtak meg, ahol minden eszközük, a tandemszállító utánfutó, a kerékpárok és egy kisebb szerelőműhely és egyben közösségi tér, is helyet kapna.

– Minden tagunk nagyon lelkes, elég volt egyetlen telefon vagy email váltás és Győrből, sőt Kaposvárról, Budapestről vagy még távolabbról is szinte azonnal jöttek. A látássérült tagok is aktívan részt vettek a nehezebb fizikai munkában és a szerelésben is. Minden tevékenységet magunk végeztünk, csak anyagot vásároltunk, hogy takarékoskodjunk az anyagiakkal. Az ikrényi önkormányzat részéről is kaptunk segítséget föld szállításban és eszközben.– mesélte Pallang Attila az egyesület elnökségi tagja és Ikrény alpolgármestere.

A Tandem-Szem lelkes tagjai évről-évre keresik a kihívásokat 2012 augusztusában tandemkerékpárjaikkal egész a londoni paralimpiáig elkerekeztek, idén pedig, ha a járvány helyzet is engedi, szeretnék folytatni a határjáró túrájukat, aminek keretében, több részletben biciklizik körbe az országot.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azt közvetítsük, hogy a látássérültek is képesek az önállóságra – hangsúlyozta Pálmai-Matis Monika. – Ha segítséget kapunk, azért cserébe is szeretnénk adni valamit. Ezért is készült egy programunk céges csapatépítésekre, ahol például a tandem hátsó ülésén, az egyébként látó tekerőnek bekötjük a szemét. A résztvevő, legyen az beosztott vagy épp a főnök, így nem csak azt próbálhatja ki milyen lehet látássérültnek lenni, hanem azt is milyen érzés, mikor tényleg valaki másra van utalva .

– Fantasztikus, amikor egy 35 éves látássérült elmondja, hogy velem biciklizett életében először, az valami leírhatatlan – mesélte Pálmai Zsolt, az egyesület egyik lelkes önkéntese. A Tandem-Szem Egyesület e mellett előadásokat és interaktív érzékenyítő programokat is tart minden korosztály számára, a megye határon innen és túl is.

(Forrás:a Kisalföld.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com