Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hungária - Multimilliomos jazz dobos
26
hallgató

Változtak a súlyosan mozgássérült személyek közlekedési kedvezményei!

- 2011. november 16. 16:35 - 601 megtekintés

A súlyosan mozgáskorlátozott személyek közlekedési többletköltségeinek kompenzálására, a közlekedési nehézségeknek könnyítésére létrejött támogatási rendszer­ 2011. július 2-tól jelentős mértékben átalakult. Az átalakítás fő célja az, hogy az eddiginél hatékonyabban segítse elő – a támogatás összegének jelentős növelése által – ­elsősorban új, kiváló műszaki állapotú gépjárművek vásárlását.

A NEFMI által hirdetett pályázaton – melyet a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeihez kapcsolódóan új és használt személygépkocsik beszerzésére és finanszírozására írt ki – a Magyar Suzuki Zrt. nyert. A Széchenyi Bank által kidolgozott finanszírozási konstrukció kedvező kondíciókat kínál a projekt jogosultjainak, míg a Signal Biztosító az alacsony kezdőbefizetés mellett, a teljes körű Signal Casco biztosítást is magában foglaló, vállalható mértékű havi törlesztő részletet kínál. A projektet támogatja még a MOL is, kedvezményes árú üzemanyagkártyával.

A rendszer átalakítása után a támogatás összege új gépjármű vásárlása esetén 300 ezer forintról 900 ezer forintra, használt jármű, illetve segédmotoros kerékpárnak nem minősülő három vagy négykerekű jármű, illetve gépi meghajtású kerekesszék vásárlása esetén duplájára, azaz 600 ezer forintra, a gépjármű átalakításhoz nyújtható támogatás pedig a háromszorosára, 30 ezer forintról 90 ezer forintra emelkedett.

Az átalakítás egyik leglényegesebb eleme a mozgáskorlátozottság igazolására vonatkozó eljárásrend átalakítása. A korábban a háziorvosok által végzett, és sok esetben visszaélésekre lehetőséget adó, kifogásolt igazolások helyett, az ellátásra való jogosultságot orvosszakértői vizsgálatokon alapuló igazolások határozzák meg.

Jogosult az ellátásra az, aki:
· fogyatékossági támogatásra vagy magasabb összegű családi pótlékra mozgásszervi fogyatékosságára tekintettel jogosult, vagy
· legalább 40%-os egészségkárosodásának vezető diagnózisa mozgásszervi eredetű betegségre (a csont-izomrendszer és kötőszövet betegségei ún. BNO XIII főcsoport) vezethető vissza.

Gépjármű szerzési támogatásra a mozgásszervi fogyatékossággal élő személy, illetve az ő jogán vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója (pl. szülő, házastárs, gyermek, testvér) jogosult, ha vállalja a vezetésre nem alkalmas fogyatékos személy szállítását. Jogosult a támogatásra az a vezetésre nem alkalmas személy is, akinek ellenszolgáltatás nélküli szállítását a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló törvény szerint önkéntes jogviszonyban álló személy vállalja. Átalakítási támogatást pedig az kaphat, aki kizárólag speciálisan átalakított gépjárművel tud közlekedni.

Az új és a használt gépjárművek vásárlásához adható támogatás mértéke közötti különbségtétel is arra ösztönzi a jogosultakat, hogy új gépjárműveket vásároljanak. Használt gépjármű csak abban az esetben vásárolható, ha azt kevesebb, mint négy éve helyezték forgalomba, és alkalmas a mozgáskorlátozott személy speciális igényeinek kielégítésére.

A jelenleg hatályos szabályozás szerint új, illetve használt személygépjárműveket pályázati eljárás keretében kiválasztott finanszírozó szervezeten keresztül, három éves kölcsönszerződés keretében vásárolhatnak az érintettek.

Tekintettel arra, hogy új, illetve négy évnél nem idősebb használt gépjárművek vásárlására használható fel a támogatás, az esetek egy bizonyos részében a támogatás és a meglévő saját erő mellett jellemzően kölcsön felvétele is szükségessé válik a vásárláshoz, így a finanszírozó szervezet bevonása révén erre a jövőben egységes, és kedvező feltételek mellett kerülhet sor. Az új beszerzési rendszer előnye az is, hogy a finanszírozó szervezet új gépjármű vásárlása esetén biztosítja a garanciális ellenőrzések, szervizelések teljesítését, valamint megfelelő, országos lefedettségű márkaszerviz hálózatot biztosít a javítások elvégzésére.

Az új eljárási szabályok szerint a támogatás iránti igényt már a szociális és gyámhivatalokhoz kell benyújtani, 2011-ben erre október 15-éig volt lehetőség. A szociális és gyámhivatalok közvetlenül döntenek a támogatás odaítéléséről, 2011-ben legkésőbb november 30-áig. A döntés kialakítását előkészítő valamennyi bizottságba a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) tagot delegál.

A rendelkezésre álló támogatásról a Nemzeti Erőforrás Minisztérium értesíti a szociális és gyámhivatalokat, az éves költségvetési keret felosztásával. 2011-ben e célra 700 millió forint áll rendelkezésre.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- 6 = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com