Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Blondie - Maria
32
hallgató

Volt egy rákja a magyar férfinak, meggyógyította magát

- 2013. július 26. 16:07 - 2330 megtekintés

Napjaink modern kori emberének is tud újat mutatni a bükki füvesember. A nyolcvanöt éves, energikus Szabó Gyuri bácsi a sámánok, gyógyítók mai utóda.

Gyuri bácsit rengetegen keresik fel. Betegek, jó tanácsra és gyógyulásra várók. Diabess (Györgytea) nevű, cukorbetegeknek ajánlott teakeverékét a Semmelweis Egyetem tesztelése után az Országos Gyógyszerészeti Intézet gyógyhatású termékként törzskönyvezte. Jótékony hatásáról pedig több ezer hálás levél és telefonhívás árulkodik. A receptet egyébként még a nagymamájától tanulta. Egyedi teái iránt óriási az érdeklődés: Japánban, Új-Zélandon, Brazíliában, Kanadában, Olaszországban és Svédországban is előszeretettel fogyasztják. Sok kiábrándult, elkeseredett és meddőnek bélyegzett fiatal párnak adott reményt a gyógynövényekből összeállított Babaváró csomagjával is. A kúrának köszönhetően több száz helyre mégis megérkezett a gólya. Az első ?csodagyerek? pont most ünnepelte hatodik születésnapját.

A mai kor emberének is tud újat mutatni a bükki füvesember. A nyolcvanöt éves, energikus Szabó Gyuri bácsi, a sámánok, gyógyítók mai utóda a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet vendégeként érkezett Egerbe, és zsúfolásig megtöltötte a Bartakovics Béla Közösségi Ház nagytermét.

A bükkszentkereszti füvesember ősi gyógyító család sarja, huszonegyedik a generációk sorában. Több száz év tudását, hagyományait folytatja. Nagymamájától, a javasasszonytól örökölt ismereteit ma is eredményesen kamatoztatja. A bükki környezet által kínált természetes élővilágból 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Leghíresebb felfedezése a cukorbetegség elleni tea, emellett számos komoly betegséget megelőző és gyógyító készítménye van.

Rendkívül nagy érdeklődéssel kísért egri előadásán kijelentette, hogy szinte mindent meg lehet gyógyítani. ?Gyógyszeripar csak kétszáz éve van, előtte növényeket használtak? ? hangoztatta. A füvesember szerint a növények rengeteg mindenre jók, hatóanyaguk többféle gyógyhatással bírhat. Követendő példákat az állatvilágból említett. A csimpánz 40 féle gyógynövényt ismer a gyomorpanaszokra, az elefánt a szülés megkönnyítéséhez szintén gyógyító leveleket fogyaszt.

Őseitől örökölte

Mívesen faragott kertkapun jutunk be a füvesember szentélyébe, ahol mindent betölt a teafű édes, fűszeres illata. Gyuri bácsi éppen a kertben sétál a levendulák és a lándzsás útifüvek között. Csukott szemmel is ismeri őket. Kezében vérvörös színű ribizli tündököl, épp most szüretelte le.

? Máig emlékszem arra a pillanatra, amikor a nagymamám, aki a gyógyfüves tudását az őseitől örökölte, először beavatott a család több mint százéves titkába ? meséli Szabó György. ? Ő volt Sajókazinc (ma Kazincbarcika ? a szerk.) javasasszonya. Fűben-fában orvossággal gyógyította azokat, akik hozzá fordultak. De a gyógynövényein kívül pókhálót, piócát vagy éppenséggel nyers húst is használt. Elállította a sebek vérzését, varázsfőzeteivel még a pestises sertésnek és a sebesült lábú lónak is tudott segíteni. Értett a szerelmi varázsláshoz, az oldáshoz-kötéshez és a köpölyözéshez is. Hatéves koromban már együtt jártuk az erdőt. Folyamatosan a növények jótékony hatására oktatott. Elmagyarázta, hogy a csalánnak vértisztító hatása van, de jó a köszvény ellen is. Megtanított arra, hol bukkanhatok rá a gyógynövényekre, hogy azokat csak késsel, ollóval metszhetem le, és a gyökerüket meg kell hagynom. Felhívta a figyelmemet arra is, hogy a jótékony hatású növények begyűjtése után hagyni kell a földben a magjukból is, hogy a következő évben ugyanott meg lehessen találni őket. Tisztelte, szerette a természetet. Arra oktatott, hogy nem szabad visszaélni a Jóisten tudományával ? emlékezett vissza Gyuri bácsi.

A nagymama nyolc év alatt szinte mindenre megtanította. Aztán jött a világháború. Utána a füvesemberekre igencsak rájárt a rúd. Aki továbbra is gyakorolta tudományát, börtönbe zárták, vagy kuruzslónak bélyegezték. Gyuri bácsi ezért csak titokban segíthetett a barátain és a családtagjain. Közben szakmát is tanult. Kereskedő lett. 1988-ban onnan ment nyugdíjba. Akkor már kilenc éve volt, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete egy konferencián hivatalosan is feloldotta a népi gyógyítás hátrányos megkülönböztetését.

Minden bajra van orvosság

Gyuri bácsi zsákjában minden problémára akad valami, szinte beleszédül az ember a kínálatba és beleborzong a rengeteg nyavalyába, amikor rájön, hogy ez is, az is gyötri. A népi gyógyító nem ellensége az orvostudománynak, sokszor hivatalos nemzetközi klinikai eredményekre, statisztikákra hivatkozik, amelyek alátámasztják a hagyományos megfigyeléseket. Példaként hozta fel, hogy a székely nők szilvalekvárral gyógyítják a mellrákot. A szilvában lévő 5741 antioxidáns képes erre is.

A fiatalos Gyuri bácsi tökéletesen egészséges, bevallása szerint tesz is érte. A gyógynövények használatával tudatosan működteti szervezetét. Volt egy rákja, meggyógyította magát. Ahogyan előadásából kiderült, sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható. Az egészséghez, a fiatalos szervezethez elengedhetetlen a méregtelenítés, a máj és vese tudatos működtetése. Sok folyadékot, diólevél-, bodza-, nyírfalevél, csalán-, mezei zsurló és galaj teákat javasol a nagy gyógyító. A nyírfalevél eredményesen alkalmazható vesekő ellen is. Van megoldás hepatitis ellen is, 6-8 hétig diólevél teával érdemes kezelni.

Ödéma ellen a tejoltó galaj tea valamint a fehérkáposzta ráhelyezése ajánlott. A citromfű teája idegnyugtató hatású, egy ötven éves kora óta ezt fogyasztó illető száznégy évig élt. Az elektroszmogtól szenvedő emberiséget kínozzák a szervezet belső rezgései is, amelyeket a természetben, akár egy fa érintésével érdemes levezetni.

Még akár a rák gyógyítható

Gyuri bácsi azt is vallja, hogy minden betegséget meg kell beszélni az orvossal, ám szerinte a gyógyszerek ötven százaléka kifejezetten káros, negyven százaléka pedig nem ér semmit. Az élelmiszer- és a vegyipar még veszélyesebb számunkra.

A rák mindig is gyógyítható volt, de jobb, ha megelőzzük, vallja a füvesember. A rengeteg emésztési zavar oka a savasodás, ami annak köszönhető, hogy sok szemetet eszünk. A rák nem tudja megtámadni a lúgos szervezetet. A savak ellen jó fegyver például a szódabikarbóna. A szervezet lúgosan tartásához a közönséges galaj is jó gyógyszer, gyomorrákra, agydaganatra pedig a petróleum fogyasztása lehet a megoldás, ahogyan ezt gyógyulások igazolják.

Gyuri bácsi szerint a betegségek egyik oka a rossz étkezés. Amellett, hogy nem rágjuk meg rendesen az ételt, ami emésztési problémákhoz vezethet, az ember szájában több baktérium található, mint a végbelében. Ha az ember rendesen rág, nem tudja túlenni magát, nem hízik el.

Megelőzhető a cukorbetegség is?

A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet előzni. Gyuri bácsi szerint az emberek évente 35 kiló cukrot esznek, nem csoda, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint. Bélproblémákra, krómbetegségre a diólevél tea lehet megoldás, aranyérre az öngyógyító képességgel rendelkező friss útifű levelét ajánlja. Gyomorideg ellen az orbáncfű a legjobb.

? Magyarországon ötszáz gyógynövény él, ebből hetvenhárom szerepel a gyógyszerkönyvben. Én közel kétszázötvenfélét ismerek belőlük. Olyat is, amelyről sokan azt sem tudják, hogy létezik. Ilyen például a szúrós kígyószisz, ami fertőtlenítő és görcsoldó hatású. A tüdőfű, a gilisztaűző varádics vagy a közönséges galaj, amely úton-útfélen megterem ? sorolja. ? Az orbáncfűről például pár évvel ezelőtt kiderült, hogy immunerősítő hatása mellett az Alzheimer-kóron is tud segíteni. A martilapuról közel háromezer éves írásos anyag szól, a kínaiak már akkor az asztma gyógyítására használták. De itt van a mezei zsurló, amelyet a bronzkorban a cinkannák fertőtlenítésére alkalmaztak. Említésre méltó a somlekvár, amely a leukémiásokra van jó hatással. A táltosok italának nevezett macskamenta torokfertőtlenítő, emésztésjavító és nyugtató hatású. Az új tapasztalat szerint narancsbőr és allergia ellen is kiváló. Az országban talán mi vagyunk az egyetlen olyan kis cég, ahol a gyógynövény begyűjtésétől a feldolgozáson át a csomagolásáig, valamint a tanácsadásig mindent mi végzünk ? magyarázza a füvesember.

Messze földön ismerik

? Tavaly felhívott egy idős orvos, és elmesélte, hogy tavaly tavasszal szájrákot állapítottak meg nála. Attól kezdve mindennap megette két körömvirág összes szirmát, és egyszerűen meggyógyult tőle. Nagyon jó érzés, amikor olyan visszajelzéseket kapok: ?Évekig nem tudtam felemelni a bal karomat, mert köszvényes voltam. Most már tudom használni, mert az ön által kikevert teát iszom.? Legutóbb a település virágboltosa újságolt el egy nagyon megható történetet. A rokona Kanadában él, és az orvosok a szemén zöldhályogot találtak. Nem akart szakrendelésre menni, inkább felkeresett egy kínai természetgyógyászt, aki szemgyógyítással és akupunktúrás kezeléssel foglalkozott. A gyógyító, sajnos, nem tudott rajta segíteni, de a következőt ajánlotta neki: ?Keresse fel a Bükkszentkereszten élő Gyuri bácsit, ő biztosan tudja a megfelelő gyógymódot!? Bevallom, nagyon jólesett, hogy még a tengerentúlon is elismerik a munkámat ? mondta meghatódva a füvesember.

Babaváró-program

Gyuri bácsi szerint a népességszaporodás nehézségeit a rossz táplálkozás is okozhatja, ő maga az általa kifejlesztett babaváró-programmal igyekszik segíteni a helyzeten. A programot néhány éve Orbán Viktor miniszterelnök úrnak át is átadta, kicsit személyes sikernek is érzi, hogy az elmúlt évben 3,1 %-kal nőtt a születések száma.

A program három lépcsőben tisztítja meg a leendő szülők lelkét és szervezetét, felkészíti őket a nagy feladatra. Az anya szervezetét, pajzsmirigyműködését teákkal, szurokfűvel, cickafarkfűvel, diófalevéllel tisztítja és erősíti. Az apáknál a spermium termelését fürj tojás sárgájával és barna sörrel lehet növelni. A harmadik lépcsőben a nemi hormonok termelését serkentik növényi ösztrogén alkalmazásával. A program sikerét mutatja a nagy nemzetközi érdeklődés is. Magyarországon a meddőnek mondott házasságok 30 százalékában már sikert értek el a módszerrel.

Forrás: richpoi.com

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* hét = 63

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com