Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nox - Szeretem
34
hallgató

15 éves a Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült Tábor

- 2019. június 30. 7:18 - 468 megtekintés

Kirándulások, sport tevékenységek, fejlesztő játékok, karaoke estek is szerepelnek a Kovászna megyei Benedek-mezőn megszervezett Ifjúsági Mozgássérült Tábor programjában. A június 30-án kezdődő táborba több mint 40 mozgássérült fiatalt vár a szervező Románia Máltai Szeretetszolgálat.

A tábor ötlete abban az évben született, amikor II. János Pál pápa meghirdette a fogyatékkal élők évét, ezzel a rendezvénnyel csatlakoztak a nemzetközi tematikus évhez. A helyszínről érdemes tudni, hogy a Benedek-mezői tábor az egyetlen olyan természetközeli szabadidős létesítmény Erdélyben, amely száz százalékosan akadálymentesített, beleértve a szálláshelyül szolgáló épületeket is. A tábor kilenc napja alatt tábortűz, karaoke estek, sport tevékenységek, kreativitást és logikát fejlesztő játékok várnak a résztvevőkre, de kirándulás is lesz, hagyományosan a Szent Anna-tóhoz utaznak el közösen a táborlakók. A fiatalok tematikus napok alkalmával kipróbálhatják a lovaglást, a darts-ot, a sakkot, a kosárra dobást, asztaliteniszt, és a fazekassággal és a festéssel is megismerkedhetnek, emellett sétakocsikázásra is lehetőségük adódik. A Dog Assist szervezettel partnerségben megvalósuló kutyaterápiás foglalkozás is ismerős lehet az előző évekből a résztvevők számára. A tábor egyik kihívása, hogy a résztvevőknek rövidfilmeket kell leforgatniuk, amelyet a végén be is mutatnak. Egy másik újítás a MIRA platform használata, amelyet a Telekom România fejlesztett és bocsátott rendelkezésünkre: ez az alkalmazás a mozgássérült gyerekek és felnőttek felépülését célozza, mindezt egy sor komplex, motiváló gyakorlatsor által. Bartalis Attila Antal, a tábor egyik főszervezője a Maszol érdeklődésére elmondta: sok sérült éli mindennapjait a négy fal közé zárva, az ezzel járó monotonitásból szeretnék a táborral kimozdítani a résztvevőket. „Nagyon fontos eleme a tábornak, hogy a résztvevők nem jöhetnek szülőkkel, inkább barátok, ismerősök kísérhetik el őket. Ez kettős célt szolgál: a szülők a tábor ideje alatt egy kicsit fellélegezhetnek, a fiatalok pedig kilépnek a komfortzónájukból” – mesélte Bartalis Attila Antal. A résztvevők köréről a szervező elmondta: ifjúsági tábor lévén 35 év a korhatár és érkeznek Magyarországról, Kárpátaljáról és Románia több régiójából is. A szervezők munkáját közel 50 önkéntes segíti, emellett a kísérők is kiveszik a részüket a mindennapi tevékenységekből. „Természetesen vannak olyanok, akik teljesen önellátóak és egyedül vesznek részt a táborban” – árulta el Bartalis Attila Antal. A mozgássérült fiatalok elszállásolása az akadálymentes faházakban történik, együtt azokkal az önkéntesekkel, akik a napi tevékenységek során mellettük vannak, és segítik őket. A tábor teljes költségét a Romániai Máltai Szeretetszolgálat állja, a The Global Fund for Forgotten People közreműködésével, mely a Máltai Lovagrend keretein belül működik.  (Forrás: Maszol.ro)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc - 8 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com