Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 80 - Zenék a 80-as évekb*l
60
hallgató

Mága Zoltán a Speciális Olimpikonokért

- 2014. szeptember 30. 5:18 - 1015 megtekintés

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség tiszteletbeli művészeti nagykövete művészbarátaival a Zene Világnapján, október elsején jótékonysági koncertet tart a Szent István Bazilikában a 2015-ös Los Angelesi Nyári Világjátékokon résztvevő sportolók javára.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) 1989-óta, immár 25 éve tervezi, szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.

  A speciális olimpikonok jövő nyáron Los Angelesben a Nyári Világjátékokon öregbíthetik az ország hírnevét, és ehhez a válogatóversenyek már megtörténtek idehaza. Az eredmények alapján így 14 sportágban szerepelnek majd versenyzők a tengerentúli megmérettetéseken. A speciális olimpikonok felkészültségét jól mutatja, hogy idén szeptemberben összesen 66 érmet szereztek az Antwerpenben rendezett Speciális Nyári Európa Játékokon!  

Mága Zoltán hegedűművész a Szent István Bazilikában 2014. október 1-jén művészbarátai részvételével tartandó jótékonysági koncertjével szeretné segíteni a speciális olimpikonok tengerentúli részvételét, hozzájárulva utazási költségeikhez. A művész újbóli karitatív akciójával is szeretné felhívni a társadalom és a közvélemény figyelmét az értelmi fogyatékossággal élők helyzetére, arra, hogy egy apró támogatással, vagy pusztán egy kis figyelemmel is esélyt, lehetőséget lehet adni a hátrányokkal élő embereknek. Fontosnak tartva, hogy a hátrányos helyzetű, a fogyatékkal élő, vagy beteg gyermekek is esélyt kapjanak egy teljes, és gazdag életre, és hátrányaik ellenére kibontakozhasson tehetségük, amely erőt és inspirációt ad számukra.  

„Szeretnénk, ha versenyzőink a legnyugodtabb körülmények között készülhetnének, majd utaznának a Los Angeles-i Világjátékokra, ehhez pedig nagy örömünkre szolgál, hogy Mága Zoltán személyében egy világhírű művész nyújt segítséget, hozzájárulva a speciális olimpikonok társadalmi beilleszkedéséhez és elfogadásához!” – mondta az MSOSZ elnöke, Lengyel Lajos.  

A Speciális Olimpia mozgalom küldetése, hogy a 8 éves, és annál idősebb értelmi fogyatékossággal élő emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző olimpiai sportágakban. A Speciális Olimpia alapelve azon a meggyőződésen nyugszik, hogy az értelmi sérült emberek is képesek megfelelő segítséggel tanulni, ezáltal a társadalom aktív és hasznos tagjává válni, és ezzel párhuzamosan élvezni az élet adta örömöket a munkában, az emberi kapcsolatokban, a szabadidős tevékenységekben, így a sportban is.  

Mága Zoltán már évek óta rendszeresen támogatja a Speciális Olimpia mozgalom törekvéseit, programjait, számos karitatív akciójával segítette az ország különböző részein élő és tevékenykedő közösségeket. A Szent István Bazilikában tartandó jótékonysági koncert fővédnökségét Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita vállalta, a rendezvény társ fővédnöke Tarlós István főpolgármester és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.  

A koncerten Bach, Vivaldi, Schubert, Kodály, Csajkovszkij, Mozart művei csendülnek fel.  Fellép Kis B Attila Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Pándy Piroska Príma-díjas operaénekes, Szekeres Adrien EMeRTon-díjas énekesnő, Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese, Csík Sándor énekes, valamint a Primarius Szimfonikus Zenekar és a Ymiso Kamarazenekar Silló István vezényletével.   Forrás: Népszava

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc - = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - Gery
    Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
  • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 16:00: - Anonymous műsora
    Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
  • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 2. csütörtök, Zsigmond napja van.
Ma van a(z) Esélyegyenlőség napja.
Az év 18. hete és 123. napja.
Holnap Timea, Irma napja lesz.

926. A magyar had egy része Szent-Gallenben volt, mely táborozást és a Magyarok jellemét, szokásait és erkölcseit igen tanulságosan ismerteti Ekkehard a szent galleni bencés monostornak a X. században élt történet írója.


1523. II. Lajos király Budán kelt rendeletében eltiltotta Luther Márton könyveinek adás-vevését és olvasását.


Hajnal Anna: Májusnak első napjain

"A kútkávára süt a nap,
a cseppek gyöngyként hullanak,
himbál a vödör láncain - -
májusnak első napjain.

Az eltört köcsögön madár
kék füvön körbe-körbe jár,
új hajtást hajt rozmaring
májusnak első napjain..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com