Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Teremtés koronái - Csak arról ami a férfiakat érdekli
40
hallgató

A mozgássérült igazolványok harmada kamu?

- 2009. április 15. 6:36 - 3422 megtekintés

A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványára vonatkozó szabályok szigorítására országgyűlési határozatot nyújtott be Hagyó Miklós fővárosi főpolgármester-helyettes.

A szocialista politikus pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a jövőben kétféle engedélyt adnának ki, valamint az okmány megszerzésének menetén is változtatnának. Az egyik parkolásra jogosító igazolvány saját jogú lesz, tehát a jogosítvánnyal rendelkező mozgáskorlátozott tulajdonában lévő autóra, a másik fajta okmány pedig úgynevezett szállítói jogú engedély, s a mozgásában korlátozott személyt szállító jármű vezetője részére bocsátanák ki – mondta Hagyó Miklós, hozzátéve, az utóbbi igazolvány egyórás ingyenes parkolásra jogosít majd, az előbbi változatlanul korlátlan időtartamra. A tervek szerint az okmányok eltérő színűek lesznek. A jövőben a mozgáskorlátozotti igazolvány használatának jogosultságáról nem a háziorvos dönt majd, hanem az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) szakorvosi javaslatára állítja ki azt az önkormányzat. A főpolgármester-helyettes elmondta továbbá, hogy azoknak, akik jelenleg nem az ORSZI által kiállított okmányt használják, ebben az évben mindenképpen meg kell újítaniuk az igazolványt. Változás lesz továbbá abban is, hogy – korlátozottan ugyan – de a BM-adatbázishoz hozzáférhetnek majd a parkolóellenőrök, akik annyit tudnak majd ellenőrizni, hogy az igazolvány érvényes, vagy nem. A főpolgármester-helyettes közölte, az idevágó fővárosi rendeletet úgy módosítják majd, hogy akik a mozgásukban korlátozottaknak fenntartott helyen jogtalanul parkolnak, azokra a mindenkori egyórás parkolási díj háromszázszorosát róják ki büntetésként. Hagyó Miklós hozzátette, a rendeletben szeretnék rögzíteni azt is, hogy minden ötvenedik parkolóhely legyen a mozgáskorlátozottaké. A tervek szerint 2010 januárjától már az új típusú igazolványok lesznek forgalomban. A változtatásokat támogatja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége. A szervezet budapesti elnöke, Szőllősiné Földesi Erzsébet az újságíróknak elmondta, eddig is számos fórumon kezdeményezték a jogszabály módosítását, mert egyrészt kevés a parkolóhely a mozgásukban korlátozottak számára, és sok a visszaélés az igazolványokkal. Magyarországon körülbelül 200 ezer parkolási engedélyt adtak ki mozgáskorlátozottaknak, s a becslések szerint a kiadási szabályok szigorodásával nagyjából 30 százalékos csökkenés lesz az igazolványok számában.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő * 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com