Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vincze Viktória - A mosolyodat el kellene ültetnem
59
hallgató

Az EDF nyílt levele a fogyatékossággal élő emberek biztonságáról

- 2022. március 5. 0:19 - 478 megtekintés

Az Európai Fogyatékosságügyi Fórum (EDF) felszólít minden felet, hogy biztosítsa a fogyatékossággal élő személyek védelmét és biztonságát Ukrajnában. Az EDF nyílt levele az európai intézmények vezetőinek, az európai, orosz és ukrán államfőknek, valamint a NATO-nak.

Az Európai Fogyatékosságügyi Fórum (EDF) felszólít minden felet, hogy biztosítsa a fogyatékossággal élő személyek védelmét és biztonságát Ukrajnában, tiszteletben tartva:

 • a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezményből eredő kötelezettségeiket, különösen az Egyezménynek veszélyhelyzetekre és humanitárius vészhelyzetekre vonatkozó 11. cikket;
 • az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2475 (2019) számú, a fogyatékossággal élő személyek konfliktusban való védelméről szóló határozatát;
 • a nemzetközi humanitárius jogi alapelveket.
Bármely válság- vagy konfliktushelyzetben a fogyatékossággal élő személyeket aránytalanul nagy mértékben fenyegeti magára hagyatottság, az erőszak és a halál, valamint a biztonsághoz, a segélyezéshez és a helyreállítási támogatáshoz való hozzáférés hiánya. A fogyatékossággal élő nők fokozottan ki vannak téve a szexuális erőszak kockázatának, a fogyatékossággal élő gyermekek pedig nagyobb mértékben vannak kitéve a bántalmazásnak és az elhanyagolásnak. A biztonságra és a menekülésre/evakuálásra vonatkozó alapvető fontosságú információ gyakran nem akadálymentes, és maguk az evakuációs központok is ritkán akadálymentesítettek, ami azt jelenti, hogy a fogyatékossággal élő emberek nagyon sokszor magukra maradnak.
Ukrajnában 2,7 millió fogyatékossággal élő személyt tartanak nyilván. Az országban lévő civil kapcsolataink megerősítették, hogy a fogyatékos emberek helyzete elkeserítő. Kijevben például az óvóhelyek nem akadálymentesek, így a fogyatékossággal élő emberek kénytelenek otthon maradni, és fogalmuk sincs, hová mehetnének biztonságban.
Azok a fogyatékossággal élő emberek, akik intézetben élnek, és akiket már eleve elszakítottak a közösségüktől, annak vannak kitéve, hogy magukra hagyják és elfelejtik őket. Csak Ukrajnában legalább 82 ezer gyermeket különítettek el így a társadalomtól, és nagyon sok fogyatékossággal élő felnőttet tartanak tartósan intézetben.
Felszólítjuk a politikai vezetőket és a válsággal foglalkozó valamennyi humanitárius szereplőt, hogy biztosítsák, hogy a fogyatékossággal élő emberek:
 
 • férjenek hozzá teljes mértékben minden humanitárius segítséghez;
 • kapjanak védelmet az erőszakkal, a bántalmazással és az elhanyagolással szemben;
 • kapjanak hozzáférhető tájékoztatást a biztonsági és segítségnyújtási protokollokról, az evakuálási eljárásokról és az elérhető támogatásról;
 • férjenek hozzá teljeskörűen az alapvető szolgáltatásokhoz, ideértve a vízellátást és a szennyvízelvezetést, a szociális támogatást, az oktatást, az egészségügyi ellátást, a közlekedést és a tájékoztatást.
 • minden érintettet tartsanak számon és ne hagyják őket magukra; az intézkedések vonatkozzanak a bentlakásos intézetekben élők teljes körére, és az árvaházakban élőkre is; és az áthelyezési vagy evakuálási intézkedések nem kényszeríthetnek még több fogyatékossággal élő személyt arra, hogy ilyen intézetekben éljen.
 • a fogyatékos embereknek az őket képviselő szervezeteken keresztül érdemben részt kell tudni venniük minden humanitárius tevékenységben.
Ezen túl különös figyelmet kell fordítani a leginkább veszélyeztetett személyekre – ideértve a nőket, a gyermekeket, a vak és siketvak személyeket, a pszichoszociális és értelmi fogyatékossággal élő személyeket, valamint a magas támogatási szükségletekkel élő személyeket.
Ma teljes körű konfliktusnak vagyunk tanúi európai földön. Az ukrajnai helyzet eszkalálódásával az Európai Fogyatékosságügyi Fórum (EDF) sürgősen emlékezteti az államokat arra a felelősségükre, hogy biztosítaniuk kell valamennyi fogyatékossággal élő személy védelmét és biztonságát.
Az EDF továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és kapcsolatban áll partnereivel.
Yannis Vardakastanis
az EDF elnöke, 
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat - = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com