Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
19
hallgató

Enni való topánkák

- 2020. november 13. 8:30 - 357 megtekintés

Fehércsoki-krémes szivárványtortából, cseresznyés pitéből vagy puncsöntetes vaníliafagyiból is lehet rendelni 37-est vagy akár 41-est is. A számok nem a sütemények átmérőjét vagy a magasságát jelzik, hanem – a lábméretet. Merthogy női cipőkről van szó, pontosabban édességnek maszkírozott lábbelikről. Származási helyük természetesen a sok polgárának igencsak különleges ízléséről is ismert Egyesült Államok. A történet pedig úgy […]

Fehércsoki-krémes szivárványtortából, cseresznyés pitéből vagy puncsöntetes vaníliafagyiból is lehet rendelni 37-est vagy akár 41-est is. A számok nem a sütemények átmérőjét vagy a magasságát jelzik, hanem – a lábméretet. Merthogy női cipőkről van szó, pontosabban édességnek maszkírozott lábbelikről. Származási helyük természetesen a sok polgárának igencsak különleges ízléséről is ismert Egyesült Államok. A történet pedig úgy kezdődött, hogy néhány éve egy floridai fiatalember arra jutott: „Minden nő megérdemli, hogy különlegesnek érezze magát, és ne kelljen olyan cipőkben járnia, mint bárki másnak.”

Chris Campbell ötlete nem volt teljesen előzmény nélküli, hiszen már korábban is volt dolEnni való topánkákga lábbelikkel. Egyetemistakorában ugyanis egy olyan cégnél dolgozott, amely egyedi edzőcipőket forgalmazott, és az egyes párok felsőrésze – mimikriszerűen – hol fakérget, hol vízfelszínt, hol emberi bőrt utánzott. Innen lépett tovább 2013-ban a nagyobb alkotói szabadságra vágyó fiatalember, amikor vállalkozást gründolt Shoe Bakery (Cipőcukrászda) néven, kizárólag a női vásárlók szívének és pénztárcájának a meghódítására. Az üzleti modell arra az egyszerű – és meglehetősen sztereotipikus – okoskodásra épült, hogy miután a gyengébbnek mondott nem képviselői sem a szép cipőknek, sem a kívánatos sütiknek nem egykönnyen állnak ellen, érdemes lenne ötvözni e kettőt.

A floridai Orlandóban berendezett cégközpontban Campbell neki is látott a kísérletezésnek. Kezdetnek mindjárt bekapott vagy húsz amerikai fánkot, hogy közben tanulmányozhassa a máz textúráját és a rápotyogtatott színes cukorkák elrendezését. A gondos kutatómunka meghozta az eredményt: az alapítónak és feleségének, Aieshának sikerült kidolgoznia azt a félig-meddig cukrászati módszert, amellyel az eredeti süteményekhez a megszólalásig hasonlító topánkákat tudnak előállítani. „Mindig is élveztem a kihívást, hogy a dolgokat valami másnak láttassam, mint amik valójában” – ecseteli munkája lényegét a cipőcukrász.

A teljesen lapos, tűsarkú és teli talpú változatban készített cipőkre több rétegben viszik fel az ételhatású díszítést, ami ugyan nem ennivaló, ám a még teljesebb illúzió kedvéért a matériának kellemes, a megidézett süteményekére emlékeztető (például vaníliás) illata van. A vajkrémnek, amerikai fánknak, csokoládéöntetnek, olvadozó fagylaltgombócnak vagy puha piskótának tűnő ornamentika általában néhány bejáratott formában készül, de a kinézetük maximálisan személyre szabható. Ezt a többnyire a 18 és 40 év közötti korosztályból verbuválódó vásárlók a Shoe Bakery honlapján tehetik meg, ahol megrendeléskor lényegében a szivárvány minden színéből válogatva alakíthatják ki a konfetticukorkák, szirupok, öntetek, krémek, tölcsérek és tészták összhatását. Itt dönthetnek arról is, hogy kerüljön-e ropogós cseresznye dísz a körömcipő orrára helyezett tejszínhabkarikára.

Campbell eredetileg szerény családi vállalkozásnak szánta az ötletét, és azt remélte, hogy legalább kettejüket a feleségével eltartja. A közösségi média azonban számukra is kinyitotta a világot, a befutott cég ma már több alkalmazottat foglalkoztat, és több kontinensre is szállít. Pedig a különleges alkalmakra – elsősorban esküvői vagy szülinapi partikra – rendelt egyedi lábbelikért elég mélyen a zsebbe kell nyúlni: a magassarkúak és a telitalpúak ára 250–600 dollár mozog. Az már (vagy az is) ízlés dolga, hogy ehhez választanak-e a vásárlók egy „ízvilágban” passzoló (magyarán: ugyanolyan sütinek vagy fagyinak maszkírozott) retikült is. Igaz, ezt már egy nagyságrenddel kisebb összegért tehetik.

(megjelent: HVG, 2020. 11. 12.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 - = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com