Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
47
hallgató

Karácsonykor adományozunk a legtöbbet

- 2012. december 13. 19:09 - 2447 megtekintés

Karácsonykor többen és többet adományozunk, mint év közben. Ez a tendencia, úgy tűnik, idén sem csökken, azonban az előző évekhez képest kicsit árnyaltabb az összkép- áll a Human Dialog Kft. felmérésében.

Karácsonykor többen és többet adományozunk, mint év közben. Ez a tendencia, úgy tűnik, idén sem csökken, azonban az előző évekhez képest kicsit árnyaltabb az összkép- áll a Human Dialog Kft. felmérésében.
Karácsonykor nagyobb valószínűséggel adományoz az is, aki év közben nem teszi. Ez nem meglepő, hiszen ez az ünnep talán az egyetlen, amikor mindenki megáll egy kicsit, és nemcsak magának, de akár ismeretleneknek is szép pillanatokat próbál szerezni. Az ünnepi hangulat fogékonnyá teszi az embereket, és ez nem változik, még ha gazdasági válság is van.

Az éves adományok közel harmada karácsonykor érkezik

A 2012-es szja 1%-os eredményeknél az látszott, hogy megtört a korábbi évek trendje, a felajánlók száma lényegében nem nőtt tovább, mindössze közel 1%-kal, szemben a korábbi években tapasztalt 5%-os bővüléssel. Mi a helyzet a karácsonyi adományozással?

„Két részre érdemes bontani a témát. Egyrészt megvizsgálni, hogy a többi hónaphoz képest nő-e decemberben az adományozási hajlandóság, másrészt összehasonlítani a számokat az elmúlt évek azonos időszakaival” – mondja Miha Tamás, civil kommunikációs szakember, a Human Dialog Kft. ügyvezetője. – „Az első esetben a válasz egyértelműen igen. Tapasztalataink alapján az éves adományösszeg 26%-a folyik be decemberben.” – teszi hozzá.

Már a november és az október is „erős”, előbbinek 3 év átlagában 11,7%, utóbbinak pedig, a 8,2%-os áprilishoz hasonlóan, 8,4% a súlya egy éven belül. Igaz, ezzel a képzeletbeli 3. és 4. helyezett október és április gyakorlatilag már „csak” az éves átlagot (8,3%) hozza. A jótékonyság szempontjából leggyengébb hónap rendre a január, az adományok átlag 3,4%-a érkezik akkor. Szintén gyengének számít még a június és az augusztus is, viszont érdekesség, hogy a július pozitív értelemben lóg ki ebből a sorból.

„Ami pedig az azonos időszakok összehasonlítását illeti, a 2009. január 1. és 2011. dec. 31. közötti 3 év adományainak elemzését nézve a folyamatosan hírlevelekkel kommunikáló ügyfelek körében nőtt az adományösszeg. 2009-ben 20,2%, 2010-ben 28,8%, 2011-ben pedig 29,2%-os volt a decemberi eredmény mértéke. Fontos megemlíteni, hogy az eredményesség nagyban függ az adott időszakban futó kampány tartalmától is, így ezek a számok nem tisztán az adományozási hajlandóságot jelzik, azonban a tendenciát figyelve így is mindenképpen érdekes az eredmény” – teszi hozzá Miha Tamás.

Az általános karácsonyi adományozási kedv mellett az sem mellékes, hogy a felajánlók a különböző szervezetek segítségével könnyebben el tudják juttatni adományaikat a rászorulóknak, nem egyedül kell felkutatniuk, kinek és hogyan adományozzanak.

Nem csak a magánszemélyek, a szervezetek is aktívak

A karácsony számos civil szervezetet is megmozgat. Ez az az időszak, amikor az alapítványok, egyesületek nagyszabású adománygyűjtési kampányokat szervezve válnak aktívvá. Az akciókból idén sincs hiány, a legtöbb ismert szervezet december elejéig elindította immár hagyományosnak mondható adventi kampányát. Ilyen a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett Cipősdoboz akció, az Ökumenikus Segélyszervezet szokásos adventi kampánya vagy a Mikulásgyár, ahol önkénteskedni is lehet. A korábban megszokott és népszerű Aranyág viszont egy ideje nem látható. A közmédia idén Jónak lenni jó címmel indított adománygyűjtő kampányt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvái javára.

forrás: marketinginfo.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 + négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. május 31. szerda, Angéla, Petronella napja van.
Ma van a(z) Nemdohányzó világnap.
Az év 22. hete és 151. napja.
Holnap Tünde napja lesz.

1440. Erzsébet, özvegy királyné, csecsemő fia koronázása után, a bölcsőbe csomagolt koronával Győrbe vonult.


1943. Könyvnapok kezdete Budapesten. Megjelent 80 könyv, valamennyi magyar szerző műve. Köztük: Babits Mihály: Az európai irodalom története, Bartók Béla-Kodály Zoltán: Erdélyi és magyar népdalok c. könyve.


Lesznai Anna: Elviharzott május

"...Május, be jó, hogy elmúlsz!
Gyötrelmes ünneped
Öröklétszomjazó,
Száguldó pillanat.

Most tisztább lesz a menny,
Sötétebb lesz a lomb
Lassúbb a szívverés,
Az árnyas fák alatt..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com