Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
24
hallgató

Kiestek a “zsiványok” a rokkant ellátásból?

- 2012. november 12. 19:15 - 2259 megtekintés

Zsiványoknak nevezte a rokkantak egy részét Obersovszky Péter abban a beszélgetésben, ami 2012. november 9-én hangzott el az MTV “Ma reggel” című műsorában. A reggeli adásnak Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja, korábbi államtitkár volt a vendége, akit a rokkantak és fogyatékkal élők helyzetről is kérdeztek.

kép

A beszélgetés akörül zajlott, mennyire igazságos az Orbán kormány döntése abban a tekintetben, hogy a korábban rokkant ellátásban részesülő pótcselekvésnek is beillő gombot válogató ál-vak embereket, ahogy erre a visszaélésre egy gödöllői vállalkozásnál fény derült,- miért kellene a rendszernek szociális alapon támogatni, és egyáltalán egykalap alá lehet-e venni őket azokkal a rászorulókkal, akik valóban súlyos rokkantak, és joggal szorulnak méltányos ellátásra.

Korózs maga is felháborodottan utasította vissza azt, hogy néhány ezer ember miatt,- akik netán valóban visszaélhettek a juttatással – közel 194 ezer valóban rászoruló, megváltozott munkaképességü személyt büntettek azzal, hogy megvonták tőlük korábbi ellátásuk nagy részét.

Embertelen dolog volt az – fejtette ki véleményét Korózs, hogy a rendszer hibája miatt és ahelyett, hogy azon változtattak volna, egy tollvonással drasztikusan csökkentették a rászorulóknak járó juttatást.

Azzal kapcsolatban, hogy az ominózus adásban részben-egészben zsiványnak lettek titulálva a rokkantak és a megváltozott munkaképességüek, megkereste szerkesztőségünket Demeter Éva, a Magyar Szociális Fórum (MSZF) ?Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért? csoporttól és kérte, hogy a mind a 300 ezer “volt” korhatár alatti rokkantnyugdíjas nevében megírt nyílt levelét tegyük közzé. A kérésnek eleget téve a levelet teljes terjedelemben közreadjuk:

Tisztelt Magyar Honfitársaink!

j jelzővel (?zsiványok?) illették a korhatár alatti rokkantakat, illetve azok egy részét.

Itt és most mondjuk ki azt, hogy álljon meg a menet! Legyen ebből elég!

Eljött a pillanat, amikor minden jóérzésű magyar Honfitársukhoz szólni kell!

Itt az idő! Most, vagy soha! Mert később, már késő lesz!

Szólni kell, hogy legyen most már elég az alábbiak miatt:

em mehetünk el szó nélkül amellett, ami ma hazánkban a korhatár alatti rokkantak elleni üldözés és a cinizmus szintjén zajlik! Ezt minden ember, csak akkor értené meg igazán, hogy mi is folyik itt valójában, ha ő maga is érintetté válna. Sose legyen része benne senkinek!

Nekünk még annyit sem ígért a magyar kormány, mint Wintson Churchill angol miniszterelnök a saját népének az 1940. május 13-i parlamenti beszédében:

?Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket?!

Számunkra, még ilyen áron sincs megmenekülés? Nincs! Számunkra, még ennél is rosszabb a helyzet! A korhatár alatti rokkantaknak éhezést és fagyhalált szánnak a törvényhozók és a végrehajtók? Előbb, vagy utóbb hajléktalanként kell élni majd az öngondoskodó végnapjaikat? Kisemmizik, megalázzák és alapvető emberi jogaikban korlátozzák őket? Becsületes ország-építőként, átlag 30 évnyi munka és progresszív járulékfizetéssel, átlag 50 évesen a munkában megrokkantan, de az öregségi nyugdíjkorhatár meg sem élve, mire számíthatnak ők? Segélyre, vagy még arra sem? Fél kézzel, fél lábbal, félholtan, halálos betegen is? Milyen törvénykezés ez? Hogyan tudnak nyugodtan szunyókálni a döntéshozók és a végrehajtók, amikor itt embertelenség zajlik? Milyen értékrendet képvisel ez a keresztényi hitvallást hirdető kormány?

Az elmúlt hónapokban, volt itt adok-kapok a kormány és az ellenzék részéről is rokkantügyben. A kormány állítása szerint lesz munkahely bőven, mert az érintettek 60 ezer rehabilitációs kártyát váltottak ki. Kártya az van, de munka, az nincs! Olyan ez így, mintha egy üres bankkártyát nyomnának a korhatár alatti rokkant kezébe. Nincs rajta pénz, mert az EU pályázati támogatással beígért új foglalkoztatási program még csak jövőre indul. Beszélni viszont folyékonyan szoktak róla, mintha már történt is volna valami? A csapból is a ?számháború? folyik, ha a korhatár alatti rokkantak létszámáról esik szó. Senki sem érti, miért nem az ONYF hivatalos statisztikai létszámát használja a kormány a volt rokkantsági nyugdíjasok létszámát illetően? A rokkantsági nyugdíjjogfosztást megemlítve, csak 305.323 fő érintettről lehet beszélni, nem pedig hol 650 ezerről, hol 960 ezer főről, ahogy éppen a kormány-kommunikáció kedve tartja. A korhatár alatti ?volt?rokkantnyugdíjasoknak a munkaképes lakossághoz viszonyított 5%-os aránya semmivel sem magasabb, mint az EU-ban és a környező országokban. A kormány ebben is ferdít és kozmetikáz azzal, hogy az 62 év feletti rokkantakat is beszámítja a létszámba, holott azok, munkára már nem kötelezhetők. Az EU tagállamok közül egyedül nálunk történt meg a korhatár alatti rokkantak nyugdíjjogfosztása, ami a XXI. századi Európa törvénykezési szégyene!

Megengedhetetlen és tűrhetetlen volt a MTV M1-en 2012.11. 09-én, a Ma reggel: ?Rokkantak munka nélkül?? című adásában elhangzott, ?zsivány? szóhasználat a rokkantakkal szemben. A kormány-kommunikáció és a kormány közeli média, olyan elfogadhatatlan szóhasználatokkal, alaptalan stigmázással illeti a becsületes rokkantakat, hogy azok ellen tiltakozunk! Elég volt a csalózásból, a zsiványozásból és a jelzők kifogyhatatlan tárházából, amivel folyamatosan a korhatár alatti rokkantakat illetik! Melyik társadalmi réteggel mernék ezt megcsinálni rajtuk kívül? Morális szégyene ez a kormány-kommunikációnak és a kormány közeli médiának is.

A 2012. 01. 01-től hatályos rokkant-törvénnyel a segélyes pénzbeli ellátásokból éhezésre és fagyhalálra ítélnek minket? Érezzük magunkat úgy, mint egy drótkerítés nélküli koncentrációs táborban, otthont vesztetten? Lehet bennünket alázni, gyalázni egy élet munkája után megrokkantan – hová lett a humánum és a tisztelet? A halálos ítélet után, az utolsó szó jogán mit mondhatnánk még? A vétlen, korhatár alatti rokkantak, senkinek nem nyújthatnak be még kegyelmi kérvényt sem, ráadásul egész ország szótlanul végig nézi, hogyan pusztulnak el? Ez a lesüllyedt erkölcsi norma szégyen az egész országra nézve!

Kérjük a kormányt vonják vissza a 2011. évi CXCI. törvényt és a hozzákapcsolódó embertelen új komplex minősítő rendszert, addig amíg nem késő!

Forrás: MSZF

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ hat = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com