Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jazzklub - Zsuffa Péter műsora
25
hallgató

KULTURÁLIS ESÉLYTEREMTÉSSEL A LÁTÁSSÉRÜLTEK SZOLGÁLATÁBAN

- 2018. január 12. 12:52 - 746 megtekintés

A hazánkban élő látássérült személyeket összefogó, 22 tagegyesületet tömörítő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját. A szövetség és minden magyar látássérült ember számára 2018 több tekintetben is kiemelkedő év lesz, hiszen a jubileum alkalmából programokban gazdag Centenáriumi évet tart a szervezet.

A Centenáriumi év megnyitóján a Szövetség hangoskönyvtárát Bodor Tibor színművészről nevezték el. Az 1950-es évektől készültek hangoskönyvek látássérültek számára. Az MVGYOSZ 1961-ben alapította meg saját hangoskönyvtárát. Bodor Tibor színművész már az 1960-as évektől járt az MVGYOSZ székházában lévő stúdióba felolvasni, és ezt a munkát egészen a kilencvenes évek végéig folytatta, egészen addig, amíg egészségi állapota ezt engedte. A kitűzött célja az volt – mondta el Dr. Nagy Sándor az MVGYOSZ elnöke, hogy olyan mennyiségű hanganyagot készítsen, hogy ha valaki január elsején elkezdi hallgatni, egészen december 31-én éjfélig, folyamatosan hallgathassa az általa felolvasott műveket. Bodor Tibor ezt a célt el is érte, hiszen közel kilencezer órát olvasott fel. Napjainkban 371 könyv kölcsönözhető az Ő felolvasásában Homérosztól, Mikszáthon és Jókain keresztül, Rejtő Jenőig.

A mai világnak is szüksége van olyan példaképekre, mint Bodor Tibor volt – mondta el unokája, Puskás Kata Szidónia, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnöke –, mert Bodor Tibor munkássága azt mutatja, hogy egyetlen ember is rengeteget tehet másokért. Azt pedig, hogy az összefogás mire képes, a Centenáriumi év mutathatja meg, amikor is az alapítás alatt lévő Bodor Tibor Kulturális Egyesület és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közösen 100 darab új hangoskönyvet fog elkészíteni, ezzel biztosítva azt, hogy a látássérültek a modern és kortárs irodalom remekeivel is megismerkedhessenek emberi hangon felolvasott formában.

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület további célja még, hogy olyan kulturális programokat szervezzen, ahol látássérültek és látók közösen szerezhetnek élményeket. Az első ilyen alkalom a 2018.01.11.-én 18.00 órától megrendezésre kerülő jótékonysági estjük lesz, melyen a K.V. Art Design “Jól csak a szívével lát az ember” című, tapintható és látható kiállítása és ékszerbemutatója kerül megrendezésre, ahol a Merilyn Modell Stúdió modelljei vak és gyengénlátó hölgyekkel együtt mutatják be az ékszereket. Az est hangulatáról látó és látássérült zenészek és énekesek együtt fognak gondoskodni. Fellép Proksa Zoltán és a Kotta Nélkül Formáció. Az est helyszíne az MVGYOSZ székháza, Budapest, XIV. kerület Hermina út 47.

Bodor Tibor színművész 1921.02.11.-én született Kiskunhalason, Pályafutását – a Színművészeti Akadémia elvégzése után – 1941-ben, a szegedi Városi Színházban kezdte. 1942-től a miskolci színházban szerepelt. A háború alatt fogságba esett, hadifogoly színjátszók között lépett fel. 1948-tól a Pécsi Nemzeti, 1949-től a Madách Színház szerződtette. 1956-tól a Nemzeti Színház, majd 1959-től ismét a Madách Színház művésze egészen haláláig. Gyakran szerepelt pódiumon, kiváló versmondóként is közismert volt. 1951–52-ben és 1957-től a Színház- és Filmművészeti Főiskola versmondó tanáraként dolgozott. Színházi munkái mellett rendszeresen játszott játék- és tévéfilmekben. A Szomszédok című teleregényben Ő játszotta Kenéz elvtársat a nyomda művezetőjét. Az egyik legszebb hangú színésznek tartották. Szülővárosa 1987-ben díszpolgárává avatta. 2000.06.20.-án hunyt el Budapesten. /életrajzi adatok a Wikipedia alapján/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat - 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com