Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
58
hallgató

Nagyon sok mindenre használható az otthonfelújítási támogatás

- 2020. december 4. 20:37 - 600 megtekintés

A korábban felvett csok nem zárja ki az akár hárommillió forintos otthonfelújítási támogatás igénylését. Azok is élhetnek vele, akik csokkal költöztek rosszabb állapotú, felújítandó lakásba, vagy a csokkal építkeztek, de a kerti részek – kerítés, terasz, garázs – befejezésére már nem futotta. A szabályozás részletei alapján nagyon tág kereteket felállító, gyakorlatilag bármire felhasználható támogatási rendszer lép életbe 2021. január 1-jén.

Alig egy hónap múlva, január 1-jén indul az új otthonteremtési program, amelyből egyre több részletkérdés tisztázódik. A program eleve sokkal szélesebb kört szólít meg a korábbiaknál, már csak azért is, mert olyan elemeket is tartalmaz, amelyek nem lakásvásárlással, építkezéssel, költözködéssel járnak. Ebbe a körbe tartozik a tetőtér-beépítések kiemelt támogatása és a már előzetesen is a legnagyobb érdeklődést kiváltó otthonfelújítási program.

Utóbbi azt jelenti, hogy bárki – házaspárok, élettársak, egyedülállók –, aki legalább egy gyermeket nevel, annak lakásfelújítási, korszerűsítési költségei felét az állam utólag megtéríti. A vissza nem térítendő támogatás tehát a kiadások felét, legfeljebb hárommillió forintot jelent. Vagyis akkor lehet a maximális támogatási összeget megkapni, ha valaki legalább hatmillió forintért végeztet korszerűsítési munkákat otthonában.

Maga a szabályozás – amely egy hete kormányrendelet formájában jelent meg a Magyar Közlönyben –

alapvetően nagyon megengedő, és csak olyan pontokon szigorú, amelyek egyébként visszaélésre adnának lehetőséget.

Ezért a jogszabály gyermeknek tekinti a 12. hetet már betöltött magzatot, egészen a nagykorú gyermek 25 éves koráig, ha a szülővel egy háztartásban él. Ha a gyermek megváltozott munkaképességű, fogyatékkal él vagy gyodra (gyermekek otthongondozási díja) jogosítja a szüleit, akkor nem számít az életkor.

Az igénylés feltétele a köztartozás-mentesség és a legalább egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Utóbbi felsőoktatási jogviszony és munkaviszony is lehet, amelyet akkor számítanak be, ha legfeljebb harminc napra szakadt meg a jogviszony az elmúlt egy évben. Sőt aki elveszítette a munkáját a járvány idején, annál az utolsó három hónapra az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik. A nyugdíj mellett végzett bármilyen munkavégzés is beszámítható. Hogy milyen munkálatokra lehet igénybe venni az állami támogatást, abban rendkívül tág kereteket hagy a jogszabály, amely összesen 19 pontban részletezi a szóba jöhető lehetőségeket.

Itt a klasszikus konyha- és fürdőszoba-felújítástól kezdve a burkolatok vagy nyílászárók cseréjén át minden megtalálható, még olyan elemek is, mint egy napelemes rendszer telepítése, terasz vagy erkély kialakítása, garázs és kerítés építése vagy beépíthető bútor, esetleg konyhai gép beépítése.

A támogatás igényléséhez egy egyszerű szerződést kell kitölteni. A felújítás során gyűjteni kell az anyagbeszerzések és a munkadíjak számláit, amelyeket összegyűjtve a Magyar Államkincstárnak (MÁK) kell beküldeni. Az újabb és újabb felvetődő kérdéseket megválaszoló Novák Katalin tegnap erről is beszélt Facebook-videójában, ugyanis sok a félreértés. A támogatás fele-fele arányban számolható el a munkadíjakra és az anyagköltségekre. Novák Katalin olyan példát említett, amelyben egymillió forintba került a munka és hárommilliót költöttek anyagra. Ez esetben az összes kiadás fele, kétmillió forint igényelhető vissza úgy, hogy a teljes munkadíjat fedezi a támogatás, az anyagköltségből viszont csak egymillió forintot. Az, hogy a munka és az anyag után számlákat kell bemutatni, a visszaélések, a feketemunka elkerülése érdekében fontos. Ezzel lehet elkerülni, hogy valaki úgy igényelje a támogatást, hogy a szomszéddal megbeszélés alapján dolgoztat, vagy azt, hogy illegális kereskedésből, „kamionról leesett”, feketén beszerzett alapanyagokból történjen a felújítás.

Az összegyűjtött számlákat a munka befejezését követő hatvan napon belül kell eljuttatni a MÁK-hoz. A kincstárnak harminc napja van arra, hogy elbírálja a támogatást, majd öt napon belül ki is utalja a támogatási összeget. Novák Katalin tegnap azt is hangsúlyozta, hogy a korábban felvett családi otthonteremtési kedvezmény (csok) nem kizáró ok. Vagyis aki csokkal költözött olyan lakásba, amely felújításra szorul vagy aki csokkal építkezett, de hiányzik még a kerítés, a garázs vagy a télikert, az is élhet a lehetőséggel.

(Forrás: Magyar Nemzet)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 * = húsz(on) öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com