Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Program ajánló -
37
hallgató

Pesten is begyûjtik a csaló rokkantkártyásokat

- 2008. augusztus 15. 8:48 - 676 megtekintés

Nehéz napok járnak az mozgássérültkártyával ingyen parkolókra. Elsőként Miskolcon, majd Szegeden léptek fel keményen a sorozatosan szabálytalankodók ellen. A példa ragadós, már a fővárosban is megtartották az első razziát.

Csütörtökön a főváros XII. kerületében gyűjtötték be a rendőrök a jogosulatlan használókat. A kerületi kapitányság bűnügyi osztályvezetője, Csipler Norbert a FigyelőNetnek elmondta, az akcióban hat olyan autóst sikerült kiszűrniük, akik jogtalanul használtak igazolványt. A “felhasználók” közül ketten olyan személy nevére kiállított igazolvánnyal parkoltak, akik már meghaltak. A többiek más nevére kiállított, így például hozzátartozó nevére szóló kártyákkal védekeztek a parkolási díjak ellen. Más esetben pedig nem volt jelen az, akinek a szállítására vonatkozott az engedély, ami pedig szükséges a kártya jogos használatához. A bűn útján Az említett hat ember bizonyára tanulságos délutánt töltött a kapitányságon. Az ilyen intézkedések nem is titkolt szándéka az eljárás folyamatának visszatartó ereje. A tortúra ugyanis egy kihallgatásból és a rabosítási eljárásból áll. Újjlenyomatot és tenyérnyomot is vesznek, majd lefotózzák az illetőt, és bekerül egy kötelező nyilvántartásba is, amelyre mindenkit feltesznek, ha gyanúsítottként bekerül a rendőrségre. A várható büntetések mértéke azért nem lesz letöltendő szabadságvesztés, bár erre is lehetőséget ad a törvénykönyv, miután az előállítottak közokirat-hamisítást követtek el. A bírói gyakorlat azért inkább az, hogy ilyen esetekben megrovást és pénzbüntetést, 20-120 ezer forintig rónak ki. Persze abban az esetben, mint ami itt is megtörtént, hogy az egyik “elkövető” megpróbálta megvesztegetni a rendőröket, már más lehet az ítélet. Ilyenkor a Budapesti Nyomozó Ügyészség is vizsgálatot kezdeményez majd. Színezni kéne Hazánkban 302 ezer mozgássérült számára állítottak ki parkolást segítő okmányt, Budapesten 40 ezer mozgássérült-igazolvány van nyilvántartva, ennyien osztoznak a durva becslések szerint pár ezernél valamivel több helyen. A kártyák érvényességi ideje egyébként öt év ezt követően vizsgálják a jogosultságot. Ennek módja jelenleg a háziorvosi praxis részét képezi, ám a jövőben ez változhat. Pontosan a sok visszaélés miatt központosítanák a rendszert, mondja Molnár Jenő a Budapesti Mozgáskorlátozottak Egyesületének munkatársa. Hozzáteszi, ők régóta szorgalmazzák például azt a megoldást is, hogy legyenek különböző színűek a jogosultsági kártyák. Azok kártyája, akik csak szállítási jelleggel használhatják, jól láthatóan legyen megkülönböztetve azokétól, akik a maguk jogosultsága alapján kaptak igazolványt. Forrás: FN

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com