Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Névnap köszöntő -
31
hallgató

Sztár tanárházaspár a Vakrepülés Színházból

- 2019. január 31. 18:16 - 700 megtekintés

Nem túlzás kijelenteni, hogy Zugló legkülönlegesebb pedagóguspárját Máj Krisztina és Pál Zsolt alkotja. A Vakok Általános Iskolájának angoltanára, illetve a Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium informatikatanára egyaránt vak.

– Mindketten koraszülöttek voltunk, sőt mindketten hat és fél hónapra jöttünk világra, így első heteinket inkubátorban töltöttük – mesélte Krisztina. – Mindez egy olyan korban történt, amikor még kevésbé tudták kezelni, orvosolni ezt a helyzetet, ennek köszönhetően mindketten „ROP-osok” (koraszülöttek ideg-hártya-elváltozásában szenvedők), ennek következtében pedig vakok lettünk. Kriszta és Zsolt élete egymástól távol, Budapesten és Debrecenben kezdődött, hogy aztán itt, Zuglóban érjen össze.

Kriszta fővárosi gyerekként járt be a Vakok Intézetébe, ahol mindazokat az ismereteket sikerült elsajátítania, amelyek az önálló élethez feltétlenül szükségesek. Az angol nyelv iránti vonzódását apukájától „örökölte”, aki autodidakta módon tanulta az idegen nyelvet, és aki az első idegen szavakat megtanította neki. Kriszta a nyelvtanári diploma mellett a gyógypedagógusi végzettséget is megszerezte, majd egy véletlen üresedésnek köszönhetően állást kapott a Vakok Általános Iskolájában.

Zsolt útja valamivel kanyargósabb volt, ő az óvoda, majd az iskola miatt kénytelen volt Debrecen és a főváros között ingázni. Ez pedig a családját is szétszakította. Végül anyukájával Budapestre költöztek. Ennek ellenére egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte, ahol programozói, majd informatikatanári végzettséget szerzett. És Krisztához hasonlóan ő is abban az iskolában, a Neumannban helyezkedett el, ahol egykor a tanulmányait végezte. – Mindig is programozó akartam lenni. Szerintem a 90-es években én voltam az első vak Magyarországon, akinek saját e-mail-címe és weboldala volt. Jelenleg vak gyerekeket oktatok informatikára Zuglóban.

A két vak pedagógust a Vakrepülés Színház hozta össze. Kriszta alapítóként játszott a társulatban, ahova Zsoltot technikusnak hívták. Ott találkoztak, és szerettek egymásba és a társulatot azóta is mindketten kiemelten kezelik.

– Korábban a Lipták Villában játszottunk, jelenleg a Zuglói Civil Házban, így ez is a kerülethez köt bennünket – tette hozzá Krisztina. – Félévente két előadásunk van, melyre sokan kíváncsiak. Ha ezzel hozzá tudunk járulni az ép emberek érzékenyítéséhez, akkor már megérte a sok munkát. Kriszta és Zsolt több fronton próbálnak helytállni. Előbbi a tanítás mellett felnőtteknek is oktat angol nyelvet, illetve könyvkorrektúrával is foglalkozik, Zsolt pedig a tanítás mellett egy internetes rádió főszerkesztője.

– Mindketten tudjuk, hogy látóként más lenne az életünk. Krisztáért csak úgy kapkodnának a gyógypedagógiai intézmények, én meg programozóként a sokszorosát keresném a mostaninak. Ennek ellenére elégedettek és pozitívak vagyunk, mert tudjuk, hogy mindig számíthatunk egymásra – mondta Zsolt. (nyomtatásban megjelent:  Zuglói Lapok, 2019. január 24.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 2 = nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com