Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
54
hallgató

Szúrópróba

- 2020. november 22. 13:00 - 921 megtekintés

DROG – A nyomortelepekre gyakran ki kell hívni a mentőt a szintetikus kábítószerek miatt Szúrópróba A herbalként árult szintifüvet ma már úgy fogyasztják a fiatalok, mint régen a csokoládét. A marihuánánál is népszerűbb. De nem lankad a zene és a bika nevű szerek iránti kereslet sem, kelendőbbek az alkoholnál. Fogyasztásuk nem titok, hatásosan mégsem tudnak […]

DROG – A nyomortelepekre gyakran ki kell hívni a mentőt a szintetikus kábítószerek miatt

Szúrópróba

A herbalként árult szintifüvet ma már úgy fogyasztják a fiatalok, mint régen a csokoládét. A marihuánánál is népszerűbb. De nem lankad a zene és a bika nevű szerek iránti kereslet sem, kelendőbbek az alkoholnál. Fogyasztásuk nem titok, hatásosan mégsem tudnak ellene tenni, a változáshoz hit és akarat kell. Sok függőnek emberfeletti próbatétel.

Egyetlen óra alatt 15 tűt, üvegcséket, melegítésre használt konzervdobozt és kanalat, valamint három fóliát talált a miskolci Drogambulancia Alapítvány legutóbbi drogszemétgyűjtésén az Avasi református temetőben. A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársának még februárban jelezte egy édesapa, hogy ötéves gyermeke használt tüt vett fel a földről séta közben – mondja Dohos Tímea, a Drogambulancia Alapítvány elnöke. Sajnos őket ez már nem lepi meg, hiszen naponta szembesülnek azzal, mennyire elterjedt a kábítószer-használat.

„Vetkőzős zene”
Mivel a drogszemét veszélyes hulladék, össze-szedését komoly óvintézkedések mellett végezték, majd megsemmisíttették a sajóbábonyi ÉMK Észak-magyarországi Környezetvédelmi Kft.-nél. A szakember arra int, ha ilyen eszközöket találunk, ne vegyük fel azokat, ne érjünk hozzájuk. A temető sem kivétel, ahová egyszerűen csak azért járnak a drogosok, mert ott elbújhatnak, nincsenek szem előtt. Miskolc kábítószer-fogyasztói és drogproblémái az utóbbi időben kerültek előtérbe. A felvételek, amelyeken zombikká változott tinédzserek haldokolnak a borsodi megyeszékhely közterületein, a közösségi oldalakon terjednek.
– Bika és zene nevű drogot használó fiatal sajnos nálunk is megfordult. A bikából néhány szál elegendő volt ahhoz, hogy az illető ne érzékelje a végtagjait, úgy érezze, meg fog halni. Ö kórházba került. Aki a zenét, vagy ahogy egymás között nevezik, „vetkőzős zenét” használta, arról számolt be, hogy iszonyatosan fel forrósodott, testhőmérséklete meghaladta a negyven fokot, ezért azonnal le kellett vetnie ruháit. Arra sem emlékezett, hol járt, mit csinált – idézi fel Dobos Tímea.
A miskolci drogambulancia munkatársai tavasszal a diósgyőri stadion környékén folytatják munkájukat. Ez a terület évek óta veszélyeztetett, épp annyira, mint a Népkert, az avasi kilátó, a kisavasi pincesor, a belváros, a Selyemrét, a Csa-nyik-völgy – ahol sok turista is megfordul -, valamint számos tanintézmény és játszótér környéke. Az itt talált maradványok arra utalnak, hogy a mai használónak szinte mindegy, mit szúr magába, a lényeg számára az, hogy az anyag kábulatot okozzon. Lehet ez nyugtató, altató, de lehetnek opiátok is. A heroinisták a harminc év feletti korosztályból kerülnek ki manapság, a legidősebb miskolci ellátott 54 éves. Ők nem vagy kevésbé használnak szintetikus drogokat. A heroin mellett a kokain, a marihuána és a politox anyagok, köztük az amfetamin az, amit fogyasztanak.
–    Mi kell ahhoz, hogy a függő ellent tudjon mondani a csábításnak? – kérdem.
–    Elhatározás – válaszolja Dobos Tímea. – Ha ez megvan, támogatással és megfelelő kezeléssel minden függő számára elérhető a józanság állapota. Ez azonban hosszú folyamat, amely komoly akaratot is igényel. Minél hosszabb ideje tart a droghasználat, annál hosszabb a kezelés is. De minél hamarabb felismeri az érintett, hogy függősége kihat az egész életére, annál gyorsabb lehet a felépülés. A szerhasználónak nehéz döntéseket kell hoznia, fel kell forgatnia egész életét, amennyiben valóban le akar szokni. Többek között le kell cserélnie baráti társaságát. Új kapcsolatokat, új elfoglaltságokat kell keresnie. Javallott elszakadnia minden olyan tevékenységtől és közösségtől, amely a droghasználatra emlékezteti.
A Keleti pályaudvar felé igyekszem fényes nappal, amikor észrevétlenül mellém szegődik egy középkorú, kissé pufók, bajuszos férfi. A fülembe motyogja: csak akarnom kell, és pénzért bármilyen csodaszert elővarázsol a zsebéből. Bizonyára láthatta rajtam, nem vagyok az a fajta, aki lebuktatja, még ha nem érdekel is a dolog. Egy próbát megért neki. Megvonja a vállát, és elindul a jegypénztárak felé.
Lacival nem volt szerencsém személyesen találkozni, egy ismerősöm hozott vele össze az interneten. Laci 16 éves. Kalocsán gyerekeskedett, majd a szegedi Móravároson élt, a Cserepes soron, ahol az emberek az utcán főztek kődarabra állított alumíniumfazekakban, amelyek alatt faágakból, gumihulladékból rakott tűz parázslott, és ontotta magából a bűzt. A helyet mindenki messze elkerülte. Sajátos törvények uralkodtak a nyomortelepen: aki erősebbnek, bátrabbnak tűnt, annak volt igaza. A viszonylagos nyugalmat kábítószer-kiskirályok tartották fenn. Ebben a környezetben szinte minden fiatal anyagozott. A herbál, a kristály és a látnokzsálya volt a menő. Többüknél halálos befejezéssel.
Környezete hatására Laci is rászokott a fűre, majd hamar áttért a tűre. Több éven át használta a szereket intravénásán, mert eleinte jól érezte magát tőlük, mígnem annyira leromlott az egészségi állapota, hogy magától ment be a sürgősségire. Innen került a zárt osztályra, ahol félálomban feküdtek a páciensek az ágyakon, lekötözve. Ekkor már semmije se volt, mindenét pénzzé tette, hogy megszerezhesse a napi adagot, amely egyre nagyobb lett. Hiába határozta el ismételten, abbahagyja a szerhasználatot, nem ment. Amikor kiengedték az elvonóból, első dolga az volt, hogy beszerezte a cuccot, és belőtte magát. Egyre rosszabb állapotba került, már csak feküdni tudott. Végül ismét „feladta magát”, de ekkor már a zárt osztályra se engedték be. Az elzárkózás váratlanul érte és megdöbbentette. Azóta állítólag tiszta. Nem csövezik, nem lop, tervei szerint inkább visszamegy majd a suliba, kitanul egy szakmát, és családot alapít. De se Kalocsából, se Móravárosból nem kér többet, hiszen az ottani miliőben biztosan újrakezdené. Van egy nagynénje, akire támaszkodhat, aki fogja a kezét. Jelenleg is nála lakik Kiskunfélegyházán.
Videóbeszélgetésünkbe egy púnk külsejű kamaszgyerek is bekapcsolódik. Becenevén Dave. Haja félig leborotválva, a meglévő zöldre és kékre festve. Huszonötnek néz ki, de nincsen annyi. Ő Laci unokabátyja. Előzmények nélkül nyomja rá telefonját a kamerára. A képen, amit mutat, ötvenéves, égnek álló, vörös hajú csávók bőrnadrágban, láncokkal, szöges dzsekikben. Talán a vörös hajam miatt teszi hozzá: „He is the our man!” (Ő a mi emberünk!) Rájövök, a Sex Pistols együttes frontemberéről van szó. Keresem rajta a boldog ifjúkor arcvonásait. Látom is, meg nem is… A bandájuk egyik idősebb tagja egyszer kirabolt egy boltot, hogy legyen pénze drogra. Otthonról, az övéitől sose lopott, mindig másoktól, folytatja Laci történetét Dave. A haver nem úszta meg. Három évre lecsukták. Akkoriban a sitten is hozzá lehetett jutni bármihez, és ő hozzá is jutott. Sőt maga az orvos írt fel neki nyugtátokat, miután azt hazudta neki, hogy súlyosan de-pendens. A leszokás tehát nem ment. Ám az övé sima ügy, teszi hozzá a fiú, mert az apja, anyja is ivott, gyógyszerezett. Pedig mind a kettő naponta bejárt dolgozni. Az anyja egy bölcsődébe, amíg ki nem ütötte magát, és bevitték a pszichiátriára. A függönnyel akarta felakasztani magát.

Goa után az élet
A kannabisz luxus a marginalizált negyedekben, a biofűre, a herbálra viszont annyit költenek egy nap, amennyijük csak van. Két sör árán be lehet tőle állni, de már ötszáz forintért is megvásárolható egy kis pakk. Ezt a világlátott Robi részletezi, aki a negyvenes éveinek végén jár. Nem volt függő, de amikor fiatalon még teherbírónak érezte magát, időnként kipróbált ezt-azt. Az indiai Goán is eltöltött kétszer fél évet, a partik kedvéért, kíváncsiságból, és hogy leküzdje szorongásait. Hogy ott lehessen, eladta a szüleitől örö
A felépüléshez a kerti munka és a jó levegő is hozzájárulhatkölt budapesti családi házát, ám ez a pénz sem bizonyult elegendőnek. Az éhhalál ellen beállt statisztának Bollywoodba. Nem is keresett rosszul, de mire letelt a fél év, és haza kellett jönnie a lejárt vízum miatt, nem igazán volt már mit a tejbe aprítania. Miután az LSD-től sárkányfejű embereket látott, akik undorító módon csámcsogtak és zabáltak egy terített asztal körül, komolyan besokallt. Lemondott a pszichedelikumról, nem használt többé drogokat.

Jelenleg Nógrád megyében él, a Mátra lábainál, mert ott olcsón jutott házhoz. Mivel egyszer már felforgatta a falut a rendőrség egy újságcikk miatt, arra kér, ne írjuk le a település nevét. Pedig nem is árul el nagy titkot, csak megerősíti, amit nagyjából már mindenki tud vagy sejt. A városoktól távolabb eső falvakban a szintifű előállításához szükséges alapanyagokat szokták megrendelni, saját maguk ebből keverik ki a kábszert, amit gyógynövényekre, dohányra, sörbe csepegtetnek. Vagy fordítva. A gyógynövényt és a füstölőt áztatják bele a méreganyagba, majd megszárítják. Akinek nincs ehhez kedve, türelme, és több a pénze, az megveszi a dílertől a kész cuccot. Terjesztőből több is van falvanként, így bármi bármikor beszerezhető. Hétvégenként a legelfoglaltabbak, szinte aludni sem tudnak. A kuncsaftok azt mondják, ha szívnak, legalább történik valami. Ha más nem, akkor egymáson röhögnek, mennyire ki tudják ütni magukat.
Az anyag, ami idekerül, a legpocsékabb minőség, tömény méreg, mégis elszívják, felszippantják, belélegzik vagy megisszák. Eltompul az agy, nem tudnak eljutni egyről a kettőre, lelassul az idő. Semmire nem jó, mert a család tönkremegy tőle, de aki szívja, az is. Pedagógusoktól hallom, mivel a fizikai függés nagyon gyorsan kialakul, nem bírják ki nélküle. Az iskolába is beviszik, szívják a szünetekben. Van, aki bepörög tőle, hangoskodik, verekszik. Ez alól már az ötödikesek, a hatodikosok sem kivételek. Tanár, szülő, mindenki tud róla, de csak nézik tétlenül, mi történik. Vannak olyan nyomortelepek, ahová naponta ki kell hívni a mentőt. Korosztálytól függetlenül mindenki hódítja magát vele, hatévestől felfelé. Legtöbbször az történik, hogy a szerhasználó diákot kirúgják az iskolából, amit annyira nem is bán, tehát ezzel sem oldanak meg semmit.
Dobos Tímea szerint elsősorban a szülőket kell megszólítani, az ő figyelmüket szükséges felhívni arra, hogy egyik gyerek sincs teljesen biztonságban. – Mindegy, milyen iskolába jár, ha nincs meg a támogató csal
ádi háttér, nem beszélgetünk velük, nem tudjuk, kikkel és merre jár éjjelente, nagy bajba kerülhet. A szülőnek igenis fel kell kelnie éjszaka, amikor a gyermek hazaér, meg kell néznie, milyen állapotban van. Ismernie kell őt. Ha azt tapasztalja, hogy megváltozott, furcsa szokásai lettek, hirtelen eufórikus állapotba kerül, zavart, gyorsabban beszél, majd mindezt rossz hangulat, fáradékonyság váltja fel, nem árt gyanakodni. Nem szégyellni kell, nem titkolni, hanem segítséget kérni. A fiatalok többsége a kíváncsiság miatt próbálja ki a szereket. Nem szeretnének kilógni abból a közösségből, amelybe belekerültek.

Végleges szétcsúszás
Vilmos budapesti értelmiségi, amfetaminfüggő. Jómódban nőtt fel, a szülei se nem ittak, se nem verekedtek. A stimulánsra az egyetemen szokott rá, amikor rövid idő alatt sok mindent kellett megírnia, megtanulnia, és úgy tűnt, a csodaszerrel könnyedén meg is oldja a feladatokat. Ám csak a bravúros teljesítőképesség érzetét kapta meg, no meg a „fehér éjszakákat” követő kemény másnapokat. Idővel azon vette észre magát, hogy szer nélkül már nincs is kedve semmihez. Mint sokan mások, tizenéves korában marihuánával kezdte, majd
ecstasyval (eki) folytatta, amiből barátaival együtt elég sokat fogyasztott. Aztán jött az amfetamin, a speed, mert az ekitabletták egyre rosz-szabb minőségűek lettek, és többször lett fejfájása tőlük. Miután lemondott róluk, a keletkezett űrt be kellett tömni valami mással. így jött képbe a speed, vagyis ahogy ők mondják, a spuri, amelyet ismerősök útján könnyen be lehetett szerezni. Először csak háromhetente, később egyre gyakrabban használta. Észre se vette, hogy napi fogyasztóvá vált, a spurizás része, sőt éltetője, mozgatója lett az életének. Feloldódott, bátorságot kapott tőle. Amfetaminnal a szervezetében könnyebben kötött barátságokat, vett részt a közösségi életben, úgy gondolta, ez az az érzés, amelyre mindig vágyott. Csakhogy a kezdeti mennyei állapot veszíteni kezdett erejéből, majd teljesen szertefoszlott. Leszokni viszont nem tudott. Pszichiátere futni küldte, de azt is unta. A szermentes szünetekben már nem haladt a munkájával.
Négyévi intenzív használat után azzal kellett szembesülnie, hogy már akkora a napi adagja, amekkora mást egyből megölne, neki pedig csak ahhoz elegendő, hogy „működni” tudjon. A folytonos stimulálás a szervezetét is kimerítette. PhD-diplomával a zsebében odajutott, hogy 35 évesen üresnek érzi mindennapjait, elveszettnek a szabadságát és saját magát, hiszen egyetlen kérdés tartja fogságban: mi lesz vele, ha holnaptól nem jut hozzá a cucchoz?

KORTALAN SZENVEDÉLY A Nemzeti Kábítószer Adatgyűjtő és Kapcsolattartó Központ legutóbbi, 2019-ben összesített felmérésének megfelelően a felnőtt népesség (18-64 évesek) 2,3 százaléka, a fiatal felnőttek (18-34 évesek) 5,3 százaléka fogyasztott tiltott drogot, akár háromnál is több típusú szert egy év alatt (a vizsgálatot négyévente végzik). A legtöbb felnőtt marihuánát vagy hasist szívott (7,4 százalék), illetve ecstasytablettát vett be (4 százalék). A két legnépszerűbb szert a szintetikus kannabinoidok (herbál, bio, szintifű: 1,9 százalék), az amfetamin (1,7 százalék) és a többnyire kristály néven forgalmazott dizájnerstimulánsok (1,3 százalék) követik. A fiatal felnőtt népesség szerpreferencia-sorrendje megegyezik a felnőtt lakosságéval.
Az iskoláskorúak (9-10. évfolyam) körében a marihuána volt a legelterjedtebb kábítószer. A második helyen a szintetikus kannabinoidok szercsoport áll. Ezt követik az orvosi javaslat nélkül szedett nyugtatok, altatók, illetve ezek alkohollal történő együttes fogyasztása. A hangulatjavító szándékkal bevett fájdalomcsillapítók is hasonlóan népszerűek a tanulók körében. Hatodik helyen a szerves oldószerek belélegzése szerepel. A legtöbbek által valaha használt kábítószer, az amfetamin a hetedik helyre került. Hasonlóan elterjedt a kokain, az ecstasy és az LSD fogyasztása is. A többi szer használata két százalék körüli.
Jelentős változások történtek a magasabb kockázatú, intravénás szerhasználók csoportjaiban. Ennek legfőbb eredői az új pszichoaktív szerek – a szintetikus katinonok és a szintetikus kannabinoidok – használatának elterjedése és a klasszikus keménydrogok (heroin, amfetamin) visszaszorulása. A változás a szociális szempontból marginalizált csoportokat is érintette, így a hajléktalanokat, a fogvatartottakat, a szegregátumokban élőket és a gyermekvédelmi szakellátásban gondozott fiatalokat. Az injektálást felváltotta a „fóliázás” (belélegzés, inhalálás), a szintetikus kannabinoidok elszívása. Az említettek napjainkban po-1 ¡droghasználók: többféle szert és többféle beviteli módot váltogatnak.

(megjelent:  Magyar Nemzet, 2020. 11. 21.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat - = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com