Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


noémi virág - melletted ébredek
35
hallgató

A mozgáskorlátozottak szerint szűkmarkú velük a kormány.

- 2018. március 2. 7:45 - 592 megtekintés

Olcsó és silány minőségű gyógyászati segédeszközökhöz jutnak hozzá a mozgáskorlátozottak, a támogatásra szánt állami keret az elmúlt nyolc évben alig emelkedett. Az érdekképviselet az eszközöket sújtó áfa csökkentését szeretné elérni, egyelőre eredménytelenül.

A Látótérnek nyilatkozó Erzsébet kerekesszéke régi darab, lejárt az úgynevezett kihordási ideje. Hogy ne vesszen oda az állami támogatás, újat kellett igényelnie. Az új szék azonban olyan silány, hogy egyelőre a szobában pihen.

A régit hetente egyszer töltöm, amíg ugyanazzal az útviszonnyal, meg a használattal az újat, amit meg kellett igényelnem, naponta kell tölteni panaszolta Rigóné Faragó Erzsébet.

Koller Sándor 8 éve került kerekesszékbe egy baleset után. Most a mozgáskorlátozottak szövetségének egyik szószólója. Neki is sokat panaszkodnak a sorstársak a közgyógyellátásban elérhető eszközökre.

Általában olyan segédeszközöket írnak föl a rehab szakorvosok, amit ők preferálnak, tehát, hogy mondjam, azoknak a segédeszközeit próbálják előtérbe helyezni, akivel megállapodásuk van. Tehát nem a személyre szabott segédeszközt írják föl emelte ki a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) ifjúsági tagozatának elnöke.

Pedig ennek komoly egészségügyi következményei is lehetnek. Ami meg jó lenne, az hamarabb tönkre megy, mint ahogy azt a hivatalban előre kiszámolták.

Mondjuk egy ruhavédő ilyen 30-60 ezer forintos kategória. Például egy ülőpárna, amin ülök, annak a kihordási ideje az 5 év és az 130 ezer forint. És aki aktív életet él, merem állítani, hogy az 5 évet nem bírja ki, tehát jó ha 2-3 évet kibír egy ilyen párna jegyezte meg Vágola Imre, a MEOSZ diszpécsere.

A mozgáskorlátozottak szerint a kormányzat szűkmarkú velük. Magyarország a szlogen szerint jobban teljesít, ám az elmúlt nyolc évben valahogy erre a területre nem jutott több forrás.

Rendkívül alacsony és már 8 éve ugyanakkora összeget szán a költségvetésből a gyógyászati segédeszközök támogatására. Ami azt jelenti, hogy a gyógyászati segédeszközök ára közben folyamatosan növekszik. Ennek az a következménye, hogy az elérhető segédeszközöket megpróbálják a gyártók olcsóbb segédeszközökkel felváltani. Ezek nyilvánvalóan rosszabb minőségűek nyilatkozta Gulyásné Bölkény Ágota, a MEOSZ emberi jogi munkacsoportjának vezetője.

A MEOSZ azt is szeretné elérni hogy a gyógyászati segédeszközök áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. A kérés a kormányzathoz eljutott, de még nem tudni, hogy meghallják-e a szavukat, vagy süket fülekre talál.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 * = ötven hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com